Jak dla mnie to 51 oraz 52.
Wersja do druku
Jak dla mnie to 51 oraz 52.
50-52:grin:
Mnie podoba się 55. :grin:
Na 52. jak dla mnie odrobinę za płytka GO.
Tak się zastanawiam patrząc na 54. czy zdjęcia nie zostały wykonane w ogrodzie botanicznym w Poznaniu? :wink:
waruga, Roby dziękuję :grin:
Sama już nie wiem jaka GO jest najlepsza a nie chcę wszystkich robić tak samo, ale też się zastanawiałam czy tu nie jest za płytka.
To jedno zostało wykonane w ogrodzie botanicznym. Trafiłam na nieciekawy dzień i godzinę, ale nie mam daleko więc wrócę w bardziej sprzyjających okolicznościach. Może nawet przypadkiem gdzieś się miniemy :grin:
Też od czasu do czasu bywam w ogrodzie botanicznym więc takie przypadkowe spotkanie może być całkiem prawdopodobne. :grin:
Znak rozpoznawczy - Olek w dłoni. :wink:
Z tego co widzę na forum jest silna grupa wielkopolan, ale trudno jest zaarażować spotkanie większej liczby osób. Jeden kolega w wątku spotkań aktywnie działa w tym temacie, ale jak na razie odzew nie jest niewielki.
Może jak się zrobi cieplej skłonność do spotkań zwiększy się. :wink:
47, 48 - najbardziej mi się podobają :)
To chyba jakieś niepodpatrzenie z mojej strony :-P
Nadrabiam więc :grin:
Najbardziej podoba mi się 51. Zdaję sobie sprawę jak trudno było trafić z odpowiednią GO aby tło dobrze rozmyć i cały kwiatek pokazać. Widzę pewne nieostrości na płatkach ale nie one mi przeszkadzają. Brakuje mi nieco kontrastu:
Skoro bywasz to kiedy najlepiej tam pojechać ze względu na jakieś szczególne rośliny? Takie informacje przydadzą się mi i mam nadzieję, ze także innym. Takie spotkania zawsze jest bardzo trudno zaaranżować, ale czasem jakoś się udaje, wiec nie ma co tracić nadziei :grin:.
Dziekuję :grin:
Z GO rzeczywiscie było trudno trafić tym bardziej z moim brakiem doświadczenia, ale obiecuję, że nadrobię z pomocą takich osób jak Ty :grin: Twoja wersja wygląda znacznie lepiej. Moja była jakaś taka płaska. Dziękuję.
Zawsze podobają mi się Twoje "filozoficzne rozważania" mozna z nich wiele wyciągnąć. Wiem, że to ja decyduję o tym jak ma wyglądać fotka, ale zdanie innych bardzo mi pomaga. Zawsze boje się, ze moje zdjęcia są takie za zwyczajne. Chyba za dużo porównuję z innych.
Oto kilka kolejnych fotek. Tym razem moja okolica i kolejne stworki. Pozdrawiam
56
57
58
59
60
57 oraz 59 jak dla mnie.
Poniżej mojej kolejne próby :grin:
61
62
63
64
65
66
Kwiaty piękne, ale 64 trochę nienaturalne.
Witaj Iza!
Faktycznie poza przepaloną fotą 64 udała się wrzuta!
Jak dla mnie: 63, 62 to cuda potem 66, 65 i 61 To porządek od najlepszego w dół.
Aaa 63 do galerii:!: Musowo:!:
Pozdrawiam
Ja
Następnym razem, robiąc "kropelkowe" zdjęcia, skup się na jednej lub grupie kropel położonych blisko siebie. Spróbuj "złapać" obraz skupiony w kropli.
Wyobraź sobie ostrą i zajmującą zdecydowanie więcej kadru kroplę na 62 :roll:
To ona lub wręcz obraz w niej skupiony powinien być tematem zdjęcia.
Spróbuj! :)
PS
Popatrz jak to robi helenae, niezłe efekty też miała Wanilia
62, 63 na prawde fajne :)
Mnie zdecydowanie najbardziej podoba się 62. :grin:
Najbardziej mi pasuja fotki 62 oraz 63.
piękne kwiaty , śłiczne makro - mam pytanie jakim obiektywem są robione te zdjęcia?
