Cytat:
Zamieszczone przez rocco
Nie można zawsze chwalić, człowiek się przyzwyczai i potem się nie stara ;) dzięki za uwagi i komentarze, przepałów niestety nie dało sie wyeliminować :( albo ja nie potrafię.
Wersja do druku
Cytat:
Zamieszczone przez rocco
Nie można zawsze chwalić, człowiek się przyzwyczai i potem się nie stara ;) dzięki za uwagi i komentarze, przepałów niestety nie dało sie wyeliminować :( albo ja nie potrafię.
Fr3dzia zobaczysz za pół roku o ile lepsze będziesz robić :).
Kot to ciekawy kadr. Fakt obróbka, ale tego sie nauczysz. Z przepałami tez sobie poradzisz.
Nie od razu Kraków zbudowano. W domu mam lepszy monitor, jakoś to lepiej wyglądało niż w pracy.. :), a niektórzy mają słabe monitorki więc fotka musi być dopieszczona aby wszędzie było ładnie
a co powiecie o tej obróbce ?
Nocny wypad i test E510 przy -8 stopniach :)
13.
Coś ostatnio nie mogę trafić w wasze gusta. Dzisiaj zaciągnąłem wszystkie lampki i bawiłem się w portret studyjny :oops: efekty niżej.
14
15
16
17
Całkiem nieżle wygląda ta wierzba na fotce nr 13. Taka przedwczesna wiosna.
Wolałbym jednak bardziej stonowaną kolorystykę :)
Portrety:
14. Przeszkadza mi w kadrze poruszona ręka modelki.
15. ładne ułożenie glowy i spojrzenie modelki. Pokusilbym się o ciaśniejsze wykadrowanie no i porawienie światła. Cień przez policzek i na piersi psuje cały portret.
16 i 17 Miło i sympatycznie chociaż nie za bardzo technicznie. Woplałbym ciaśniejsze kadry i bardziej miękkie oświetlenie.
Zwróć uwagę, że na fotach widac wyrażnie odblaski na czole a cień niezbyt korzystnie uklada się pod brodą modelki. Potrzeba chyba wiecej pracy nad światłem.
Szczerze napisawszy, sam nie robię dobrych portretow, pisze tylko jak to widzę.
Modelka ma potencjał, wrto nad nim popracować :)
Dzięki rocco za komentarz, co do cieni masz 100% rację, tez mi przeszkadzają, niestety nie mam profesjonalnego zestawu do oświetlenia, ale już nad tym pracuje ;) w szoku jestem ze nie napisałeś ze są poruszone, a są :oops:
Nad techniką i kadrem mozna popracować, ale świetnie wykorzystałeś modelkę.
Te fotki zyją i modelka jest taka, ....taka, prawdziawa
pozdr.
Dzięki za komentarze, kolejna fotka zabawa w macro ;]
18.
Bardzo ładna kompozycja, ciekawie wykombinowaleś z GO.