całkiem przyjemne foty, potwierdza się moja opinia o Canonie - jak już coś prawie przepala/lub całkiem przepala to robi to ładnie :)
to szerokie ujęcie to z Sigmy 10-20? trochę ostrość kiepskawa ale perspektywa fajna
Wersja do druku
całkiem przyjemne foty, potwierdza się moja opinia o Canonie - jak już coś prawie przepala/lub całkiem przepala to robi to ładnie :)
to szerokie ujęcie to z Sigmy 10-20? trochę ostrość kiepskawa ale perspektywa fajna
Co do ostrości to gdzieś przy wrzucaniu na forum mi zjechała. Generanie fotki w orginale mam ostre.
Generalnie robiłem S 30 1.4 i S 10-20, czasem C 85 1.8.
Ostatnia seria fotek super, świetnie ukazane emocje (oprócz 036- stonowany taniec) i ekspresję i łakomstwo małej, które ma wielkie oczy;-)
Wyróżnia się dla mnie fotka 039. spojrzenia i gesty obojga- strzał w dziesiątkę!
Coś mają w sobie Twoje portrety. Nie przekombinowane. Kolaże z imprez bardzo ciekawe, dużo radości na nich.
Świetne, dawaj więcej :D
Bardzo fajna ta weselna seria. Z resztą nie tylko te zdjęcia mi się podobają w tym wątku.
Ostatnia seria - znakomita, szczególnie ostatnie powala.
Chyba zostanę kotleciarzem:) Podobno nawet dobrze mi to wychodzi;) Po 40 ślubach aż się boję jaki będę dobry :)))))))))))
A tak na serio to ciężka robota na imprezie, a w moim wypadku to jeszcze ciężej jest po. Jak się nie nauczę szybko fotek obrabiać to zabraknie mi czasu na spanie.
Ze ślubu jest masa zdjęć to wszystkie muszą "jakoś" wyglądać oraz stanowic zwięzłą całość.
Pazatym pracuję na swój własny rozpoznawalny styl... mam nadzieję że sie go kiedyś dopracuję:)
interesująco wygląda twarz Joli w innych warunkach byłby to niezły portret a tak elementy otoczenia wpływają na nastrój, z wesel bardzo fajne, zatrzymujesz emocje, ciekawe sytuacje tak, że prawie każdy kadr ma klimat, składanki weselne też się podobają.
Analogowo:) Planar 50 1.7 i Contax 167. Fuji Superia 200.
Autoportret przerobiłem na BW.
Woa- brak wyraźnego motywu a gra barw bez przekonania. Auto- świetne. Kobieta w welonie podoba się. Piękne oczy które nadają wyraz.
ladne foty te wcześniejsze bez winiety byly by chyba fajniejsze. Z 40D nie zrobisz ff ;)
Mam 70-200 2.8 ; Fisheye ; TAmron 19-35 -no i kilka pod Cropa.
40D i tak nie sprzedam bo to zacny aparat
Dokupie albo 35 1.4 i Sigma 50 1.4 albo Sigma 20 1.8 i Sigma 50 1.4
Więcej zoomów nie chcę
Kiedys pewnie kupię 85 1.2 ale o tym na razie nie myślę.
A ja mam do was obu pytanie, czy dużą ''ulgę'' mieliście kupujac nowy sprzęt? i czy faktycznie takie zmiany są warte strat finansowych?:)
Pozdrawiam;MicSzu.
Szczerze Olka mam nadal nawet dwa E-400 i E-330 i jako sprzęt turystyczny jest super. Do krajobrazów też się sprawdzają.
Ja zacząłem intersować się fotografowaniem imprez i ślubów i Canon jest dużo lepszy.
Zresztą myślałem o E-3 ale cenowo bardziej konkurencyjny okazał Się 40D z gratami.
Ale po co takie pytanie ? Jeszcze pomyślę ze chcesz coś zmienić w sprzęcie ;)
Powtórze to poraz n-ty w canonie znalazłem to czego nie ma w olku a olka kupiłem ponownie bo ma to czego nie ma canon. Przynajmnie wtedy tak bylo, w canonie sie wiele zmnieiło w olku też (E-30 plus 50/1.4 sigma może byc fajny zestaw).
Oststni autoportret BW miły dla oka, ale nie ze względów technicznych:wink:, światło wydaje mi się płaskie, ostre?
Poprzedni w colorze zupełnie na odwrót.
Bardzo fajne zdjęcia ślubne, najbardziej podoba mi się wyraz twarzy blondyny na pierwszym i dziewczynka przy stole.
P.S. D5 sprawuje się świetnie
Coś z niczego. Zdjęcie wykonane przypadkowo E-400 z niefirmową lampą w ciemnym miejscu:) Zdjęcie to Crop. NIe byłem przygotowany na fotki więc szkło to KIT 14-42:)
Coś tam wyszło ale prosze oceńcie:
No, takie zakończenie dyskusji o kanonach, fullfrejmach z toną słoików jaśniejszych od Słońca mi się podoba :D
Bardzo podoba mi się pierwsze z 'analogowych' - piękne barwy, ciepło, nastrój. Przecudny bokeh.
Ostatnie jest na pewno ciekawe. Sztuczne, zimna lalka z porcelany. Coś w tym jest.
Jeśli chodzi o okoliczności w jakich powstało to zdjęcie, to jest po prostu doskonałe.
zgadzam się z maro66
Ostatni portrecik pomimo, ze piszesz o przypadkowości jego powstania jest świetny.
Sebastaian, tym razem "troszke zmęczony":)
ostatnie bardzo mi się podoba,nastrojowe, niepokojące, pani przed nim całkiem na nie, gabinet figur woskowych, nie czuję intencji
Serdecznie pozdrawiam
Znakomite, tylko szkoda, że to nie nasz Sebba(Seeba). Nigdy nie nauczę się jego Nicka. Ale fotka naprawdę mi się podoba. Nie będę analizował, ale jest - ok.
Sebastian... fajny portret, ciekawa twarz.
Twarz jakby ołówkiem rysowana, reszta zdjęcia wygląda jak zblurowana w PS :roll: Coś mi to nie pasuje, choć przyciąga uwagę.
ok:)
Taki był zamiar. Nie ukrywam że fotka Psuta na twarzy :)
Zdjecie sebaBW800 bardzo interesujące. Świetnie zagrałeś sposobem kadrowania jak i przedstawieniem wciągajacej do rozważań twarzy.
Sebastian mógłby być naprawdę dobrym zdjęciem. Nie leży mi sposób obróbki - kojarzy mi się z monidłem wiszącym u moich dziadków. Nienaturalnie to wygląda - płasko. MZ oczywiście
każdy lubi co innego:)
IMHO trudno generalizowac czy te zdjęcie jest dobre czy złe.
Ostatnie rewelacyjne, świetne zdjęcie. Bardzo mi się podoba.
Kolejna fotka z warsztatów w Toruniu.