W tym pajączku coś jednak mi się podobało taki przyczajony. Ale rzeczywiscie sporo rożni się od pozostałych. Cieszę sie, ze pozostałe Ci się podobają. 63 dodałam do galerii z dedykacją :grin: pozdrawiam
Staram się wydobyć ten obraz tylko przeszkodą był brak ciekawego tła (ogród jest miejscem zabawy dla dziecka i szczeniaka, wiec nic kolorowego się nie uchowa :roll:) no i trochę wiatr, bo w sobotę u mnie nie było za spokojnie. Świetne są takie zdjęcia kropelek. Przeglądałam ich mnóstwo na forum. Nie mam jeszcze na tyle opanowanej techniki żeby zrobić lepiej pojedynczą kroplę, ale to kwestia czasu. Zdjęcia osób, o których piszesz to dla mnie szczyt marzeń i podziwiam je :grin:
Obiektyw 40-150 oraz Raynox M-250. Niezbyt opanowane, ale jakieś postępy chyba są. Jak pierwszy raz założyłam konwerter byłam przerażona minimalną GO, ale przyzwyczajam się :grin:
jurec, feelthevibe7, rol6, waruga bardzo dziękuję za opinie :grin:
Dzięki za wiarę :grin:. próbowałam po przekątnej i pionowo, ale jakoś mi nie pasowało a tak przynajmniej jest inaczej nawet jeśli nie do końca dobrze :grin:
Dla odmiany modliszka mimo problemów ze złapaniem ostrości na wietrze i tak mi się podoba
62
Proszę o sugestię jak najlepiej fotografować tego typu żyjątka
pozdrawiam
fajny kadr ,tylko ostrość na nogi powinna być na głowę,albo zwiększyć powinnaś glebie ostrości,albo troszkę wyprostować ale to tylko moja opinia
Naprawdę sporo udanych zdjęć. Przejrzałem i zapamiętałem zwłaszcza fotki 39. i 60. Tak złapać owada w locie to sporo umiejętności i cierpliwości albo odrobina szczęścia (fotka 39.). A pajęczaki zawsze fajnie się prezentują, a na fotce 60. szczególnie ciekawy moment z ich życia złapałaś. Tak technicznie to się nie znam specjalnie, ale dużo mi się tu podoba i dlatego będę zaglądał.
brudnyhary i psl bardzo dziękuje za wizytę :grin: z ta GO póki co ciężko mi idzie Raynox nie do końca ze mną współpracuje, ale właśnie kadr mi się podobał.
Poniżej pierwsze próby koncertowych, z którymi zresztą miałam sporo kłopotów. Jeszcze bardziej podziwiam osoby, które się zajmują takim rodzajem fotografii.
68
69
70
71
68. podoba mi się zdecydowanie najbardziej, mimo drobnych mankamentów technicznych. Focenie na koncercie to wyższa szkoła jazdy, a zdjęcia koleżance wyszły całkiem ciekawie. :grin:
71 zdecydowanie ,fajnie wycięte tło,człowieczek wyłania się z mroku :)pozdrawiam
Ja wybralem 69.
Bardzo Wam dziękuję za opinie
Tym razem zabawy z dmuchawcem
72
73
74
75
To już nie zabawa,to coś poważniejszego :grin:
74. swietna.
Zdjęcia dmuchawcowe bardzo ciekawe. Mnie najbardziej podoba się zdjęcie 73. :grin:
Cześć!
73
74
75
Piękniaście wykombinowane!
Pozdrawiam
ja
ostatnie dmuchawce rewelacja
gratuluje
Najbardziej mi podchodzi 73. Na temat 75 wypowiedziałem się w galerii :)
Bardzo Wam dziękuję :grin: helmuth w galerii widziałam i przy okazji zmieniłam tytuł :grin:
Dzięki za dedykację :oops:
:mrgreen:
Iza,skoro w dmuchawcu nie zagrala GO to bym sie swiatlem na nim pobawil.Ladnie sie promieniscie uklada.Bym se wykorzystal to,ale to tylko moje gdybanie .Jak myslisz???Tak,albo jeszcze gorzej.
Iza, ale te koncertowe to nie wyszły Ci , co ? Ja na miejscu Roberta to bym się pogniewał.
68 jak na sprzęt jest w porządku. Podobają mi się także te ostatnie kropelki. Mirek jak zwykle bezbłędny.