Oj niełatwy. A wystarczyło tego kolanka panu gitarzyście nie ucinać :mrgreen: Dla mnie w kolorze lepsze.
Wersja do druku
Oj niełatwy. A wystarczyło tego kolanka panu gitarzyście nie ucinać :mrgreen: Dla mnie w kolorze lepsze.
78 najlepsze :) tez tak uważam :grin:
na 79 też się przyjemnie patrzy :wink:
76 "świecący" liść odwraca uwagę od tematu głównego jakim zapewne miał byc pająk
77 z ostrością coś chyba nie tak, ogolnie chaotyczne :)
No taki ten lisc wyszedl w pelnym sloncu. Zrobilem pozniej to zdjecie zacieniajac plan i lekko doswietlajac lampa blyskowa, ale wychodzilo nieszczegolnie.
W sloncu ten pajak siedzi tak jak siedzial naturalnie, ze tak powiem :)
A powiem Ci, ze ostrosc jest akurat tam gdzie chcialem zeby byla :cool:
Moglem wybrac, zeby pokazac ostrzejasza mrowke i za to calkiem nieostre mszyce, albo wlasnie ostrzejsze mszyce. Wybralem mszyce, owszem czesc jest z nich wieksza wiec wylazi z GO, ale coz fizyki nie przeskocze.
No a chaos to jest w takiej "koloni" sam z siebie. Tam po prostu tak jest, bo nie uwazasz chyba, ze fotografujac taki fragment mozna to jakos... hmm.. poukladac w kadrze? ;-)
To na dokladke dorzuce jeszcze 2 zdjecia:
80. Tak, wiem, czulek sie ucial, ale nie tak latwo jest ustrzelic takiego skoczka siedzacego spokojnie :)
Załącznik 34592
81. Kolejne ujecie naszego poprzedniego, teczowego znajomka, a raczej znajomki (bo tak kolorowe sa zenskie osobniki). Tu wersja mroczna. Zdjecie ciemne, ale IMHO ma klimat. Probowalem rozjasniac, ale wtedy juz nie wyglada tak... intrygujaco.
Załącznik 34593
Pozdrawiam
Tomek
Ta "błyskotka" jest fajna :) Gdzie taką wypatrzyłeś :lol: ja nigdy nie moge znaleśc żadnych ciekawych owadów w ogrodzie :grin:
Nie wiem czy da się poukładać, ten kadr mi po prostu nie odpowiadał :wink:
W ogrodku to ja tez nic nie moglem fajnego znalezc. Dopiero ja wyszedlem na "dzikie laki" to zaczalem znajdowac ciekawsze okazy (w tym przypadku byl to spacer po walach wislanych i ich okolicach).
Ta "blyskotka" to szkodnik w sumie. Ze stonkowatych - ta zeruje glownie na miecie :) Szukanie jednak wymaga skupienia. Trzeba isc powoli, patrzac pod nogi, uwaznie sie rozgladac po trawie, kwiatach, czasem przykucnac, bez pospiechu. Jak tylko zwolnilem tempo poszukiwan, to od razu zaczalem znajdowac wiecej potencjalnych tematow do makro :)
Tom
"Żuku" wyszedł świetnie! Super kolorystyka dała piękny efekt. Gratulacje :)
Dzieki wszystkim za wizyty w watku i sugestie, oceny.
Dzis bedzie mala sesyjka makro - pajecza. Nie mialem duzo czasu wiec ciezko bylo mi cos fajnego znalezc, ale mysle, ze to co strzelilem jest calkiem ok.
82. Mrowa. Interesujaca dosc - z wygladu. Czlowiek zaczyna sie dziwic dopiero jak to w duzym powiekszeniu zobaczy :)
Załącznik 34886
83. Pająk - w sumie z interesujacej strony. Zawsze widujemy pajaki od gory, od przodu. No to macie od spodu :) Pajak byl maly. Tulow dlugosci 1cm. ale jakie fajne ma szczekoczulki!
Załącznik 34887
84. Inne ujecie.
Załącznik 34888
85. I na koniec zdjecie pt. "Anatomia posilku pajaka" :) Tylko dla "twardzieli".
Mam w sumie cala serie zdjec z tego.. rytualu. Interesujace jak powoli znikala ta "grudka" z jakiegos owadziego nieszczesnika.
