nam wystarczy twoja fotka z exifem :)
Wersja do druku
nam wystarczy twoja fotka z exifem :)
Czekamy na fotki. Tylko nie usuwaj exifa.
Chyba nie widzę szans na jakieś spotkanie, mam za dużo obowiązków w firmie i prywatnie. Wałbrzych, Świdnica, Dzierżoniów to chyba za małe miasta na jakieś spotkanie. Chciałbym i marze o tym aby zobaczyć, jak ktoś fotografuje, fajna sprawa.
Męczy mnie ta siatka na żarcie dla ptaków która kogoś tam frapowała:) Tyle ustawień przerobiłem ze statywu na dodatek a ta siateczka kompletnie jest nieostra:(
Jeszcze takie pytanie mam, czy jakoś wyostrzać fotki na forum?
Kwadrans, czy wyostrzasz zdjęcia po zmniejszeniu do rozmiaru "internetowego"? To konieczność, bo foty mocno tracą ostrość w trakcie zmniejszania. Może stąd wrażenie, że Twój kit mydli?
Rafale, ja jeszcze nikomu nie prezentowalem zdjec ponad to co sam oglądałem w komputerze. Wiem ze wy wyostrzacie na potrzeby internetu tylko zastanawiam sie co lepsze jeśli chcę wam pokazać, czy wyostrzyć ale wtedy docelowo wyostrzona bedzie wyglądała lepiej niż oryginał? czy nie wyostrzać i porównać z oryginałem? Bo jesli wyostrzona bedzie wyglądała lepiej niz oryginalna to uznacie ze fotki są spox.
Czyli co sugerujesz? Bo ja mowiąc o oryginale myślę o prawdziwym oryginale, strzał a potem w komputerze wynik bez grzebania w fotce. Ja na tym etapie jestem niezadowolony z ostrości. Czy normalną czynnością jest wyostrzanie kazdego zdjecia za kazdym razem w przypadku troche gorszych warunków typu odlatujący ptak, obiekt w malym i duzym ruchu? lub we wszystkich wypadkach? czy czynność wyostrzania jest tak oczywista normalna jak samo pstrykanie zdjec? Jak Ty Rafale to robisz?
no ale wreszcie może pokażesz nam jakieś zdjęcie ?
no ja mam te próbki ale robiłem je w jpg, sądzę że nie takich oczekujecie czy tak?
takich, ale nieobrabianych żeby miały EXIF.
no ale żebyście zobaczyli w pełnym rozmiarze to skadruje tak żeby było w kadrze widać tylko tę siateczkę, jedną dam z poprawionym kontrastem, drugą oryginał
daj czyste, jak jest siateczka to ją zobaczymy.