Super foteczki widzę ze 35 świetnie się sprawuje :) ...
Wersja do druku
Super foteczki widzę ze 35 świetnie się sprawuje :) ...
Ja jeszcze w sprawie reportarzu. Bardzo fajne foteczki, gratulacje :)
1 życie we wnętrzu kielicha kwiatu naprawde świetne, 2 i 3 też nie pozostają obojętne dla odbiorcy. Pozdrawiam.
Mysikrólik,
Foteczki niezłe. Najbardziej mnie intryguje ta pierwsza z samotnym żuczkiem we wnętrzu olbrzymiej czaszy.
Zastanawiam się, czym chciała trafić autorka do mnie jako widza. Jeżeli chciała po pierwsze przedstawić samotność żyjątka pracowicie wspinającego się na słupek, po drugie bezmiar przestrzeni wokół niego i po trzecie zaciekawić moje oko kompozycją, czy jak mówi sie - kadrem - niecentralnym, z głównymi elementami umieszczonymi po lewej stronie oraz żółto-złociste subtelnie pofałdowane tło, na którym są jak gdyby te elementy zagubione, to osiagnęła swój cel.
Autorko, proszę napisać, czy mniej więcej takie były Twoje intencje.
Pzdr, TJ
Bardzo fajne te zdjęcia makro, aż nabieram ochoty by też ta 35 kupić, a już sobie obiecałem, że więcej w tym roku na to pieniądzo chłonne hobby nie wydam:-)
Ua, tak jest - zostałam rozszyfrowana z moimi intencjami ;) Przede wszystkim chodziło i o ten bezmiar żółci... takie maleństwo całkiem zagubione.
Dzisiaj niestety lało jak z cebra i było pochmurnie. Pod koniec tygodnia zapewne wrzucę tutaj jeszcze jakieś marko, tylko muszę coś pstryknąć. Póki co - dzisiejszy zmokły robal ;)
Nie tylko zmokly, ale rowniez bardzo ladnie sfotografowany :) Podoba mi sie.
A w Warszawie syfiasta pogoda calutki dzien. Mialem isc dzis na zdjecia, ale z powodu tej pogody i zmeczenia (z samego rana turniej pilkarski), w koncu nie poszedlem. Cos brakuje mi mobilizacji... :/
Mysikrólik,
Ostatnia fotka, to cymesik! Mokry, pomarańczowy żuczek podany na zielonym, palczastym liściu na tle ciepłej zieleni (kompozycja niecentralna), nieskazitelnego tła zbokehowanego to kilku subtelnych pasów w bliskich odcieniach. Zuczek prawie w mocnym punkcie, kolorki ekscytujące, harmonijnie zestawione, żuczek jaśnieje, przyciąga oko, zaciekawia, tło uspokaja.
Uznanie dla pracy makrofotografa.
Pzdr, TJ
Świetny! :D
Szkoda jednak listka, jak tniesz to albo zdecydowanie, albo nie ucinaj, bo tak to ni w 5 ni w 9.
Fanie wykonana fotka, ta łodyga ledwo widoczna z prawej, ladnie uzupelnia tło. Mnie sie podoba.
Odnośnie listka, to uważam, ze jest on wykończony w sensie kompozycyjnym nieostrością -ginie w rozmyciu, dlatego mozna go było uciąć. Poza tym pomieszczenie całości listka na fotce być może wprowadziło by nowe wymaganie estetyczne - co zrobić z ostrym zakończeniem, które przyciąga niepotrzebnie oko, co zrobić z częścią listka u dołu, pod żuczkiem, byłaby moim zdaniem zbyt pusta. Tak myślę.
Pzdr, TJ
Dziękuję wszystkim za opinie :)
luc4s - zostawienie nota bene długiego koniuszka listka sprawiłoby, że owad idzie w sam róg i jakoś wzrok zaczyna przykuwać listek (to co mówił p. Tadeusz). Natomiast drastyczniejsze cięcie, moim zdaniem, sprawiłoby, że robak byłby bardzo "zduszony", a ja starałam się nadać mu troszkę lekkości ;)
popieram TJ. tego zdjęcia już nie trzeba poprawiać... :)
mozna z inną perspektywą się pobawić, ja jestem zdania jak ciąć to ciąć zdecydowanie albo wcale, ale wiem czepiam się :)Cytat:
Zamieszczone przez Mysikrólik
Panno Anno-byłem, widziałem i będę zaglądał do Twojej galerii. Jest nastrojowo i z wyczuciem. Pozdrawiam.