Załącznik 34889
Pozdrawiam
Thomasso
Ale ta mrówa mi się strasznie spodobała :grin: wyróżnia się :)
A dziekuje. Mrowka faktycznie wyszla ciekawie. Powiem szczerze, ze nie przypuszczalem, ze tak fajnie wyjdzie. Pstryknalem im pare fotek tylko dlatego, ze wyjatkowo jak na mrowki spokojnie siedzialy na kwiatku i cos tam obgryzaly. Nie lataly jak szalone tam i z powrotem, tylko powoli, sukcesywnie cos skubaly. Po przypatrzeniu sie zdjeciu spokojnie w domu okazalo sie, ze mrowka jest bardzo interesujaca. Chocby ze wzgledu na ciekawa budowe ciala :)
Tom
Witam po nieco dluzszej przerwie.
Dzis bedzie motoryzacyjnie, ale w wydaniu klasycznym. Wszystko to dzieki edycji Miedzynarodowego Rajdu Pojazdow Zabytkowych (VI Runda MPPZ - Krakow - Tyniec - Jura Krakowska). Niestety nie bralem udzialu w samym rajdzie (choc pracuje nad tym ;-) - przedstawiam relacje z pokazu na Rynku Glownym.
86. Renault Alpine A310
Załącznik 35625
87 i 88. Skoda Popular Monte Carlo
Załącznik 35626 Załącznik 35627
89. Merc jaki jest kazdy widzi ;-)
Załącznik 35628
90. BSA
Załącznik 35629
91 i 92. Alpine A310 i kawalek A110
Załącznik 35630 Załącznik 35631
93.
Załącznik 35632
94. To chyba Fiat (128 Coupe?)
Załącznik 35633
95. Patriotycznie. Bialo-czerwono :)
Załącznik 35634
Pozdrawiam
Thomasso
Jak dla mnie to najciekawsze 93 i 95. Brakuje mi tu ostrzejszej obróbki. Trochę mdłe jak dla mnie ale to rzecz gustu.
pzdr
Zastanawialem sie nad czyms bardziej pojechanym, ale na razie postanowilem wrzucic foty (poza czasem lekkim kadrowaniem i wyostrzeniem) prosto jak wyszly z puszki.
Z obserwacji Twoich prac wiem, ze lubisz "ostrzejsza" obrobke, wiec jesli masz jakies wizje, to prosze o propozycje :)
T.
Jak mialbym wybrac to 87 oraz 93 najbardziej mi pasuja...
91 i 93 MZ najciekawsze :)
Ciekawe pewnie są te wszystkie fotki dla tych którzy interesują się takimi cudeńkami :wink:
Mnie najbardziej podobają się 91 i 93.
Ostatnie z Porszawkami też fajne tylko odbiór psują mi te rusztowania z tyłu. Ale to w sumie nie Twoja wina, że w Krakowie prowaszone są prace budowlane. :wink:
Dziekuje wszystkim za odwiedziny w moim watku i wszelakie komentarze.
Druga czesc relacji ze zlotu starych samochodow w drodze, a tymczasem pare zdjec z niedawnej wizyty w krakowskim ogrodzie botanicznym.
Zapraszam.
96. Tu chcialbym zwrocic uwage ogladajacym, ze przy tym zdjeciu nic nie bylo dlubane - poza zmniejszeniem i podostrzeniem. Kolory prosto z puszki, swiatlo, naswietlenie - wszystko naturalne :) Ale jak popatrzycie na godzine zrobienia zdjecia, to wszystko bedzie jasne ;-)
Załącznik 35723
97.
Załącznik 35724
98.
Załącznik 35725
99.
Załącznik 35726
Pozdrawiam
Tomek
Rzucam okiem ... Podobają mi się :-)
Dwojka oraz trojka podobaja mi sie.
Na 96 to ja bym jednak podłubała i z kolorkami i doświetliła z deka.
97 i 98 mi się podobają tylko na 98 przeszkadzają mi te liście wchodzący w kadr :wink:
A 99 do mnie zupełnie nie przemawia :roll:
P.s. Pozwoliłam sobie ciut pogrzebać przy 96. Jeżeli cóś to wal śmiało, usunę :wink:
Liscie byly wredne i wlazily w kadr. Moglem je przytrzymac, ale... pani pilnujaca byla bliso i uwaznie przygladala sie moim wygibasom z aparatem :wink: w poblizu roslin.
99 - no tak.. taki pstryk w sumie :roll:
96 - tez sie zastanawialem nad rozjasnieniem, ale postanowilem zostawic jak jest. Przy tym oswietleniu tak to wygladalo. Slonce zachodzace, troszke chmur, nie bylo juz tak jasno. Ale oczywiscie propozycje jak najbardziej akceptuje i przyjmuje do wiadomosci :)
Pozdrawiam i dzieki za sugestie i odwiedziny
Tomek
Pare migawek z sobotniego koncertu "Szalom na Szerokiej" w Krakowie.
