Świetna seria zdjęć. Najbardziej podoba mi się 74. :grin:
Wersja do druku
Świetna seria zdjęć. Najbardziej podoba mi się 74. :grin:
Witam
Dzięki za tak liczne komentarze do ostatnej wrzutki. Co do balansu bieli, sprawdziłem exify i temperatura rzeczywiście różni się w zależności od ustawienia w stosunku do tarczy slonecznej, aparat był w trybie AWB. Na kolor ma oczywiście wplyw moja obrobk, która czasami pozostawia pewnie dużo do życzenia. Zdjęcia sa zazwyczaj niedoświetlone i dopiero Raw jest "podkręcony". W przyszlym roku poeksperymentuję z innymi sposobami poniaru światła, który to jest czasami naprawdę wyzwaniem na słonecznym niebie.
Pozdrawiam
Teraz dopiero oglądnąłem serię z Ostravy, bardzo mi się podoba. Też czasami cierpię na inny-kolor-nieba-na-każdej-fotce ;)
Ostatnie "Turki" (74) rewelacja. Co do AWB i pomiaru - w Olku używałem zwykle "chmurki", pomiar centralnie ważony +1,7EV, przy czym zapis do RAW na wszelki wypadek. W Radomiu się sprawdziło. Do białych (lub prawie białych) maszyn trzeba było przestawić na +1EV.
Baltic Bees na Albatrosach cool :-)
2 ostatnie kapitalne !
Witam
Postanowiłem popróbować portretu (znowu), także drugie koty za płoty:
P1040760-2
Pastwić się proszę w granicach rozsądku.
Te lotnicze łapiesz świetnie, kadry !
Wspaniałości pięknie pokazane! Gratki!
Zdjęcia lotnicze robią wrażenie.
Ja się popastwię na portretem ;-).
Nie podoba mi się szara tonacja, modelka jakby chciała powiedzieć "nie rób zdjęcia", wyszła krzywo i z tym światłem jak dla mnie niekorzystnie.
Na innych zdjęciach w twojej galerii na flickr jest spokojniejsza i naturalna, inne ujęcia bardziej mi się podobają.
Masz tak śliczną modelkę a tak mało zdjęć z nią.
Pozdrawiam
Baltic Bees na Albatrosach i Turkish Stars w niebieskiej tonacji bardzo mi się podobają, masz przepiękne zdjęcia lotnicze w swojej kolekcji, obejrzałem wszystkie na flickr.
Niestety na portrecie się nie znam. Pozdrowienia dla Modelki:)
Świetne kadry, czekam na kolejne i pozdrawiam.
Fajne te samoloty Alastor,
A byłeś już na Axalp ?
Od jakiegoś czasu zerkam na 77. To zdjęcie aż krzyczy "zobacz podniebny balet".
Witam
droplet
Dzięki za radę, z tymi portretami to już tak u mnie jest, czasami lepiej czasami gorzej.
Muminek
Modelka też pozdrawia, więcej z Ostravy poniżej.
yac
Jeszcze nie. Może w przyszłym roku w tym już nie dam rady.
Infamis
http://www.aerosuperbatics.com/ tu wejść wyszukać pokaz i jechać, lepszego nie ma :)
Dzięki za odwiedziny.
A tu kilka z Ostravy:
82.
Schweizer Luftwaffe Eurocopter TH89 Cougar (AS-532UL) T-333
83.
Solo Turk
84.
Red Arrows
85. Rzadki już w Europie.
3E-KK, Aérospatiale SA 316B Alouette III,
86.
SU 22M4
Pozdrawiam
ciasno,... ale wow!
Ciasno i nieostro, ale maszyny ciekawe :)
pozdro
Zdjęcia świetne, robią niesamowite wrażenie :grin:, ... daj czasem tym maszynom trochę więcej miejsca. :wink:
Dzieki za odwiedziny
Jeszcze kilka z Ostravy
87.
Solo Türk
88.
Red Arrows
89.
E-3 Sentry
90.
B-25
Pozdrawiam
Fajne foty :-)
fajnie się patrzy, 90 mi się podoba
Wrzutka ciekawa, mój typ to Red Arrows. Pozdrawiam
imponujące : )
Witam
Dzięki za komentarze.
Wczoraj wyczytałem, że na pikniku w Ostrowie Wielkopolskim ma być rekonstrukcyjna grupa ze Słowacji, samoloty (niektóre) malują tak:
SIAF zeszły rok
94.
Zlin by Alek M, on Flickr
95.
Luftwaffish Zlins by Alek M, on Flickr
Mają jeszcze kilka maszyn plus ekipa naziemna także widowisko robią przednie. Warto zobaczyć.
Pozdrawiam
Olek
Witam
W ten weekend będą pokazy w Radomiu a będzie tam można zobaczyć:
Włochów:
C27
Eurofighter
Belga:
F16
Turka:
F16
Baltic Bees
Albatros
Szwajcarów:
F 5
A poza tym kilka innych atrakcji z Francji, Finlandii, Grecji, Rumunii itd.
Jak ktoś ma szansę pojechać niech jedzie, patrząc na planowaną listę gości jedne z ciekawszych pokazów w Europie w tym roku.
Pozdrawiam
Olek
Cześć fajne zdjęcia i dawno Cie nie było
Witam,
W pandemii najbardziej do zdjęć przydaje się telefon. Wypluwa hdry bez krempacji.
https://live.staticflickr.com/65535/...56dcffe0_b.jpgForest by AMZ, on Flickr