Most dobry a co do motóra to myślę że za bardzo cienie wyciągane i dlatego wydaje Ci się, że z nim jest coś nie tak. B&W spróbować zawsze można.
Wersja do druku
Most dobry a co do motóra to myślę że za bardzo cienie wyciągane i dlatego wydaje Ci się, że z nim jest coś nie tak. B&W spróbować zawsze można.
Park nocą. Nie wiem czemu mi takie płaskie wyszło...
msz przesadziłeś z Ps
O moście nie będę pisał bo jest bardzo dobry.
Ostatnie też ciekawe.:)
chodziło o obróbkę
:)
W parku nocą dlatego płasko, że ująłeś korony drzew z liściami oświetlone jednym światłem. Nie ma elementu który nadawałby przestrzeni. Teoretyzując jakby było wiecej dołu i szpaler drzew to dało by przestrzeń. Sam pomysł fajny i ładnie kolorki wyszły.
Wiejo - dzięki. Spróbuję pójść tam jeszcze raz i może błysnąć gdzieś lampą... Zobaczę....
Fontanna. Który kadr?
Ja wybieram drugi, bo moim zdaniem lepiej, jak fontanna wypełnia większą część kadru, bez czarnego pasa na górze.
Chociaż z drugiej strony na pierwszym fontanna jest w całości, niepoucinana...
Rozumiem rozterkę ;)
Jeśli mogę wybierać to chyba 2. Ale i pierwszy jest fajny. Trzeba było dać jeden.:)
Drugie ale wyprostowane :wink:
też się skłaniam ku 2 zdjęciu (kadr) :) podoba mi się takie kolory nocą
Coś jest w tym wyprostowanym chociaż nie wiem czy nie straciło na dynamice - 'krzywe' bardziej rozwala kadr. ;) Ale to moja opinia.
Ależ kolorowy ten Toruń w nocy :grin:
p.s. niby prostowane a jakoś tak... nieprosto....:roll:
To czemu nie dałaś znać, kawke byśmy wypiły???
Tam kawusia... To zapraszam na pierogi albo naleśniki do Torunia ;)
Kolejna fontanna.
podobają mi się te fontanny :) Strasznie kolorowe :)
A nie można wyprostować? Wszystko się "rozłazi" :???:
35. Toruń ul.Szeroka - EMPiK. Próba HDR.
HDR nie nachalny, choć wydaj mi się ciut za jasny (trochę przepalone światła lamp). Zastanawiam się też nad kadrem. Czy nie lepiej było zrobić kilka kroków w lewo lub prawo? Wybrać jedną z ulic a nie tak centralnie narożnik.
W sumie niezła próba- jest materiał do przemyśleń a nie do kosza :grin:
36. CSW Toruń - jeszcze jeden HDR.
Lepsze od poprzedniego :)
A ja odwrotnie -poprzednie lepsze (ładniejsze w mojej opinii).
Latarnie ponownie przepalone (budynek jest dość mocno oświetlony- można było krócej naświetlać), ale to jeszcze ujdzie :wink: Natomiast te latarnie wchodzące w kadr z boku wyglądają zabawnie :grin: Ja bym prostował perspektywę.
W obu przypadkach zgadzam sie z Helmuthem :wink:
Zdjęcie 35 bardzo przyjemne. Mnie podoba się Twoje podejście w tym zdjęciu co do ujęcia dwóch uliczek które jednocześnie prowadzą i w naturalny sposób zamykając kadr eksponują główny motyw. Na ostatnim Twoja technika wołania Hdr na tak ale prawda jest taka, że po wyprostowaniu przez Helmutha zdjęcie nabrało kształtu.
37. CSW na specjalne życzenie podprostowane ;)
Jeszcze jedna fontanna i finał DMP na żużlu.
Na temat fontanny poiwem Ci szczerze, że nie mam zdania. Zbyt mocno ona sama przyciąga wzrok jakby odcinając sie od reszty a przecież dalej na ławeczce siędzą ludzie, za nimi domy i może to właśnie taka niejednorodność tematyczna rodzi dylemat. Zdjęcie z stadionu żużlowego świetne. Tutaj czuć rozmach, emocje i atmosferę. Myślę, ze później zaserwujesz z motocyklami bo wstęp wzmógł ciekawość.
Z tymi ustawieniami to było by ciężko o wyraźne motocykle. F4 1/25 - przy prędkości ok 120 km/h na prostej wyszły by ładne 'mazy' ;)
Dzięki za komentarz.
Motocykle mam tu:
https://forum.olympusclub.pl/showpos...0&postcount=82
https://forum.olympusclub.pl/showpos...9&postcount=97
Zuzlowe super!!!! Fontanna tez do mnie za bardzo nie przemawia, wole emocje :mrgreen:
40. Helikopter telewizyjny. Niestety nie miałem RAW a poprawiać jpgów nie lubię.
Świetne ostatnie :)
Szkoda, że jednak nie spróbowałeś. Jestem zdania, że te mazy na torze były by świetne w połączeniu z kadrem stadionu, trybun i publiczności. Helikopter przyjemny w odbiorze i trudno odgadnąć czy w zawisie czy leci.
helikopter fajnie wyszedl :-)