F-stop - owszem jest mocno konfigurowalny. Tylko trzeba wziąć pod uwagę, że jest wielokrotnie droższy od lowepro.
Wersja do druku
F-stop - owszem jest mocno konfigurowalny. Tylko trzeba wziąć pod uwagę, że jest wielokrotnie droższy od lowepro.
A może Crumpler?
http://www.crumpler.eu/index.cfm?sei...222&sprache=EN
@viruss , na swój ostatni spacerek zapakowałem się w plecak rowerowy Vaude 30+5l i powiem Ci że byłem zadowolony . W górnej części miałem wpakowane 2 inserty ze starej torby Naneu ( nieużywane bo torba była do pracy), a w dolnej jakiegoś ciucha, i trochę wyżerki i była jeszcze masa wolnego miejsca. System nośny rewelacyjny, w siatkach zewnętrznych bocznych miałem mały statyw a w drugiej litrowy termos. Jakoś nie za bardzo widzę sprzęt foto na dole a reszta klamotów na górze. Spokojnie mogę postawić na glebę, najwyżej zgniotę kanapkę. Jak chcesz to możemy się gdzieś spiknąć i sam oblukasz. Mi pasuje a na spec plecak foto wydałbym kupę kasy a i tak więcej leżał by w szafie niż na moich plecach.
Od 7 lat używam plecaka Kata DR-467 i jestem zadowolony :)
Dobre plecaki robi Vanguard.
przez przypadek stałem się jednak posiadaczem Lowepro Rover Pro 35L AW
pierwsze wrażenia:
- system nośny to bajka
-wykonanie jak to Lowepro, nie ma się do czego przyczepić
-wkład foto po odpowiedniej konfiguracji plecaka ( paski regulacyjne) mieści się w poziomie co powoduje zwiększenie miejsca bagażowego, spokojnie można się spakować na 2-3 dni wędrówki, plecak według producenta trekingowy
-ogromne możliwości "przytroczenia" do plecaka
na minus : mocno dyskusyjny kolor, cena
mogę go porównać do Rover II AW, jest zdecydowanie większy
Żeby nie zakładać nowego wątku w tym napiszę.
Mam torbę Lowepro Event Messanger 150 i jestem z niej b. zadowolony, jednak podczas jazdy rowerem nie jest tak wygodna jak przy chodzeniu.
Zauważyłem plecak Lowepro Transit Sling 250 AW (był w sklepie i go pooglądałem - trochę za duży mi się wydaje). Jest też model mniejszy 150 AW.
Spodobał mi się sposób na szybkie wyciąganie aparatu. Czy ktoś z Was używał takich plecaków z jedną szelką?
Ewent. coś innego by polecił na krótkie przejażdżki rowerowe?