Przedstawiasz ,ukazujesz świat "inaczej"
dzielisz się swymi emocjami postrzegania wyjątkowo jak na młoda osobę
ale osobiście cieszy mnie "taki potencjał "w każdej dziedzinie nie tylko foto
..smykałka to mało powiedziane..
pozdrawiam
Wersja do druku
Przedstawiasz ,ukazujesz świat "inaczej"
dzielisz się swymi emocjami postrzegania wyjątkowo jak na młoda osobę
ale osobiście cieszy mnie "taki potencjał "w każdej dziedzinie nie tylko foto
..smykałka to mało powiedziane..
pozdrawiam
A ja chcialem wrocic troszke, do wczesniejszych serii (nie wiem jak ominalem tyle zdjec w Twoim watku, ale coz, stalo sie).
Konkretnie o ta fote mi chodzi:
https://forum.olympusclub.pl/attachm...1&d=1278946847
Pomysl - fantastyczny. Cos nieorganicznie abstrakcyjnego wyszlo z organicznego materialu. Bardzo mi sie podoba. Masz swietne oko do dostrzegania tego co ukryte, do fotograficznej interpretacji rzeczywistosci (taka swego rodzaju fotometafora)
Ogladajac takie zdjecia coraz czasciej dochodzi do mnie, ze w sumie (co juz pisalem kiedys) powinienem zamknac te swoj "bajzel fotograficzny" i zajac sie uprawa marchewki, bo w dziedzinie foto nie mam co szukac :roll:
Tom.
Nie podchodzę ,aż tak entuzjastycznie do wszystkich Twoich zdjeć ,ale z pewnością jest kilka wartych zauważenia. Natomiast zgadzam sie z przedmówcą że fota o której wspomniał też zwróciła moją uwagę i świadczy o Twojej wrażliwości jako odbiorcy. Życzę Ci powodzenia w fotograficznych poszukiwaniach. Złapanie muchy w locie- wielkie brawa :grin:
Thomasso- fakt że wyciągnąłeś tę fotę spośród innych świadczy , że nie jest pisany Ci warzywny stragan :wink::grin:
gdzies na forum ktos napisal ze zazdrosc to przytka rzecz ale i tak ja odczuwa ogladajac zdjecia innych, no to wlasnie bardzo dobrze zrozumialem jego slowa, 2 i 3 pelna zazdrosc, ktora napelnia mnie motywacja zeby probowac:D:D
pozdrawiam borooslav
....Voovoo- nie jestem surowa ... piszę jak myślę, natomiast
podziwiam, i tak tu mogę się pozachwycać, że młoda dziewczyna ma pasję ,której poświęca czas. Chciałabym ,aby moje dziewczynki też w przyszłości realizowały się w jakiejś tematyce.
Człoweik z pasją to dla mnie człowiek wyjątkowy- obojętnie czy zbiera znaczki, wędkuje czy uprawia ogródek. :grin:
U tak młodego człowieka tym bardziej cenię. :grin:
Dziękuję, że tak bardzo się wątek rozwinął, i tyle opinii : ))) Dziękuję, dziękuję!!
Thomasso, nie przesadzaj : )
Wyjeżdżam, wracam 29.07 : ) Zostawiam kilka fotografii, z cyklu, "jak to mi się w zimę nudziło" : ) Zabawy z folią aluminiową etc, zapraszam do komentowania : ) Dużo fotografii, no ale cóż, późno wracam : ) Jeszcze może jutro zajrzę : )
Pozdrawiam : )
Pogratulować - pomysłów, kadrów, wykorzystania światła, kolorystyki ...
Świetne fotki.
Pozdrawiam.
opowiedz coś więcej o tej foli ;)
No to, póki jeszcze jestem ; )
Na karton nakleiłam folię aluminiową, stanowi ona zarówno tło, jak i podstawę do obiektów, które fotografowałam : ) Jedynie z tym czerwonym, tłem nie jest folia aluminiowa : ) Odpowiednie ustawienie lampki biurkowej, dawały mi swoiste efekty świetlne, bokehowe + zabawy kanałami RGB w balansie bieli na aparacie : ) Tak, tak, nudziło mi się strasznie wieczorami : ) Dziękuję za opinie : ) Pozdrawiam : )
drugie i ostatnie ładne :grin:
;) Rewelka
Ostatnie seria bardzo ładna :!: pomysłowa i ciekawa :wink:
Witam po dłuższej przerwie : ) Zacznę od umieszczenia kilku zdjęć modraszka ikara. Samca, samicy i znów samca : ) Zapraszam do komentowania, wyrażania opinii : ) GO zamierzona : ) Wykonane Heliosem 2/58 między f2,0 a f4,0.
