Świetne zdjęcia.
Wersja do druku
Świetne zdjęcia.
z ostatniej trójki świetnie oddające przestrzeń jak i malowniczy krajobraz to środkowe, dwa pozostałe ukazują surowość terenu i jego rozległość. Panorama jest naprawdę świetna.
mam takie zdjęcie.
i teraz z miłą chęcią posłucham, jak byście wywołali takiego rawa ?
chodzi mi o zmiany glonbalne typu krzywa czy poziomy...
czy tak się podoba ?
podoba się i to jeszcze jak. Zachwycający widok, pełen przestrzeni i niesamowitego koloru.
Ostatnie robi wrażenie i jaka skala temperatury, jak w górach Atlas o brzasku;-)
Siedzę w karkonoszach, najpierw na wyścigach psich zaprzęgów, teraz na dyżurze w GOPRze, więc kontakt z Forum znikomy i aktywność spadła.
A ze potrzeba zdjęć do strony poświęconej lawinom to ze 3 zdjęcia zrobiłem ;)
Jak widać - pierwsze z nich fiszajką. Coraz bardziej lubie ten obiekty i coraz bardziej lubię zdjęcia pod słońce....
Choroba na 7-14 mi nie ustępuje ale coraz mocniej nakręcam się na 9-18 :)
oj lubię szerokokątne szkiełka :)
ale dla takich widoków to warto się od komputera odrywać :)
http://www.deezer.com.pl/galeria/teren/16.jpghttp://www.deezer.com.pl/galeria/teren/17.jpghttp://www.deezer.com.pl/galeria/teren/15.jpg
Super, super. Ładnym uzupełnieniem byłoby zdjęcie samej lawiny, ale z przyczyn oczywistych takowego raczej nie życzę. :wink:
z akcji lawinowej też mam - z Białego Jaru z marca 2008, ale to dokumentacyjne zdjęcia a nie do chwalenia się. Nic miłego i nic sympatycznego...
Mysi - na życzenie :) galeria z akcjami lawinowymi - do obejrzenia tutaj.
Tu już większość zdjęć nie moja i oczywiście adres strony przejściowy
bo jeśli byłem na akcji to fotografie robił kierownik lawiniska albo sekretarz lawiniska. a ja sondowałem.
Thnx, nie miałam pojęcia, że jest coś takiego jak strona lawinowa :shock:
powstaje w bólach :)
Ale tak na prawdę jest to najlepszy sposób na poznanie aktualnego komunikatu lawinowego dla danego obszaru. Stopnia zagrożenia, obejrzenie profili śniegowych, poznanie historii opadów śniegu czy wiatrów itp itd...
Niezbędne informacje podczas planowania trasy zimą po górach...
wracając do tematu - to podoba mi się najbardziej z całego dnia.
http://www.deezer.com.pl/galeria/teren/16.jpg
A wszystkim mówię że słupy tak się gną od mrozu
Dobas, także napalałem się na 7-14, ale przedwczoraj nabyłem 9-18 i śmiem twierdzić, że to jest to, co mnie amatorowi w zupełności wystarczy, no i jeszcze te kilkadziesiąt dekagramów mniej do noszenia, o portfelu nie wspomnę.
jak wrócę do domu to sie uśmiechnę do kogoć z Forum, żeby na kilka dni pożyczyć obiektywik, albo w Toruniu popróbuję.
Ostatnia seria bardzo udana ale jestem nieobiektywny po przeprowadzce do Pyrlandi to widoku gór najbardziej mi brakuje. (w fajne miejsce Ciebie rzuciło napisz czy na dłużej?)
Indywidualnie najbardziej podoba się mi się dwa i jeden.
wszystkiego razem będzie prawie miesiąc . Ale już ine jest tak ładnie 15 m/s i widać na pół metra w przód :)
potem postaram się żeby mnie rzuciło do Torunia :) i coby się to zbiegło ze spotkankiem
No i do Torunia udalo sie dotrzeć
Nie wiem teraz czy prowadzić swoj watek czy wrzucac zdjęcia do Blogu :)
na coś trzeba się zdecydować a najgorszy zawsze jest nadmiar dobrobytu:
Wodny renifer
poroże
w kazdym razie jakoś chce przeredagowac ten wątek aby byl bardziej żywy i związany z moją ulubiona dziedziną fotografii
Bajka!
Bajka!
Kapitalne zdjęcie!
Widziałem już to zdjęcie, robi wrażenie, tak.
Dobrze pamietam to zdjęcie robiło i robi duże wrażenie.
Mam pytanie. Czy przy wykonywaniu tego zdjęcia nie ucierpiał żaden renifer ? ;) Zdjęcie pierwsza klasa :)
Nie ucierpiał :) Podejrzewam że baaardzo mocno spał bo nawet sie nie poruszył jak hałasowałem :)
Ciekawe zdjęcie.
Ostatnia fotka, robi wrażenie, takie magiczne!
ostatnie świetne
chociaż analizując, wystarczyłoby jakieś poroże wrzucić do jakiegoś zbiornika wodnego - i jest świetny temat na zdjęcie :-P
Idzie Złe
Idzie Złe....
Zdjęcie przeleżalo na dysku prawie dwa lata - wybierając fotografię na wystawę stwierdziłem że je wcześniej bezpodstawnie zignorowałem. A teraz to jedno ze zdjęć z których jestem dość mocnno zadowolony :)
Świetnie oddaje klimat nadchodzącej śnieżnej burzy. Ma klimat piękna krajobrazu z początkiem dramatu.
pokazywałem ale w galeryjce, a w wątku chce zebrać ulubione zdjęcia z których jestem najbardziej zadowolony. Czasem beda się pokrywały z tym co pokazuję na www czy w galerii
Aaa... już myślałam, że pokazujesz nam widok z okna i nie zauważamy różnic :lol:
Fajoskie.
hehe w oknie to taki widoczek chciał bym mieć,,,
poki co od 2 miesięcy czaję się na słońce żeby pojechać w góry i mieć coś innego w kadrze niz chmury.
Nie idzie mi :)
Znakomite to ostatnie zdjęcie. Z resztą zachwycałem się już nim w galerii.
Dziś nie przyrodniczo.
Wojskowy Sokół W-3 z 25 Brygady Kawalerii Powietrznej
66 dywizjonu lotniczego szkolenie GOPR ze współpracy ze śmigłowcem
Zdjęcia robiłem przy okazji wiec nie bardzo było jak myśleć o dobrych kadrach Po prostu tam gdzie stałem to fotografowałem....
zdjęcia na szybko prosto z karty...
Idzie złe jest super, jakoś tego nie widziałam. :)
Ze szkolenia GOPR pierwsze znakomite drugie bardzo dobre, chętnie zobaczyłbym więcej.
nie ma czasu przecedzić zdjęć z ostatniego wyjazdu.
póki co zająłem sie jednym nocnym.
jako że najszerzej co miałem w fiordzie to 14mm w wielu miejscach aby oddać klimat musialem robić panoramki.
Tak było i tu. 14 mm nie pozwalało mi na ukazanie dwóch ścian fiordu. to strzeliłem pano.
Dwie wersje z tego samego zdjęcia szersze i węższe.
ISO 100 statyw robione koło 1 rano :)
Na zdjęciu port w Geiranger - małym miasteczku portowym na końcu GERIANGERFJORD. ogłoszonego najpiękniejszym miejscem Norwegii a od 2005 wpisanego UNESCO World Heritage Site.
Ale to chyba podpucha bo fiordy Lofotów dużo ładniejsze :)
chyba szersze jednak lepsze :)
zacne, szersza lepsza...
Pierwsza panorama lepsza.