A to fakt. Jakby rozgonić tam ludzi i przywieźć turystów, to można by im wmawiać, że tereny opuszczone kilkadziesiąt lat temu.
Wersja do druku
A to fakt. Jakby rozgonić tam ludzi i przywieźć turystów, to można by im wmawiać, że tereny opuszczone kilkadziesiąt lat temu.
no, jak w bornym Sulimowie
Z dzisiejszego spotkania w Łodzi:
Jeszcze z wczoraj.
"AlE3" i "Nadchodzę"
bardzo się wyróżniają (z ostatnich 2 stron)
na plus oczywiście
Dziękuję za uwagi. Jeszcze dwa ze spotkania autorskiego z pisarzem Maxem Cegielskim.
Te łódzkie klimaty kojarzą mi się z teledyskiem Ani Jopek, ciekawe...:)
ostatnie portrety- ciekawa fizjonomia :)
P2 świetne MZ
Dziekuje za uwagi. Jescze niestety daleko mi do klimatów jakie odczuwam w Łodzi. Może kiedyś sie uda pozbyć tej dosłowności pocztówek.
Pozdrawiam.
Z cyklu "Z dzisiejszego spotkania w Łodzi" odbieram jako bardziej dokumentalne spojrzenie i pod tym kątem zdjęcia rzetelnie to pokazują. Zdjęcia Nadchodzę- nie wiem czy miałeś możliwość ująć to centralnie. W takim symetryczny przekaz byłby ciekawszy tym bardziej, że to interesujący obiekt. Portret M. Cegielskiego bardzo mi się podoba szczególnie na zdjęciu P2. Tutaj wszystko łącznie z tonacją i formatem jest takie jak powinno być.
Dzięki za uwagi. Z prostowaniem mam kłopot coś chyba źle robię. Musze sie w końcu tego naumieć. :oops:
Pozdr.
ja to bym widział tak:
Załącznik 17640
Mnie też w końcu udało sie wyprostować, z podobnym efektem to nie wstawiałem. Uciąłem na lini krawęznika i wstawiłem na tapetę. Wygląda troszkę lepiej niż w "kwadracie". Oceńcie.
No ba. Teraz spoko.
W większej skali na tapecie 24" to wygląda lepiej. Krzaki robia wrażenie że w nich stoję. Jednak duzy obrazek lepiej sie odbiera niz taka cipkę.
Pozdr.
Z tej perespektywy jest zdecydowanie lepiej, kolumny skupiają wzrok który od nich ładnie rozchodzi sie po łukach po drodze przepatrując wnętrza. Bardzo elegencko tez jest obiekt przedstawiony.
MSZ zdecydowanie ostatnia wersja "bramy" najciekawsza...
Pozdrawiam
A ja bym tak:
Hmm, ciekawe. kazdy ma inne zdanie. :)
Ostatnia propozycja mi się podoba. Szkoda, ze nie miesci mi sie na pulpicie. drugi raz będe myslał o panoramie.
Dziekuje za udział w dyskusji na moimi pstrykami. :)
Ja bym podszedł bliżej , na chodnik aby mieć czyste ujęcie bramy, sfociłbym także eksperymentalnie z najniższej wysokości. Pozdrawiam
Kilka fotek z fabryk co sie jeszcze ostały:
No to cię teraz naszło i to bardzo rozsądnie. Każde z tych zdjęć według mnie (bo nie umiem używać IMO, czy jakoś tak), nadaje się do galerii. Znakomicie wykorzystałeś światło, zapanowałeś nad kadrami i w efekcie powstały znakomite IMH.. (nie wiem) zdjęcia. Gratulacje.
Heh, niebo przepalone, estetom się nie spodoba, ale miejsce cudne. LK14 bije wszystkie na głowę.
Morloku, ostatnich kilka bardzo ciekawych. Tym dyskretnym światłem z okien uchwyciłeś atmosferę takich miejsc, jak nieużywane już fabryki. Bardzo podeszły mi zdjęcia 14, 22 i 25, z dużym wskazaniem na 14 ze względu na wieloplanowość.
Pzdr
Cudne klimaty i miejsca.
Trzymam Cię za słowo w kwestii wystąpienia jako sztafaż w owych zakątkach :D
Dziękuje za uwagi i dobry odbiór fotek. Żałuję, że nie wziąłem swojej OM-ki, T-max 100 pojemnością tonalną ułatwił by pokazanie tych klimatów. Musze tam ić raz jeszcze. Zapraszam bufetowo :-P
Pozdr.
25, 32 - bardzo ładne zdjęcia. Dobre, miękkie światło i łagodne kolory poprawiają jedynie odbiór. Fajnie, fajnie.
Opuszczona fabryka w Twoim wykonaniu jest rewelacyjna. Kadr, swiatło,, wszystko gra jak należy. Klimat bijący z fotek jest niesamowity. Tym bardziej ze bardzo lubię takie klimaty. Gratuluję kadrów, oka, pomysłu i na koncu miejsca :mrgreen: Dzięki za świetną serię którą bede sobie mógł oglądać do woli aż się nasycę tym widokiem. I nieśmiało poproszę wiecej ;)
Ostatnie i portreciki - świetne.
Pozdrówka.
Patrząc na te zdjęcia z fabryk to zaczynam żałować, że nie mieszkam gdzieś w pobliżu Łodzi. Wtedy byłoby się jak wybrać z Wami na takie wojaże po tych miejscach.
Okienka i schody, ciekawie wypatrzone i pokazane, podoba się :)
:esystem:Teraz takie niefabryki.
a ja wyskoczę z pytaniem jak robiony LAG1?
szkło, ustawienia aparatu, czy była na kompie poprawiana GO?
jesli mozna, oczywiście z takim pytaniem, bo exif pusty ;)
a żeby nie było że tak darmo, to
muszę się zachwycę nad serią Okien,
zachwycam się nie dla przekupstawa, ale dlatego,
że okienka są niesamowicie klimatyczne
Witam :)
LAG1, badzo prosto. E-520 + OM Zuiko 50/1,8. Robione przy przysłonie 2,8. W PSP X2 obróbka kolorów na wrastwach i wyostrzenie po zmniejszeniu. Nie bawie sie w rozmywanie tła programowe, bo nie umiem i poza tym często nie wygląda to dobrze. OM Zuiko zaskoczył mnie jakością optyczną, na innej fotce, nie pokazuję jej - nieciekawa, wygląda na lepiej rysujący od kita 14-42. Ja przestałem mieć kompleksy w stosunku do Tamrona czy też Heliosa.
Pozdrawiam.