Cos dla odmiany od kosmicznych tematow
"jej wspomnienie"
Wersja do druku
Cos dla odmiany od kosmicznych tematow
"jej wspomnienie"
Fajnie :)IMHO bez ramki lepiej :)
Praca "wizyta obcych w Gdyni" przypomina mi najnowszy film "strefa 9" czy coś takiego...
a tak w ogóle to odjechane prace :) Gratuluję i zazdroszczę wyobraźni :)
Dokladnie, statek zaczerpnięty wlasnie z dystryktu 9.
Tak na marginesie to ja nie wiem jak spece od efektow go wymyslili i tak realistycznie odwzorowali na filmie. to są dopiero magicy. Ciekaw jestem jak to się robi:)
Oczywiscie Dzieki za mile slowo:)
dr_feelgood to bardzo proste ,na etapie zdjęć kilkanaście kamer + różnego rodzaju techniki jak green czy blue box, + skalowanie. Oprócz tego na planie magicy od wystrzałów wybuchów podpaleń czyli mistrzowie od demolki. zdjęcia dopełniają oświetlacze którzy w sposób dowolny mogą kreować światło i cienie na planie.
W etapie postprodukcji używa się podobnych technik jak Ty w swoich pracach wiec kluczowania, maskowania tylko że na ruchomym obrazku, dochodzi do tego modelowanie 3d, Później wystarczy to połączyć i już film trafia do udźwiękowienia.
Tak sobie myślę ze spokojnie mógłbyś się zainteresować programem Adobe After Effects
z twoimi umiejętnościami w PS spokojnie sobie poradzisz, polecam te stronkę jak nie znasz
http://www.videocopilot.net/
Tak, brzmi naprawde prosto :)
Co do after effects, mialem w reku i mnie obezwładniło, do najprostszych czynnosci nie umialem dojsc. Zrobienie najprostszej animacji na www, nalozenie efektu starego filmu na zdjecie, zajelo mi 3 tygodnie az w koncu znalazlem szablon. I tak rozwalio mi jakosc. Program ma zapewne nieskonczone mozliwosci, ale bez szkolenia u fachowca to ja sie nie pdoejmuje hahaha. Przerosło mnie
dr_feelgood na tej stronce jest prawie 100 zaawansowanych przydatnych toturiali i parę takich podstawowych. Są bardzo dobrze zrobione mimo tego ze AE używam na co dzień to bardzo często tam zaglądam. jak coś to pytaj.
Pozdro
Dzieki Taztaz, zajrze w domku. Musze znalezc wieksze poklady cierpliwosci jeszcze u siebie :D Lubie takie programy ktore moga wszystko... szkoda ze wszystko co wychodzi z adobe nie jest proste w obsludze dla poczatkujacego. Czy to szop czy aftereffects czy inne kombajny.
Myslalem ze zrobienie efektu starego filmu to latwizna,a tu sie okazuje ze klatka po klatce trzeba tworzyc kazdy włosek i plamke.... :) zupelnie jak w szopie no :)
Ups cos serwer mi padl bo fotek ni ma...
powinno ruszyc potem
jako ze sztormowo mamy wiec posyłam Wam morską koperte ze sprawozdaniem, ze wieje jak diabli.
porywy do 10-11 Bf - jak mawiają stare wilki morskie, co to już przyrodzenie mają obrośnięte muszlami (dlatego chodzą szeroko stawiając nogi, żeby ud nie poranić), to już jest tak silny wiatr, że bez względu w którą stronę sikasz, twarz masz i tak mokrą...
Poza tym przy brzegu do wysokości 5 metrów, na pełnym morzy podobno do 7 metrów, w powietrzu +8C, pochmurno, czasem deszcz, czasem deszcz z odrobiną krupy śnieżnej.
Narazie pocztowka przedsztormowa, jak czas pozwoli obrobie cos z ostatniej doby :)
Bardzo podpasował mi "Fashion guard...".
Fajna fota :) Spędziłem wczoraj dzień w Sopocie masakra... :)
Ja Rozewie, Wladek, Hel :) PIEKNIE!!!
