Nie będę się upierał, oceń sam :wink:
Wersja do druku
Ładny obiekt i bardzo ładnie wysycone bw. Fajne zdjęcie ocena w galerii.
powiem tak, prostowałem również przy użyciu linii pomocniczych w PS (nawet b.podobnie rozmieszczonych) i pewnie można lepiej. W tej focie nie najważniejsze były proste kreski... ale chętnie udostępnię surowego rawa i przy najbliższym zlocie stawiam dobre piwko dla zwycięzcy :)
Ostatnie robi wrażenie (pozytywne oczywiście:-)) Fotografia to nie matematyka, choć podejścia są różne, po co to wszystko od linijki mierzyć wrrrr. Czasem lepiej wrażeniowo, bo często to co jest idealnie proste wygląda jakby się waliło i na odwrót również bywa. Moim zdaniem jest dobrze jak jest.
Podoba się ostatni. Zarówno kadrem jak i obróbką.
No właśnie! Moje wrażenie, że jest krzywo nie pozwala mi spokojnie oglądać, zakłóca mi odbiór - tak już mam. To tak jakby w morskim widoku tolerować krzywy horyzont :grin:
W tym przypadku jest krzywe o ok. 1 st., ale mnie to drażni (zwłaszcza w architekturze):-P. Co innego kiedy celowo jest znacznie przekrzywione. Pozwoliłem sobie wyprostować "po mojemu" (bez prostowania perspektywy) i ciut rozjaśnić. Niedużo roboty a zdjęcie od razu inaczej wygląda (przynajmniej dla mnie)
Możemy się umówić na dobre piwko nie czekając na zlot :mrgreen:
Podoba mi się prostowanie Helmutha, ale obróbkę wolę Twoją. U mnie nie jest za ciemno, jest "intensywnie", z pazurem, ale nie za ciemno. W pierwszej chwili zastanawiałam się, czy to nie jest hdr. Ale chyba nie, prawda?
Czekam cierpliwie :grin:
pewnego razu na kręgielni...
Dobry pomysł i dobre wykonanie tego zdjęcia na kręgielni.
W kręgielni, dobrze, że była tam taka pustka to rzucający i kula interesująco zagrali w kadrze. Myślę, że masz jeszcze inne z kręgielni i się podzielisz.
dobry pomysł :) oryginalny:)
dobra fotografia, szkoda, że kula nie jest na jednolitym tle, do tego pudło nad nią przeszkadza.
Jest ruch, światło między nogami :) (uśmiecham się, bo jest to pewien szczegół, na który wyczulił mnie fotografik T. Tomaszewski ) do tego odbicie w parkiecie, fajne zdjęcie.
pzdr
światło między nogami = przerwa między nogami :grin: czyli widzimy, że model jest w ruchu ;)
chodzi mi o tego fenomenalnego pana:
http://www.foto-info.pl/tomasz-tomaszewski.html
pzdr
Wariacje z Luxemburga świetne :grin:
Zdjęcie z kręgielni świetne. Bardzo dobry kadr, obróbka również. Bardzo lubię Twój styl.
dzięki za wejścia i komentarze,
wrzucam jeszcze dwa z kręgielni. Mogą się nie spodobać, nie miałem na celu robienia lansowych fotek, starałem się skupić na ruchu (szczególnie ostatnia fota).
Jak zwykle komentarze i wskazówki mega mile widziane :)
pozdrówka
Fajne te z kręgielni. Ładne kadry i obróbka cz-b. Jest ruch, nie ma bałaganu...
Miałam parę miesięcy temu podejście do tematu - porażka (ciemno jak psiarni) :(
P.S. "Światło między nogami" - brzmi interesująco ;)
Z kręgielni fajne i udane. Ładnie ukazują sam sport jak i otoczkę w której się odbywa.
79 bardzo dynamiczne dzieki temu mi sie podoba :)
Ja, czyli moje auto:
Oryginalne :)
na chłodne dni szczypta ciepłej Szwajcarii
(wygrzebane z szuflady)
pzdr
1 nic specjalnego
2. bardzo ładny widoczek:)
3.hmmm podałeś to jak na talerzu :)
Ciekawe te ostatnie. 82 bardzo ładne.:grin:
Ostatnie dwa - można odpłynąć..
to z widelcem - bawisz się w Dr Feelgood- a ? :grin:
pzdr
dzięki za wejścia i komentarze
odnośnie ostatniego - widelec jak najbardziej naturalny - żadnych permanentnych modyfikacji :)
Jakbym widział to zdjęcie w jego wątku, nie uwierzyłbym, ze nie fotomontaż ;)
Z widelcem - wyśmienite!!!
Pozdrówka.
Z Vevey zabieram Was do Moskwy, gdzie fajny park jest...
pozdrówka