Tak
Nie miałem nawet wtedy e510 byłem wtedy razem z Hadesem
Moje pierwsze zdjęcia nocne robione chyba w lutym 2008 jak dobrze pamiętam
Wersja do druku
Tak
Nie miałem nawet wtedy e510 byłem wtedy razem z Hadesem
Moje pierwsze zdjęcia nocne robione chyba w lutym 2008 jak dobrze pamiętam
56 - Zrobiłeś je z użyciem kita 14-42 + "Hama semi fish-eye 0.42x"?
57 - bardzo dobre ujęcie
60 - strasznie nie wyraźne i pojawiły się jakby flary
Pozdrawiam
Ogólnie bardzo ciekawe fotki - przyjemnie się ogląda - z ostatnich szczególnie przypadła mi do gustu fotka nr 57.
Pozdrawiam
Kiedy szukałem zdjęć z analoga natrafiłem na moje zdjęcia robione jeszcze starym kompaktowym aparatem choć trudno było nazwać to było aparatem :roll:
64.
Ładna kompozycja. Szkoda tylko tej ciemnej lewej strony.
Dziękuję za komentarze
65. Helios 44M
66. Helios 44M
66. miło współgra z moim poczuciem estetyki.
Nic mądrego o nim nie powiem, ale fajnie się ogląda :)
67. Zenit TTL + revuenon 35mm
68. Zenit TTL + revuenon 35mm
67- wydaje mi się (albo i nie) że troche leci w lewo:?::roll:
z lewej strony las jest wyżej przez to wydaje że las jest wyższy , linia brzegowa po prawej stronie zakręca i las jest troszeczkę dalej .
Na 65 ładnie wypatrzony kontrast barw; i same barwy świetne - lubię jak zielone są zimne, a tu są. Popracowałbym jednak nad tym tematem - fota sama w sobie udana nie jest, ale widać, że potrafisz dostrzegać rzeczy warte sfotografowania.
W poście wyżej pomyliłem się z cyferkami przy zdjęciach przepraszam za to .
71. Modelka
72.
73.
74.
Teraz trochę koncertowo narazie jedno później może dodam następne
75.
trochę domknąć trzeba by szkiełko na dwóch ostatnich albo coś bo zdeczka... nieostre
No właśnie było domknięte mocno... Wiatr statywem pewnie ruszał ;D
Ale to tylko na ostatnim zdjęciu jakoś dziwnie wyszło - wcześniejsze są bardziej ostre, lampki robią klimat.
76. Jupiter 21M
niestety nie ostro, i mi ucięcie czubka głowy nie pasuje i 'efekt czerwonej gęby'
77 chyba najlepsze z koncertowych, naturalne, fajne.
Fotografuj, wrzucaj więcej, fajnie czasem popatrzeć na zdjęcia nietrzymające się konwenansów.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
78, dodam, też niczego sobie.
Dziękuje za komentarze
Jeszcze kilka zdjęć z Festiwalu Piosenki Studenckiej Pryzmat
79.
80.
81.
79. bardzo fajne. Generalnie podoba mi się ta koncertowa seria.
Renn, czy Ty używasz tej stabilizacji w E510, czy nie? Pomijając fakt, że oświetleniowo to czadu tam nie było, ale większość fotek jest poruszonych - poza tą o numerze 79.
Gdyby to poruszenie zamaskować jakiś dymym (trzeba było racę odpalić :) )... A tu nic, wszystko jak na dłoni widać.
stabilizacja czasami dziwnie zachowuje się z manualnymi obiektywami [przynajmniej tak jest w moim adapterze z chipem na m42] - po jej wyłączeniu odsetek poruszonych zdjęć paradoksalnie spada - mały offtopic
nie mogę się nie zgodzić z przedmówcami 49 - się wyróżnia - o i nie ma na nim 'efektu czerwonej gęby'
Wywołałem zdjęcia z aparatu dalmierzowego Chajka II
chciałem uzyskać efekt starych zdjęć i chyba mi się to udało
aha nie dodawałem szumów same powstały
88.
Rynek w Legnicy
Zdjęcia z koncertu fajne ale najbardziej wpadły w oko 77, 78, 79, 82, 83. Muszę powiedzieć, że basiści byli fajnymi motywami. Rynek w Legnicy faktycznie sprawia wrażenie zdjecia wykonanego przed laty.
Zapewniam Cię, że aparaty dalmierzowe, nieżle radziły sobie z ustawieniem ostrości. Wiem, bo miałem Fed-a. U Ciebie z ostrością kiepsko :( Uzyskałeś efekt bardzo starej fotografii, starszej, niż ten aparat :p
PS
Chajka to pewnie eksportowa wersja aparatu Czajka, made in USSR?
tak wygląda moja chajka II która zrobiłem te zdjęcia
http://cameras.alfredklomp.com/chajka2/
następne foto z chajki
89.
Fontanna syreny
Ajjj, chyba coś jest tak z ostrościa. Kompletnie nie mogę rozszyfrować postaci z fontanny :roll: jest tylko nieczytelna bryła.
Ale jesteś uparty, może jesteś z młodego pokolenia, które miało szczęście i nie było zmuszane do nauki j. rosyjskiego? ;)
Twoja Chajka to w oryginale Чайка, czyli po naszemu czajka. Jakoś lepiej wygląda. Tak samo jak np nazwa samochodu Москвич wygląda lepiej jako Moskwicz a nie Moskvitch ;)
Ostatnie mi się podoba - jeśli chodzi kompozycję. Ale pod względem ostrości i przeniesienia kontrastu... Kto wołał ten film? I kto ustawiał ostrość w dalmierzu? :-)