Z kolei inni fani Olympusa, na potęgę fotografują owady.
Szkoda, że jeden przepadł, a takie piękne motylki były.
Myślę, że jesteś na dobrej drodze, aby go zastąpić.
Wersja do druku
Z kolei inni fani Olympusa, na potęgę fotografują owady.
Szkoda, że jeden przepadł, a takie piękne motylki były.
Myślę, że jesteś na dobrej drodze, aby go zastąpić.
Oczywiście, że pozostanie sobą - tam nie było pająków. :grin:
długa droga jeszcze przedemną ale pomalutku staram się próbować czegoś innego. nawet fotografii dziecięcej spróbowałam :). ze skutkiem różnym ale jest parę zdjęć z których jestem zadowolona (mogę się jednym pochwalić?). do tego cross i może wreszcie wyścigi na kieleckim torze (to mnie najbardziej kręci). a reszta wyjdzie w praniu.
także na pewno nie stanę się "maniakiem" owadowym :)
Bardzo fajne to ostatnie ale ja widzała bym tego uroczego dzieciaczka w kolorze. Obróbka jak ta nie bardzo mi leży :roll:
A gdyby je nieco przyciemnic? Czy na przekór ma to pokazywac ulotność i kruchosc dzieciecych zabaw?
Witaj!
Ja jestem maniakiem dziecięcym:) Bardzo podoba mi się ujęcie ale zgadzam się z Lotlitą widziałabym to zdjęcie w kolorze. Ewentualnie przyciemnila bym to obecne:)
mam to ujęcie w kolorze (i jeszcze inne) ale niestety strasznie nie mogłam sobie poradzić ze światłem. słońce już zachodziło i po prostu nie wiedziałam jak obrobić żeby było dobrze :).
wstawię dwa bo oba fajnie mogłyby wyglądać w kolorze ale niestety ja nie umiem tego "fajnego efektu" osiągnąć.
co do jasności tego zdjęcia: było to bardzo świadome rozjaśnienie :). jakiś taki miałam zamysł
Wiedziałem, że było świadome, tylko nie było mnie przez chwilę,
żeby o tym napisać. Mnie bardzo się podoba, ładniejsze niż kolorowe.
w sumie to dzieci ładnie wyglądają w kolorze. ale czasami można sobie pozwolić na coś innego.
niestety nie umiałam wykorzystać światła które w danej chwili było. pewnie ktoś z większym doświadczeniem dałby rade :)
Oba fajne :)
Może w pierwszym troszkę czerwonego zdjąć? Drugie bym zostawił ;)
Do koloru trzeba mieć wyrobione oko,
a nawet wiele wyczucia.
Niestety to co nam wydaje się, że jest trafione,
innym może nie pasować.
O! W kolorze bardzo fajne :grin:
Oryginał już był ciekawy, a poprawka Mirka przedstawia ten fajny kadr w jeszcze lepszych kolorach. :wink:
Ech, żebym miał wyczucie Mirka.
Najbardziej motory. :)
Nie, Twoje zdjęcia, ze szczególnym uwzględnieniem motorów. :mrgreen:
dwa zdjęcia. znów kwiatki, roślinki itp. nowa zabawa: ostrzenie przez ... a także zabawa długim kitem. rany do dziś nie doceniałam tego szkła. ono jest rewelacyjne. szczególnie tryb manualny :). chyba się zakochałam :)
zdjęcia takie jak aparat je zrobił. jestem poza domem i brak mi narzędzi do wywoływania raw więc tylko przekonwertowałam do jpg, zmniejszyłam i wrzuciłam na stronę
ojej to znaczy że się podobają :). dziękuję za uznanie
Lakowe fotki swietne.
Mi osobiście drugie bardziej podchodzi. Pomimo wielu elementów w kadrze strasznie mi się podoba. Chyba za sprawą tych traw, świetnie wyszły.
Pierwsze też klasa.
Pozdrawiam
Madziu, bardzo mi się podoba w Twoich zdjęciach to, że potrafisz się zniżyć do poziomu trawy, kota, dziecka. Ta perspektywa dodaje zdjęciom uroku.
Madziu, łąkowe naprawdę świetne :grin:
pozwalam sobie wrzucić jeszcze jedną wariację na temat maków :). mam ich jeszcze kilka ale to będzie ostatnie :)
i jeden chaber. prawdopodobnie będziecie zarzucać mi brak światła ale niestety żeby do nich dotrzeć musiałam pół pola wykarczować bo dość nisko się znajdowały
wahałam się wahałam się ale jednak postanawiam wrzucić jeszcze jednego chaberka. jest on gorszy jakościowo ale chyba lepiej "plastycznie". szkoda że nie udało mi się tak do końca
Poprzednie dwa łąkowo-makowe są piękne. Z ostatniej serii mak również bardzo ładny. A na chaberkach rzeczywiście brakuje światła.
Chaberki w wersji Mirka nabrały życia :wink: Ostatni maczek też bardzo ładny.
na chwilę obecną skończyła z polnymi zdjęciami (pobawię się tylko tymi chabrami i pokaże po obróbce) :). tzn polne zdjęcia jeszcze będą ale mam inny projekt w głowie. może uda mi się w tym roku go zrealizować.
teraz poddaje się testom. miałam dwa nieużywane obiektywy pod nikona: sigma 70-300 1:4-5.6 oraz kalimar 500 1:8-32. zakupiłam przejściówkę i w najbliższym czasie mam zamiar próbować je ujarzmić :).
mam nadzieje że coś mi z tego wyjdzie i będę mogla pochwalić się dobrymi pracami :)