Gadanie ciekawe, obrazki ładne :)
Wersja do druku
Gadanie ciekawe, obrazki ładne :)
No to lecimy dalej...
Po wyczerpującej wędrówce po górach następnego dnia postanowiliśmy obciążyć trochę inne mięśnie i zdecydowaliśmy się wypożyczyć rowery. Plan nie był zbyt ambitny. Miał polegać na dojechaniu po płaskim około 10 km do pobliskiej kolejki liniowej, wjazd na górę i zjazd do miejsca wypożyczenia rowerów. Na miejscu okazało się, że w niektórych miejscach wypożyczanie rowerów jest dofinansowywane przez Państwo i jak na szwajcarskiej warunki było wręcz śmiesznie tanie. No to skoro tak to po raz pierwszym postanowiliśmy wypożyczyć rowery wspomagane silnikiem elektrycznym napędzanym akumulatorami i zamiast korzystać z wyciągu, podjechać samemu na szczyt.
Mówiąc krótko, bajka. Bez wspomagania zrezygnowałbym chyba po kilku kilometrach, a tak udało się dotrzeć na szczyt. Wysiłek tak czy tak był duży, ale zabawa przednia.
Załącznik 141140
Załącznik 141141
Potem szybki (dosłownie) zjazd z góry i przygotowania do kolejnej wędrówki. Tym razem wybraliśmy się w okolice Vom Gletscher Zum Wasser podziwiać głównie lodowiec.
45)
Załącznik 141142
46)
Załącznik 141151
47)
Załącznik 141150
48)
Załącznik 141148
49)
Załącznik 141146
50)
Załącznik 141145
51)
Załącznik 141144
52)
Załącznik 141143
53)
Załącznik 141149
54)
Załącznik 141154
55)
Załącznik 141153
Na koniec zasłużony odpoczynek i zejście do kolejki
Załącznik 141152
Ten lodowiec to jak autostrada wygląda. Fajne zdjęcia :)
Coraz bardziej ta Szwajcaria mi się podoba :grin:
Warto było tu zajrzeć. Obejrzałem i przeczytałem wszystko.(+ dałem za te piękne widoki:))
Dzieki za zwiedzanie.
Dzięki za pierwszego plusa na tym forum :). Aż tak jakoś miło się człowiekowi zrobiło. Tym bardziej, że zbieram mozolnie punkty do OlyJedi a taki plusik to niezły skok do przodu.
Na kolejne zwiedzanie zabiorę Was do Norwegii w okolice Stavanger. Jak to mówią, Fiordy będą nam jadły z ręki ;)
Szwajcaria piękna, szczególnie 41 wpadło mi w oko, chociaż widziałabym je w poziomie. I dawaj Norwegię, powspominam :)