W tej trójce to jednak ostatnie zdjęcie odstaje. Motylek też jest ładny, ale poprzez zagęszczenie roślinek, wkradł się mały bałagan po lewej stronie i tylko tam coś się dzieje, podczas gdy prawa pozostała sterylnie czysta i ten brak równowagi trochę razi. Natomiast 1 i 2 bardzo ładne.
Pani Jola powiedziała co i jak;) 1 Świetna ;) Galeria ?
Dołączam się do przedmówców. :grin:
Mnie podobają się wszystkie, a najbardziej jedynka.
Dziękuję wszystkim za miłe opinie : ))) No to lecimy dalej, kolejne 3, owadzie : )
Gnojka wytrwała, pałątka i ujęcie kraśnika sześcioplamka : )
Zapraszam, pozdrawiam : )
15 lat i takie efekty no no - kompozycja i obróbka dla mnie super
Z ostatniej serii
1. b.dobra,
2. wystarczyło by lekko przesunąć oś a cała znalazła by się w GO, ale i tak b. dobre wiem jakie ważki są trudne do fotgrafowania.
3.Chyba brak mi tu ostrości, ale porównując do Twoich pozostałych zdjęć lubisz takie "miękkie" kadry.
Jak zwykle bardzo ładne. Gdybyś umieściła kraśnika bardziej po prawej stronie kadru, wówczas byłby w mocnym punkcie i zdecydowanie poprawiłoby to odbiór. A tak znajduje się tam kwiatek. :)
fotki b. goodne !!
aga jak zwykle jest dobrym obserwatorem. mozna mieć talent (oko) ale pozostaje jeszcze wykonanie i obróbka i co wszystko w parze? generalnie nie wierzę w takie cuda. Tylko Ty wiesz czy to prawda pozdrawiam i życzę wielu oglądających watek
Chylę czoła, znakomite zdjęcia.
Dziękuję za tak miłe słowa : ) Naprawdę bardzo się cieszę z powodu takich opinii : ) No to kolejne. Tygrzyk paskowany (samica), minimalistycznie o muchówce bzygowatej i bąk w "makro lesie" : ) Zapraszam do odwiedzania, pozostawiania opinii : ) Pozdrawiam serdecznie : )
dla mnie to :
https://forum.olympusclub.pl/attachm...1&d=1280416250
jest najfajniejsze z ostatnich serii.
Tło jest w ogóle nie zaśmiecone, ładne jednolite, motyl blisko mocnego punktu. Fajnie
Troche bym pewnie przykadrował żeby bylo mniej zieleni a motyl bardziej trafiał w mocny punkt, ale zdjęcie jak dla mnie bajeczka
Dziękuję bardzo za miłą opinię : )
Coś cicho się zrobiło, no ale nic : ) Lecimy dalej :D
Zabawy światłem i Heliosem 2/58, na razie kilka : ) Zapraszam i pozdrawiam serdecznie : )
Witaj. Obejrzałam twój wątek od samego początku. Robisz niesamowite, subtelne (pasujące do twjego nica) i piękne zdjęcia. Gratuluję i podziwiam.
Bardzo fajne to Twoje spojrzenie na świat.
Od pierwszych wrzuconych fotek, tych pastelowych po te ostatnie z czarnym tłem, można u Ciebie znaleźć mnóstwo świetnych ujęć, co potwierdzają komentarze.
No i jeszcze wiesz jak te wszystkie zwierzątka i robaczki się nazywają.
Motylek świetny, chyba mój faworyt z tego wątku.
Dziękuję bardzo za miłe słowa : ) Strasznie mi miło z tego powodu,. ze prace się podobają : )))
Coś dla odmiany, z kropelkowych : ) Zapraszam : ) Wykonane ZD 40-150mm + Raynox DCR 250. I samica bielinka bytomkowca z Heliosa : ) Pozdrawiam : )
Subtelly, celowo rozmijasz się z mocnymi punktami czy robisz to na wyczucie.
Raczej na wyczucie : ) Nie lubię się sztywno trzymać reguł kompozycyjnych, czasami uważam je za trochę nudnawe : ) Nie każdemu się to podoba, no ale, ja tak po prostu lubię, inaczej "komponować" kadry : )
Dziękuję : )
Jak dla mnie - drugie i trzecie.
Dziękuję bardzo za miłe odwiedziny! : ) Kolejne do oceny. Z Heliosa 2/58 + pierścień pośredni, a także zaskroniec na drzewie z ZD 70-300mm jako ciekawostka przyrodnicza : ) Pierwsze to ok. 5cm żabka, potem zaskroniec, rusałka osetnik, rusałka kratkowiec i biedronka, gdy już się ciemno robiło : ) Zapraszam i pozdrawiam : )
Ładna wrzutka. Zaskroniec robi wrażenie. Najlepsza fota w ostatnim secie.