ostatnie - numer 41 , najbardziej mi się spodobało , lubie takie drzewa . Pozdrawiam serdecznie
Wersja do druku
ostatnie - numer 41 , najbardziej mi się spodobało , lubie takie drzewa . Pozdrawiam serdecznie
39a - tylko położyć się na takiej łące i patrzyć się w niebo (no i słuchać bzykania pszczół):wink:.
piękne miejsca :D do zdjęć dodałabym troche soczystości :grin:
Dziękuję za uwagi.
Igorro! Próbowałem, Na końcu ociepliłem 25% filtrem i skasowałem, ale obiecuję - spróbuję jeszcze raz po powrocie z Łeby.
To miejsce nazywa się Kuwik w Inwałdzie - Ostatnia " łysa" górka przed Beskidem Małym - bezdrzewna - ten dąbek i parędziesiąt brzózek nieustannie przycinanych przez okoliczną ludność.
Wyraźne wzniesienie górujące nad drogą K52.
Pokazały się piękne kolory, to ofociłem.
Dziś mam coś w rodzaju reportażu zrobionego z samochodu, z fotela pasażera.
Wracaliśmy my dwoje i nasz pies z Wystawy w Opolu. A4. Na ostatnim - Ja i nasz pies ( dla domowników - Potwora, z domu Tola Abdank) - fotka zrobiona przez Edę.
Zapraszam i ocenę proszę:
Apz wybralem 2.6.9 najbardziej mi odpowiadaja.
Swietne te widoki , ostani przypadl mi szczegolnie do oka :wink: , nawet nabralem ochoty gdzies polazic po okolicy i porobic cos podobnego.
Pozdrawiam :)
A to taka wiosenna fotograficzna przygoda:
Pojechaliśmy pofocić nad jeziorem i na horyzoncie takie dziwy!
Nie no!!! Zabawę mi Zabrałeś:grin::grin: to był dżołk:wink:
Fajnie toto wyszło! Tytuł też trafiony, myślę że gdyby po kotłować kolory wyglądało by to jak Sahara.
Pozdrawiam
ja
Pewnie!
Uzysku z wycieczki dalszy ciąg: trzy kolejne zdjęcia:
Zapraszam do komentowania i krytyki.
Zdjęcia unikatowe - nie będę miał czym powtórzyć - obiektyw ZD 90-250 udostępniony na popołudnie przez Jack-a. Zrobione z okolicy i z wieży widokowej w Rąbce (Słowiński Park Narodowy) na najdalszy brzeg mapka - tu
Jedyneczka najbardziej mi pasi.
1 oraz 2- bardzo spokojne i przyjemne dla oka kadry :)
Warugo i Igorro! Dziękuję za zainteresowanie i opinię.
I mam jeszcze jedno - moim zdaniem najlepsze:
Zgadzam sie co do tej fotki :-)
muszę przejrzeć swoje kadry z naszej wycieczki, ale Twoje są świetne.
Pokaż jeszcze zachód słońca :)
Tak 1 i to co uważasz za najlepsze są oki.
Dziękuję za opinie i odwiedziny.
Koriolan - będzie i zachód słońca. Z Łeby przywiozłem kolo 2000 klatek, około 1/4 to 5x co 1EV - sam nie wiem co mam, powoli przeglądam po 20 - 50 i coś tam wynajduję wieczorami. Połowy zdjęć nie przeniosłem jeszcze w ogóle do swojego komputera. Sądzę, że Twoje kadry będą świetne, pokazywałeś próbki w sobotę wieczorem. Byliśmy tam w złotej godzinie, aż do zachodu słońca. Wspaniałe przeżycie. wciąż pamiętam.
Na ostatnim zdjęciu jest wycinek terenu ok. 10-15 km od nas na wieży i wspaniałe boczne światło zachodzącego Słońca. - ostrzone było na trzcin cypelek. W takim użyciu nie jest źle z ostrością.
A tu 2 takie trochę rozregulowane...
Piękne światełko na ostatnich, ale co mi się rzuciło w oczy to że foty do wyprostowania...
Po dłuższym oglądaniu to może tylko drugie...:roll:
Pozdrawiam
Fotki Ok:grin:
Dziś kilka sobotnich po zabawie z sns:
Pierwsze z PS, i kopia z SNS i kolejne potraktowane podobnie.
Próbowałem się pozbyć wszechobecnej mgły, proszę o ocenę czy i jak mi to wyszło.
Pierwsze rozregulowane ...faajne:)
Zresztą zazdroszczę całej wycieczki:cool:
PS ostatnich nie widać
Pierwsze z serii b. fajne. IMHO lepsze niz druga proba (choc ciekawa, ale widac, ze dlubane wiec tak sobie..). Mgly na sile nie ma co probowac sie pozbywac.. Zdjeciom krajobrazowym dodaje swego rodzaju wieloplanowaosci i sprawia, ze fotografia nie jest plaska. Widac to najlepiej wlasnie w focie nr 62.
65 i 66 tez ciekawe. Szczegolnie obrobka 65. Szkoda, ze troszke wiecej gory nie ma. Poza tym wrzuta dosc udana!
Tomek
Dla mnie, z tej wrzutki 67. Może trochę zieleń jest za soczysta ale obrazek mi najbardziej pasi.
Traktowanie mgły HDR-owaniem to dość ryzykowny (MZ) pomysł :wink:
Uwielbiam takie klimaty :)
63 i 66 najbardziej mi się spodobały :wink:
Dziękuję za opinie i zainteresowanie. Sam mam rozdwojone uczucia - nie lubię HDR, ale ma on również swoje zalety.
68 i 69 - ostatnie fotki znad Łebska 70 - tradycyjnie dla Helmutha, 71 - dla Thomasso, tam na górze było już tylko niebo , a fotka wybierana spod słońca - byłby tylko przepał.
Pozdrawiam AP. Zapraszam do krytyki.
"Moje", niezmiennie mi się podoba :grin:
Spróbuj maski i popracuj na warstwach- osobno niebo (przyciemnić) i osobno dół
(rozjaśnić i dodać kontrastu). Powinno wyjść jeszcze lepiej :)
Ładna ostatnia wrzutka, szkoda tylko że na 2 i 3 niebo jest białe. Na pierwszym natomiast dałbym więcej na górze, albo w ogóle. Dlatego ostatnie uważam za najlepsze z serii.
Ładna ta ostatnia wrzutka - oszczędna w formie (to lubię). Z przedostatniej 65.
W Twoich zdjęciach często przeszkadzają mi budynki burzące krajobraz. W tych ostatnich ich nie ma, dlatego mi się podobają. Plus oczywiście niewątpliwe walory mgieł wszelakich.
Z ostatniej wrzutki ostatnia fotka pasi.
Również stawiam na ostatnią :wink: bardzo szkoda tego białego nieba :roll:
Dziękuję za zainteresowanie i Wasze opinie.
Dzisiaj wybrałem się po wschodzie w plener, by sprostać Waszym oczekiwaniom -kilka kadrów obrobionych naprędce. 75 i 76 na życzenie w większą ilością powietrza:
Tylku suwaczki i krzywe.
Zapraszam AP.