Odp: Olympus PEN E-PL5 vs. PEN E-PL3
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Te inne rzeczy mają mniejsze znaczenie, kluczowa wkrótce stanie się dla Ciebie matryca, ja brałbym któregoś z piątych Penów, Gibany ekran można zastapić gibanym wizjerem.
Poziomica jest dopiero w E-PL6, stabilizacja też jeszcze jest ta gorsza (lepsza z E-M10 jest dopiero w E-PL7). Tak czy siak sama nowa matryca jest warta dołożenia do E-PL5.
Co do gibanego wizjera to kosztuje on jednak dość sporo.
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Problem mieszanki rozwiązałem kupując trzy przejśćiówki i mam wszystkie szkła micro. Jest wolniej to fakt, jest lepiej ze szklami PRO z 4/3, to też fakt. Wszystko zależy do czago, gdzie i po co używamy aparatu.
Domyślam się, że trzy przejściówki zapewniają duży komfort przy tej różnorodności. Musze jednak przetestować to w praktyce i dopiero ocenić, chociażby z jedną przejściówką.
Cytat:
Zamieszczone przez
zigger
Domyślam się, że trzy przejściówki zapewniają duży komfort przy tej różnorodności. Musze jednak przetestować to w praktyce i dopiero ocenić, chociażby z jedną przejściówką.
.....Uważam że warto są w galerii obecnie moje fotki robione nocą z 14-54 (I) i E-PL5.
Cytat:
Zamieszczone przez
MAF
Poziomica jest dopiero w E-PL6, stabilizacja też jeszcze jest ta gorsza (lepsza z E-M10 jest dopiero w E-PL7). Tak czy siak sama nowa matryca jest warta dołożenia do E-PL5.
Co do gibanego wizjera to kosztuje on jednak dość sporo.
Dzięki za sugestię :wink:
A E-PL7 jednak zabija trochę ceną (na razie :wink:)
Cytat:
Zamieszczone przez
zigger
Po prostu sięgam i przypinam, nie zastanawiając się które biorę szkło. Ponieważ ma ze sobą dwie lub trzy stałki mikro, to zawsze mam to samo miejsce do zwolnienia obiektywu do przyciśnięcia. Tak mi po prostu wygodniej...
Cytat:
Zamieszczone przez
Heidelbeere
Dzięki za sugestię :wink:
A E-PL7 jednak zabija trochę ceną (na razie :wink:)
Osobiście uważam że rozpatrując E-PL5 vs E-PL7 warto dołożyć do tego drugiego.
Tyle że my tu mamy rozważania E-PL3 vs E-PL5, a jak budżet nie pozwala to zamyka to dyskusję :-(
Bierz piątkę - to pod wieloma względami lepszy aparat od E-PL3, a w niczym nie gorszy (może poza ceną).
Cytat:
Zamieszczone przez
qwert
.....Uważam że warto są w galerii obecnie moje fotki robione nocą z 14-54 (I) i E-PL5.
Dzięki za przykłady. Nie obejdzie się jednak bez własnoręcznego doświadczenia, aby stwierdzić czy to działa w moim przypadku ;-)
Cytat:
Zamieszczone przez
zigger
Dzięki za przykłady. Nie obejdzie się jednak bez własnoręcznego doświadczenia, aby stwierdzić czy to działa w moim przypadku ;-)
Trza bywać na zlotach :-P
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
Trza bywać na zlotach :-P
Popieram, poza przyjemniścią wspólnego pobiesiadowania, jest okazja do popróbowania roamaitych sprzętow współzlotowiczów, taka świecka olympusclubowa, tradycja....