100.
Załącznik 36077
101.
Załącznik 36078
102.
Załącznik 36079
103.
Załącznik 36080
104. To sa panowie fotografowie z akredytacjami (w kazdym razie wpuscili ich pod scene za barierke). Zgadujcie jakich "puszek" uzywaja ;-)
Załącznik 36081
105.
Załącznik 36082
106.
Załącznik 36083
Pozdrawiam i jak zwykle czekam na wszelakie komenty :cool:
Thomasso
100,101,103 podobaja sie.
Podoba mi się ostatnia wrzuta. Wykonanie bdb.
Oby tak dalej :)
103 najlepsze jak dla mnie
Dzieki wszystkim i zapraszam na cz. II wrzutki koncertowej - bedzie wiecej do ogladania :)
107 i 108.
Załącznik 36147 Załącznik 36148
109 i 110.
Załącznik 36149 Załącznik 36150
111 i 112.
Załącznik 36151 Załącznik 36152
113 i 114.
Załącznik 36153 Załącznik 36154
115 i 116.
Załącznik 36155 Załącznik 36156
117.
Załącznik 36157
Pozdrowki
T.
Ładnie. Podoba mi się cała seria. Wyszedł naprawdę dobry reportaż.
Zacna ta koncertowo Kazimierzowa seria, kawał dobrej reporterskiej roboty !!
Swietna seria, podoba sie jak najbardziej...( trojeczka super)
Ostatnia seria bardzo udana : ) Świetne ujęcia reportażowe, bdb kadry : )Trójeczka moim zdaniem najlepsza : )
Pozdrawiam : )
Całkiem fajna seria ze wskazaniem na 15 (szkoda że Pan obcięty) i 18
Ciesze sie, ze sie podobalo. To bardzo budujace. Byloby wiecej zdjec, ale nie dalem rady wytrzymac na koncercie do konca :) Nogi mnie bolaly niemozebnie (tak to jest jak sie przed poludniem na dzialce z kosiarka zaiwanialo). Ale, ale..
Z tejze samej imprezy, tyle ze z 2009 roku tez mam mase zdjec reportazowych, wiec moze sie zmobilizuje i cos tez wrzuce.
Tommy_G co do obcietego pana na 115 (albo 15) to tez zaluje, ale... nie mialem sie gdzie wycofac zeby kadr sie zlozyl ladnie ;-) Ja te foty robilem manualna 135-tka OM :cool:
Thomasso
Przejsciowka ma potwierdzenie, ale...
Raz - na koncertach pikniecia nie slychac.
Dwa - swiatelko migajace w punkcie centralnym zyje wlasnym zyciem. Znaczy raz mignie, dwa razy nie, a jak mignie to czesto przy koncertowym oswietleniu i tak nie widac :) Poza tym czasem nie miga, bo jest np. za ciemno ogolnie, albo nie lapie kiedy sie obraz rusza w wizjerze (no np. szalejacy frontman).
A ostatnio to ta lampka mi miga zawsze zaraz po wcisnieciu spustu do polowy, a pika po wyostrzeniu. Zglupiala. Ale w sumie mi to nie przeszkadza. Nauczylem sie juz nie polegac na tym, tym bardziej, ze praktyka pokazala, ze nie zawsze ostrosc jest idealna przy tym jak piknieciem aparat wskazuje, ze "ostrosc jest" - dokrecajac recznie sie da wycisnac wiecej.
Ogolnie mowiac z czasem nauczylem sie ostrzyc po prostu "na oko", troche na wyczucie, troche posilkujac sie skala na obiektywie.
Thomasso
Ostatnia seria koncertowa bardzo fajna. Zrobiłeś ją koncertowo, że tak powiem :wink:
Dzieki wszystkim.
A tak abstarhujac - kto mi dal 1 gwiazdke za watek, co? :) Przyznac sie!
I jeszcze jakbym wiedzial za co? :(
Thomasso
Wcześniej nie mogłam otworzyć II serii koncertowej ale już mam :)
Bardzo mi się podoba :!:
Gwiazdkami się nie przejmuj :wink: już trzy są :lol:
pozdrawiam
Chwilowa przerwa w "reporterce" :)
Bedzie znow przyrodniczo.
118. Trzy, dwa, jeden.. start!
Załącznik 36454
119. Ślizgun.
Załącznik 36455
Pozdrawiam
Thomasso