ja bym chyba z przerażenia wskoczyła do wody :grin: nie znoszę węży:!::!::!: :mrgreen:
Wersja do druku
ja bym chyba z przerażenia wskoczyła do wody :grin: nie znoszę węży:!::!::!: :mrgreen:
Ta... pomyślałem sobie: wszyscy mają globa, mam i ja. Tak że wrzucam one
globisko tu:
Załącznik 38747
Ładne ale czy dawałeś BW czy takie kolory BW`wowate? :grin:
a kolor zobaczymy ? :grin:
Już szukam o Pani ! :grin:
O! dziękuję o Panie :wink:
kolor MZ lepszy! :)
Jeśli mogę ponarzekać, to co ten kolor taki sepiowaty? :wink: Taki bardziej księżycowy winien być, bardziej niebieski :grin:
Mówią "srebrny glob" więc kolory powinny być adekwatne :)
Cześć Jola !
Fajnie że Zajrzałaś ! Kolor jest taki bo balans bieli był ustawiony 'pochmurny'
czyli ok 5600K ale Wiecie Dziewczyny: czego to dla was nie zrobimy- dla
Igorry kolor , dla Ciebie 'księżycowy'
A ten księżycowy to też jest ładny :grin:
Och Ty Wypatrzaczu nooo !
Ten jest ok ?
księżycowy-------------------- naturalnyZałącznik 38767Załącznik 38768
srebrny
Załącznik 38770
Igorra https://forum.olympusclub.pl/images/...s/viewpost.gif, jolly https://forum.olympusclub.pl/images/...s/viewpost.gif,helmuth https://forum.olympusclub.pl/images/...s/viewpost.gif
Dziękuję że wpadliście, zaglądajcie częściej (jeżeli będzie po co :mrgreen::mrgreen: )
Ja nie będę oryginalny i najbardziej podoba mi się księżycowy naturalny. :grin:
"straszne paszcze" .. to to sie zgadza :grin: .. ale same portrety słabe zarówno kadry jak i obróbka
Jak już Wchodzisz do czyjegoś domu z butami, to może jakieś szczegóły np. obróbki co jest nie tak i jakiej obróbki się Dopatrzyłeś??
A następnym razem jeżeli już Wypiszesz swoją opinię pamiętaj o sformułowaniu: Moim Skromnym Zdaniem(MSZ), bo to Twoja opinia prawda?
Pozdrawiam
P.S.
No dobra obciapałem Cię, bo kogoś musiałem, jak tu jeszcze kiedyś Zajrzysz, Pisz ze szczegółami.:mrgreen:
obróbka .. chodziło mi o kolorystykę przy której na 1 portrecie fatalnie wyszedł kubraczek jak i tło a całe zdjęcie wyszło lekko jak ze szkicownika (nie wiem czy to jakiś efekt ps czy po prostu tak wyszło) przy tym jeszcze ten za jasny guzik który przyciąga/odciąga wzrokiem/wzrok, kadry za ciasne w obydwu zdjęciach na drugim widać czapkę (zasłaniającą twarz) pół akordeonu i dziwnie wpadający w oko latarnie .. szaro ponuro nieciekawie i jak pisałem za ciasno .. dawno Twojego tematu nie przeglądałem ale widziałem tu dużo lepsze zdjęcia te dwa według mnie są na nie .. ale po 1 ja sie nie znam a po 2 juz pisałem że potrafisz lepiej ;)
Ok. Już Ci wyjaśniam, co to za dziwolągi dorożkarz jest wyrżnięty z kadru to dziwadło za plecami to po prostu buda dorożki(szczerze powiedziawszy to ni groma nie miałem pomysłu) +rep za spostrzegawczość:mrgreen: i humor:grin:.
W sumie pysie ciekawe ale... e tam wrzucę za jakiś czas coś fajnego.
Mruczek myśliciel
Załącznik 40875
W hołdzie mojemu kocurowi, który (o ironio!) zginął pod kołami
01.11.2010:cry:
Moje wyrazy współczucia . Mruczek myśliciel jak napisałeś , wyglądał także na wnikliwego obserwatora .
Dziękuję.
Tak potrafiła bestia kojarzyć fakty, dwie rzeczy których nie lubił to: pieszczoty przy publice(chyba się wstydził:wink:) i fotografowania jego Wysokości.
Za to ubóstwiał majonez:grin: do tego stopnia, że łeb wsadził do słoika i wyciągnąć nie mógł:grin:. Oj było wtedy i uciechy i kombinowania jak wariata uspokoić.
A posiłek jak arystokrata, można z michy ale gdzie tam:
na pazur
Załącznik 40889
i do pyska
Załącznik 40890
Współczuję utraty kotka, żal serce ściska...najważniejsze żeby zachować wspomnienia tych najradośniejszych chwil..a portrecik pierwszy bardzo sympatyczny, tylko ja bym go bardziej wydobyła z tła bo troszkę się zakamuflował na tej ścianie
Szkoda Mruczka... Ech... Na portrecie uwieczniłeś chyba jego osobowość - taki wyniosły mi się wydaje, a z tego, co o nim napisałeś - pasuje jak ulał.
Również składam swoje wyrazy współczucia.
Fota myśliciela jest bardzo fajna. Szkoda tylko, że delikatnie ciachnąłeś go po uszku.
I tak już go wyciągałem, musiałbym prze kolorować Mruczka, ale.. Spróbuj polepszyć to zdjęcie będę wdzięczny
O taak wyniosły, chyba jak większość kotów i przy tym bardzo dumny, to świat się wokół niego kręcił, nigdy odwrotnie.
Ogólnie ciężko było Mruczka sfocić, tylko zobaczył aparat i .. myk juz go nie ma:grin:-może miał inne hobby.:grin:
moja propozycja - moja wizja, może ciut za ciemne ale jak dla mnie tutaj kocurek jest wyraźniejszy i jest trochę więcej głębi..dzięki delikatnej winietce ;-)
Wiesz co? Fajne!
Mnie przyszło do głowy, aby zdjąć kolor lub bardziej nasączyć odcieniem
niebieskiego tło, żeby stworzyć większy kontrast miedzy Mruczkiem a tłem,
bez przyciemniania i dodawania kontrastu.
Za kilka dni pokażę o co chodzi.
Jeszcze raz dziękuję za zainteresowanie.
Pozdrawiam
P.S.
+ do rep. jak tylko będę mógł
joss https://forum.olympusclub.pl/images/...s/viewpost.gif
Myślałem o czymś takim:
Jaki to był dziwoląg, świadczy poniższe zdjątko, takie bardziej albumowe.
Uwielbiał wibrę komórki jak był mały
Mysliciel świetny- oceniony w galerii ;)
A komórkowiec śmieszny :grin:
Fajny efekt, dzięki zmianie odcienia tła wyszedł kolor futerka bestii ;-) Zdjęcie z telefonem urocze, może wibrowanie przypominało mu mruczenie bliskiej istoty, na przykład mamy...;-)
No nie mam pojęcia, ale to były dwa sposoby szybkiego zasypiania: wibra w telefonie pod łeb, albo właził na kolana łapami chwytał palec wskazujący i do pysia potem ssał, ssał i zasypiał.:grin:
Taki dziwoląg.:grin:
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Ale kochany
A tu taka scenka rodzajowa:
heh perspektywa to mogła byś inna, szkoda że nie widać w ogóle twarzy :D