Ja nie, nie mam w grabiach takiej precyzji, do tego kupilem sobie jakis czas temu pewna rzecz i teraz robi to za mnie maszyna...
pozdro
Wersja do druku
Składanka sprawdziła się świetnie, w centrum kadru rozkłada D810. Raczej optyka padła, bo w rogach nie do końca wygrywa z 5DIII. Przedmiotem wcześniejszej dyskusji nie była uciazliwosć noszenia statywu, tylko zdobywana w pewnym liceum wiedza, sugerujaca, że składanka się nie sprawdzi :)
Ktoś śmiał zakwestionować boskość d810? :-)
Sugerująca, że mocniej upakowany (podgrzany) izolator (krzem) gorzej to cieplo odparowywuje co w fotografii widzi się jako szumi... Wystarczy czytać ze zrozumieniem, nie po łepkach i co któreś słowo.
---------- Post dodany o 16:58 ---------- Poprzedni post był o 16:56 ----------
A co to niby komu przeszkadza, każdy ma takie bożki jakie sobie na piedestał postawi...
Porównuje do GH3 i wychodzi mi, że dla M5/2 wybrali all-i a dla gh3 ipb.
Z drugiej strony oly nawet nie dotknie ostrością gh2 z wygranym moon T7, gdzie na 24/1080 w all-i są prędkości rzędu 140-170 megabitów. Tego się boję, ale ibis kusi.
Trzeba to dać do Fatmana a i nie porównywać z Gh4 czy nx1. Jest dobrze, ciekawe czy po premierze M1 mark II dadzą płaski styl obrazka (wideo).
Jak dla mnie, to sprzęt zaczął się już od jakiegoś czasu dzielić na ten którym chcę fotografować i czerpię z tego przyjemność (Olympus) i na ten którym muszę zarabiać (Nikon, Canon) - i nieustannie pozostaję w rozdarciu finansowym. Zapewne OMD M5II kupię - choćby z uwagi na możliwości filmowe.