Dziękuję :)
Dzisiaj wstawiam takie małe kajtki dwa. Tak naprawdę są trzy przygarnięte i po odchowaniu, będę szukała im domów (to tak jakby ktoś chciał bardzo fajnego kota, to proszę o priv :mrgreen: ). Te paski na kartonie są krzywe i mam wrażenie, że leci w prawo.
Swietne, a gdyby było 3 kotki to by było wręcz doskonałe, zywa reklama 4/3 :)
Fotka z koteczkami sympatyczna, ale nie tylko, paski na kartonie akompaniują dodatkowym rytmem dwóm główkom, następuje też zderzenie geometrii czarnych prostokątów z naturą w postaci kocich pyszczków, zresztą zapozowanych jak na komendę trenera, z widocznym naturalnym zaciekawienim. Proste ujęcie, ale czujnie złapane i dlatego uważam, że jest unikalne, a także jest zgrabnie zakomponowane.
Obiektyw oddał scenę czysciutko, nawet przepalenia na łapkach nie przeszkadzają zbytnio.
Pzdr, TJ
Tadeusz napisal wszystko co mozna o tej fotce powiedziec i sie z nim calkowicie zgadzam. Dodam tylko od siebie: podoba mi sie :)
PS. Zalatw sobie jeszcze trzeciego kociaka i zrob reklame 4/3, jak pisze luc4s :)
Krasne fotky :-) Oby więcej takich.
No ladne kociaki :) Mnie sie podoba, wlacznie z kolorystyką, lubie takie.
Bardzo ciekawa foteczka.
Bardzo ładnie skomponowana i wykonana fotografia :D
bardzo fajne kotki.
Urocze zdjątko :D
Kurcze foteczka świetna, pomysł kadr i wogóle super. Tak trzymać
Wygrzebałam takie stare zdjęcie parku z marca, robione o zachodzie słońca.
Hm mam wrażenie, że jakość trochę spadła po odszumianiu, ale bez odszumiania wyglądało tak sobie.
Kotki rozkoszne :)
Widoczek jest ok, choć mam wrażenie, ze wody za dużo.
Nie wiem co, ale coś mi właśnie też w nim nie gra ;) Zaraz obetnę tą wodę, może faktycznie.Cytat:
Zamieszczone przez grizz
Dorzucam jeszcze kaczkę ;)
Witam
Widoczek bardzo ładny, w pierwszej chwili zachwyca, później troszeczkę kolorystyka mi nie odpowiada - ale przecież to przy zachodzie.
Proporcję wody są ok - ale to dzięki kaczką, bez których byłoby jej za dużo, po nich wzrok "skacze" od tych pierwszych z lewej do góry aż do mostku i drzewa.
Podoba mi się.
pzdr
widoczek wygląda jakby zrobiony przy użyciu połówki tabaczkowej :)
co do kaczek...jakoś mam awersję do tych stworzeń ostatnio :D
:D Dobre :) Ale ta kaczka chyba z innego gatunku, bo bardzo ladna i ladnie sfotografowana :)Cytat:
Zamieszczone przez willow32
Piekne zdjecia ostatnimi czasy prezentujesz. Tylko pozazdroscic oka i talentu :)
Wierzcie mi, są kaczki których nie da się ładnie sfotografować.Cytat:
Zamieszczone przez suchar
Ot przykład (nie mogłem się powstrzymać, wybaczcie - Czech Summit, Brno 2007) nieładnych i niefotogenicznych kaczek ;-)
(co on robi z tymi rękami? czyści je? klaskac nie umie??)
hahahahahaha pociekły mi łzy
Do usług ;-)
PS: to chyba prawda, co o niej mówią (znajomi mówili, że powinienem był po znajomości dla narodu polskiego zamienić tele na trochę inny kaliber ;-)
To na lewym ramieniu to wzór? Bo wygląda jak frędzelki od flagi :mrgreen:
Chyba wzorek, bo tutaj też coś "smuży" na tym jej ramieniu. Z samolotu 3h wcześniej wysiadła w innej czarnej kreacji. Niestety MP zdążyła mnie przegonić z Turan :P