Bardzo udana jarocińska seria, leniwa trochę, pewnie jeszcze "przed" albo o poranku?. Fajne twarze wyłapane, ładnie pokazane.
Wersja do druku
Bardzo udana jarocińska seria, leniwa trochę, pewnie jeszcze "przed" albo o poranku?. Fajne twarze wyłapane, ładnie pokazane.
fajnie,fajnie,ale jak dla mnie nie oddales klimatu jarocina ,bylem tam kiedys i wiem ze to co pokazales to nie to ,ale to tylko moja opinia,jest super poza tym.:wink:
OJ dziękuję za odwiedziny i opinie Judasz klimat "znam" bo jestem rodowity Jarociniak a koncerty pamiętam jeszcze z lat 80 :lol: Niestety nie robiłem zdjęć pod sceną bo grozi to uszkodzeniem sprzętu a nie mam akredytacji żeby dostać się pod samą scenę no i jest jak jest Jeszcze raz dziękuję za oceny
I jeszcze jedno- wiem wiem że nieostre i kuleje tech i nieważne że NIKON (podkreślam nieważne) A dlaczego mi się podoba ? Pamiętam kiedyś w Jarocinie lata 80 (przypominam młodzieży że był to jedyny taki festiwal w poprzednim ustroju) wyrastał" las" magnetofonów(nie szło dostać nagrań) dzisiaj w górę "idą" aparaty mnogość różnych systemów Dziękuję za zrozumienie- ech rozkojarzyłem się
Prawie jak reklama odchylanego ekranika:D Można by nawet tego zdjęcia do niej użyć...
A wyglądałoby to tak:
Twoje zdjęcie po lewej: "Nikonem bez odchylanego ekranu nie zrobisz zdjęcia koncertu...."
Zdjęcie - wiadome, reklama D5000 - po prawej "... aby uchwycić swoją ulubioną kapelę potrzebujesz nowego nikona D5000. Wyrzuć swój stary sprzęt, bez naszego rewolucyjnego rozwiązania nigdy nie będziesz fotografem. Kup już dziś!"
Przepraszam za OT
;)
A zdjęcie z Jarocina na tle ToiToi jest znakomite!
Witam Jeszcze parę festiwalowych gł portrety Dziękuję za oceny i krytykę
Ostatnie seryjka - bomba!
co za kolorki :)
pzdr
Naprawdę świetne zdjęcia. Ostatnia seria powala. A można wiedzieć, jakim szkłem robione?
Na temat artystyczny się nie wypowiem, technicznie to sam miód. Napisz czym focisz. ( szkło, puszka )
Może cos o obróbce, warsztacie napisz. Mozna sie od Ciebie nauczyć. Jak udaje Ci się taką ostrość uzyskać?
Pozdrawiam :)
Witaj,
Ostatnia seria rewelacyjna: kolory, klimat... :-)
Pozdrawiam
Widzę, że wypad do Jarocina był bardzo owocny :) Fajne twarze.
I to ostatnie festiwalowe fotki raczej reporterskie panny w deszczu -dziewczyny żeby nie zmoknąć owinęły się gazetami ale chyba raczej nie pomogło :grin: Taniec pod sceną 2 odsłony; oraz bardzo miła panna
Ciekawy sposób z tymi gazetami :lol: Taniec - chyba same nogi ciekawsze. A portrecik, jak i poprzednie, bardzo fajny.
Świetna seria z Jarocina, szczególnie wpadły mi w oko fotki z przedostatniego setu.
