Dziękuje bardzo, pisałem że Wasze słowa motywują :)
Wersja do druku
Dziękuje bardzo, pisałem że Wasze słowa motywują :)
Kościółek bardziej pasuje w wersji bw. Ta w sepii jest mdła. Niebo można było zaznaczyć i trochę przyciemnić co dało by lepszy efekt wizualny poprzez to, że bryła kościółka bardziej wysunęła się na pierwszy plan, a nie dzieliła z nim pół na pół. Kładka, uważam, że można było poszukać bardziej ciekawego kadru. Ta poręcz po lewej bardziej kłuje niż prowadzi wzrok. Patrząc na to zdjęcie pokusiłbym się o sfocenie obramowania tej kładki tak aby liny podtrzymujące prowadziły wzrok do nośnego dźwigara. Sympatycznie prezentuje sie kładka kryta na tle rzeki.
Nawet nie wiedziałem że zadaszony mostek tak sie spodoba. Fotka jest prosto z pudła dodana jako zdjęcie poglądowe rzeki :)
Trzeba coś podziałać nad następnymi zdjęciami bo zasoby sie wyczerpują a może za tydzień uda sie wyrwać za miasto.
Wczorajsze Aniołki, troche bajkowo
Kościółek w wersji B&W też bardziej mi się podoba :)
Widzę jednak różnicę w postrzeganiu fotografii przez laika (ja) i kogoś z wprawnym okiem (Wiejo).
Dopiero po przeczytaniu jego spostrzeżeń pod ich kątem oglądałem zdjęcia ;)
szkoda bartek, ze ten platek jest w PD. na jakim balansie bieli robiles to zdjecie?
Zgadzam się z Tomashhhem że trochę ten płatek przeszkadza... Poza tym podoba mi się dobranie GO na tym zdjęciu - fajnie "anielsko" wyszły te aniołki :-)
Strasznie zmasakrowane to ostatnie. Duży crop czy co?
Właśnie też nie do końca jestem zadowolony. Słońce niestety daleko i przez lekką obróbkę porobiło sie takie ziarno chyba.
Wygląda jak byś bardzo wyciągał to zdjęcie albo na b. wysokim iso je robił. (teraz popatrzałem i to 2 odpada - iso 200 :))
51.jpg bardzo fajne tylko jakby brakuje mi czegoś po bokach. IMHO za ciasno skadrowane.
Dzięki, w każdej chwili mogę poszerzyć :)
Perspektywa w 50 podoba mi sie, tylko bym przycial z lewej strony minimalnie...
Poprawione 50 (chodzi o droge centralnie?) i 51 :)
a jutro kolejne
Bartek, ładne te Twoje BW są :) Dla mnie na 100% poprawne i opowiadają historię, a to najważniejsze.
MSZ 46a,50 i 51 bardzo udane foty.
Pozdrawiam
P.S.
Pozdrawiamy Pruszków
Marki :grin:
50 i 51 mi również się bardzo podobają
Miło mi że się podoba.
Jak obiecałem to dodaję kolejne.
Zdjęcie nr 54 powiem że ciekawe :)
Coś cieniutko z ocenianiem to dam Wam teraz do myślenia, może nostalgii.
Opuszczony i zaniedbany cmentarz żydowski w Pruszkowie.
Brama zamknięta ale wandale jak chcą to mogą i w murze dziur kilka porobili.
Fatalnie przeostrzone. Na pierwszym planie wyszło ziarno a w drugim planie brzozy "gryzą" w oczy.
bartek, mysle ze mogles z mniejsza GO zrobic ta fote- zlapac ostrosc na nagrobki, a mur powinien byc bardziej rozmyty, no i to przeostrzenie az odpycha:???:
Nie wiem dlaczego ale poszło inne przerobione zdjęcie z prób :-x
Teraz właściwe
W picasie robie trobne poprawki i czasem mam kilka plików co na miniaturze wyglądają normalnie a otwieram a tam np b&w czy inne kwiatki.
Przepraszam jeszcze raz.
Można to podciągnąć pod prima aprilis :)
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Napisów albo brak albo z drugiej strony są, nie wiem bo nie wchodziłem do środka :shock:
i bardzo dobrze ze wrzuciles wlasciwa fote, teraz jest w porzadku, ale rozmylbym ten mur bardziej:)
Fajnie ta dziura wyszła to po poprawce mi się bardziej podoba
Dzięki za miłe słowa.
Najlepsze że jednym zdjęciem nastukaliście jedną strone :)
Wcale nie chciałem :cry: sami weszliście w buciorach (żart)
A ja sie cofne do 50 i 51 (droga w B&W). Przyjemny klimat, choc chyba wolalbym 50 (poziome) i jeszcze sam bym to poprzycinal.
T.
Cos w ten desen. Choc jak teraz patrze to nie wiem czy nie za ciasno ;-)
Załącznik 31749
Tomek
Za dużo drzew po boku? Problem tego typu zdjecia jest takie że można je ustawiać na 1000 sposobów i każdemu co innego będzie sie podobać.
Zrobiłem te zdjęcie czysto do mojego wątku, ta kobieta to przypadek, po prostu tam była. Chyba nikomu nie przeszkadza więc sukces osiągnięty :)