A to moze to Ty byles wyprowadzany z mola przez policje co? hahhaa
Nie nie ja :P Odkryłem że jest jezioro w Sopocie :) i byłem na starym cmentarzu żydowskim przejrze dziś foty co tam wyszło :) Jak szedłem na molo to odechciało mi się przez pogodę :)
No jest bajorko nieopodal schroniska.
I punkt widokowy kawalek dalej idąc w strone opery.
Wlasnie juz planuje tez sie udac na cmentarzysko, ale jakos nie moge sie wybrac, ciagle w porcie siedze. Starosc... pod gorke trzeba isc :)
aż taka góra to to nie jest :)
Dobra dwie fotki wscieklego oblicza Neptuna. Sztormowy sen ktory mi sie przysnil, po prostu stalem urzeczony nie mogąc zrobic dobrej foty ani ustać nie mogąc.
No sztormówki :) nie musisz mi mówić ze łatwo nie było.
Tez uwielbiam dziwne zjawiska atmosferyczne.
Pzdr.
jetem za falami :)
Tak, ja poproszę więcej i więcej sztormowych pocztówek. Nigdy nie miałam okazji widzieć i być nad morzem w czasie sztormu. :cry:
Fajne widowisko sztorm ale trzeba się ubrać :) grrrrubo :P
Ze sztormowych wole pierwsza....bardziej wieje groza.
Pora coś dorzucić jeszcze:)
Mr Piggus
I sztormowo
Może się spodobają. Pozdrawiam!
Witaj Doktorku! :)
Fajnie,że znowu tu zaglądasz.Trochę brakowało mi Twojej zakręconej twórczości...
Przy okazji - gratuluję bardzo wystawy OC - przejrzałem sobie ją z przyjemnością i muszę powiedzieć jedno - masz pan talenta! ;)
Mr.Piggus znakomity - wielu podobnych Piggusów spotkałem w swoim życiu...
Pozdrawiam.
Piggus jest DOSKONAŁY!
No wróciłeś :) piggus super mógł być też tytuł polityk :P
Dzieki Kochani milo mi :) No niestety pigusów mamy sporo, ale tego potraktujmy jako bohatera pozytywnego dla odmiany :)
Piggus elegancki. Jak to mowia....wszystkie swinie maja podobne ryje :mrgreen:
piggus wyraznie ma cos za uszami... ;)
a mnie sie sztormowo bardziej :)
Jako że kilka "domków" w kolekcji posiadam, proponuje kolejną domową wizję, dziewczyny zamknietej w swoim świecie.Sami ocenicie czy swiat ten pozytywny czy negatywny :)
Pozdrawiam!
kolor nieba i chmury na negatyw reszta na pozytyw Więc pozytywny :)
Na dobranoc proponuję fote pt "The Visitor"
Lubię ją więc postanowiłem się podzielić.
Pozdrawiam :)
ależ zawiało chłodem :)
patrze patrze i widzę tabliczkę cmentarną, i już wiem czemu twarzy nie ma :)
Fajny klimat.
znowu nie będę spał :P hmm z wyrazu jej twarzy nie mogę odczytać czy dobrze się czuje przed obiektywem :):lol::lol:
Ciekawie. Jak zwykle w sam raz na dobranoc :wink:
Szczerze powiem, że jak dla mnie zbyt nachalny jest brak twarzy. Całość się komponuje super, ale ta twarz jakoś tak na nie.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Aaa gruszka super. :grin: Dla mnie pozytywna. Była taka bajka jakaś o chłopcu co bodajże mieszkał w brzoskwini. :wink:
Rzeczywiście, twarz mogła by być odrobinkę lepiej rozmyta. Ale grafa kapitalna anyway.
Tak sobie patrzę na te duże zdjęcia, szerzej jest fajne!
Twarz chcialem rozmyc w pionie, moze fakt, przesadzilem jak terqz na to patrze. Bedzie inna wersja.
Dzisiaj kolejna fota z serii kooperacji z Diabolique. Mam nadzieje , ze piekna modelka Tomka nie pogniewa sie, że pozbawiłem ją twarzy i walnałem tatuaż na klatce. Ale stamtąd skąd ona pochodzi numeruje się jednostki kodem kreskowym.
Quiet photographer...
O rany boskie, trochę się przestraszyłem...
Nie moja działka, ale potrafisz robić to co robisz...
Wow msz jedno z najlepszych!!!