Aż się przypominają "stare dobre" czasy...:wink:
Pozdrawiam
Znalazłem jeszcze "zespołowe"niestety jakość nie powala ale chętnie poznałbym wasze komentarze W kolejności 90;Acid drinkers 91-Dzieci kapitana Klossa 92-Moskwa Może ktoś pamięta te dwie ostatnie
Jasne że pamięta :D
No to szacunek BUFETOWO
Fajne klimaty nieźle wypatrzone:)
Się melduję, że również pamiętam :lol:
Stara gwardia ....pamięta
Witam przedstawiam moje"ćwiczenia wstępne" z zakresu portretu i chciałbym się dowiedzieć jak wyeliminować błędy które popełniłem -samemu czasami trudno ocenić swoje zdjęcie Dziękuję
przyjemne portreciki-ale co do oceny to ja nie jestem kompetentny:???:
Uważam jednak,że całkiem fajnie Ci wyszły !!
Pozdrawiam !!
Poprzednie portrety klasyczne, studyjne niemalże, lub jak kto woli - paszportowe. Tym razem próba innej kompozycji. Fajna, poprawna, dobrze zrobiona. Nie ma się do czego przyczepić. Ale niestety nie zapada również głęboko w pamięć. Brak szczypty przyprawy, błysku w oku, flirtu z obiektywem, zaciekawienia widza... sam nie wiem jak opisać to coś nieuchwytnego, co powoduje, że portret ląduje półkę wyżej niż paszportowy poprawny standard.
Być może ktoś pomyśli, że jak zwykle się czepiam, szukam dziury w całym, mam zły humor itp.
Nieprawda. Po prostu uważam, że skoro z łatwością pokonujesz problemy techniczne fotografii, to czas szukać w portretowaniu czegoś więcej. Poświęcić czas zamiast na setną fotkę podczas sesji na znalezienie ciekawszego kąta, magicznego odblasku światła w tle, czarodziejskiej głębii ostrości, pięknego bokehu itp.
To moje prywatne zdanie. Zupełnie subiektywne.
Dziękuję za oceny Peter i Diaboulique może tragedii nie ma ale Diabełek ma chyba rację czegoś tu brakuje
Zasadniczo brakuje... cierpliwości. Dobry portret trzeba wyczekać do chwili, gdy modela/kę coś zainteresuje, zaintryguje, przyciągnie uwagę. Czasem może to potrwać kilka minut, do chwili gdy widok fotografa się znudzi, opatrzy, spowszednieje i model/ka zacznie zachowywać się naturalnie.
Gniew, ciekawość, rozbawienie, zaskoczenie, skupienie - to są instrumenty do ciekawego portretu "środowiskowego" (można to tak nazwać?).
Przynajmniej moim zdaniem.
Cześć "ćwiczeń " ćwiczeń ciąg dalszy Pomimo cennych sugestii kolegów (dziękuję im za pomoc) trudno mi określić czy idę w dobrym kierunku Dziękuję za pomoc i proszę o uwagi
97 to jest to!! Jest klimat.
Dzięki Adrian choć bałem się że część osób uzna ją za niedoświetloną -za ciemną
Kolego ja wolę wartości "pro arte" technikalia odchodzą wtedy na dalszy plan - pozdrawiam ;)
97 - to zdjęcie mocno wyróżnia się od reszty. Podoba się.
Reszta zdjęć za diabolique.
Na 97 nie podoba mi się, że twarz dziewczyny jest w cieniu, przydałoby się choć trochę światła, wystarczyło ciut inaczej ułożyć głowę. Szkoda, bo piękne światło na reszcie ciała.
Za bufetową i strasznie pojechałeś z obróbką.
Tylko moje zdanie.
ostatni portrecik mi się podoba no i przedostatni jak najbardziej !!
Bardzo podoba mi się 97 :-)
Właśnie w portrecie całej postaci na zdjęciu 97 poczułem to o czym pisze Diaboliqe. Ta odrobina tajemniczości, zmuszenie wręcz widza do wpatrzenia się. Pozostałe portrety są naprawdę ładne i przyjemne lecz jak pisałem w pamięci przy Twoim nicku pozostania na razie ten jeden.
Chciałbym przedstawić trochę prac "fabrycznych" jak zwykle prośba o komentarze 99 akcesoria spawacza 100 obok składnicy blach rosną jabłonie 101 butle