mathu...
wielkie dzięki, wszystko działa i jaka wygoda... :mrgreen:
Ps. Przydały się instrukcje od west73
Wersja do druku
mathu...
wielkie dzięki, wszystko działa i jaka wygoda... :mrgreen:
Ps. Przydały się instrukcje od west73
Cytat:
Zamieszczone przez pol189
Nie zapomnieli o nas: http://rawtherapee.com/rawtherapee23beta2linux.tgz :)
Jeronimo: poprawiłem link
ciesze się że i ja mogłem pomóc :)Cytat:
Zamieszczone przez dembik79
Elnor - dzięki zaraz zabieram sie za testy(usuń z linku jak możesz kropkę z linku na końcu). Dobrze że i o nas nie zapomnieli :razz:
Dziwne jak podmieniam nowy plik językowy od west73 to mi wywala program, ale ze starym działa.
Mam wrażenie, że nabrał szybkości...
W wersja 2.3 beta 2 (to ta z linków powyżej) plik językowy polski jest już 'wmontowany' - nie trzeba nic kopiować, wrzucać, itp - tylko w preferencjach wybrać język polski.
Albo przeczytać to co napisałem w poście powyżej.Cytat:
Zamieszczone przez salvadhor
Jest jakiś błąd z narodowymi znakami diakrytycznymi (choć akurat u mnie wszystko działa).Cytat:
Elnor - dzięki zaraz zabieram sie za testy(usuń z linku jak możesz kropkę z linku na końcu). Dobrze że i o nas nie zapomnieli
Dziwne jak podmieniam nowy plik językowy od west73 to mi wywala program, ale ze starym działa.
Widzisz, jak to człowiek może zgłupieć od tego czytania :)Cytat:
Zamieszczone przez mathu
Przykro mi, już nie mogę zmienić treści postu.Cytat:
Zamieszczone przez pol189
Jeronimo: juz poprawilem...
No i pokazał sie pierwszy RC... Cyba trochę przyspieszył!
TU dla LINUXa , i RC dla WINDOWSa .
Cieszy mnie zwłaszcza wersja linux-owa, bo wybór oprogramowania niewielki, a rawtherapee z gimpem muszą wystarczyć niejednemu :razz:
Niestety załączony plik polskiego języka (przynajmniej u mnie) wyświetla krzaki, więc można podmienić z wersji BETA.
Jeśli ktoś chce dokonywać zmian, to plik kodowany jest (linux-owy) w UTF-8 (UNICODE).
Zgadza się u mnie Wind również wyświetla krzaczki, dla polskich znaków