Odp: We wrześniu ruszy edycja popRAWki
Cytat:
Zamieszczone przez
helmuth
Możesz mi wyjaśnić dlaczego przed tą prośbą zacytowałeś fragment mojego posta? Gdzie tam widzisz odniesienie do osób i poglądów? :roll:
Ja pisałem o obrazie?
Cytat:
Zamieszczone przez
helmuth
Moje obawy budzi wytłuszczony fragment
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
zadość doświadczonych i majacych odrobinę czasu i checi userów
Moje również ale tylko w kontekście braku nadmiaru wolnych właśnie stosownych chętnych do oceny
Cytat:
Zamieszczone przez
helmuth
Co to znaczy najlepiej?
Nie ma obiektywnego "najlepiej" w tak niemierzalnej dziedzinie. Nie ma wzorca, do którego można przyrównać obróbkę. Zawsze to będzie ocena subiektywna, niezależnie od tego czy oceniać będzie ogół czy wyznaczone grono.
Najstosowniej, najdokładniej, najbardziej poprawnie usunięte braki i niedoskonałości. Sama nazwa popRAWka sugeruje taką interpretację.
Wprawny oceniający, znający się na technice, dojrzy różnicę, skoro nie widzisz, znaczy nie jesteś jeszcze dostatecznie do funkcji oceniającego przygotowany. Możesz podobnie jak większośc z nas, w tym i ja, mówic tylko o estetyce i wrażeniach w odbiorze.
Ja napotykam na taki eufemizm: "...to tylko zabawa"...
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Ja pisałem o obrazie?
Zaraz, zaraz! Komu odpowiadasz tym pytaniem, cytując mój post? :shock:
W żadnym z moich postów, ani innych zamieszczonych w tym wątku, nie znalazłem zdania "Nie ja przecież pisałem o obrazie?", które zawiera ten cytat.
Możemy się spierać ale nie wkładaj mi w usta słów, których nie powiedziałem.
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Najstosowniej, najdokładniej, najbardziej poprawnie usunięte braki i niedoskonałości. Sama nazwa popRAWka sugeruje taką interpretację.
To Twoja interpretacja.
Dla mnie porawka, nie zawsze prowadzi do doskonałosci. Nawet w ocenie poprawiającego, poprawione nie musi być lepsze, ładniejsze czy doskonalsze. Ma być po prostu inne.
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Wprawny oceniający, znający się na technice, dojrzy różnicę, skoro nie widzisz, znaczy nie jesteś jeszcze dostatecznie do funkcji oceniającego przygotowany. Możesz podobnie jak większośc z nas, w tym i ja, mówic tylko o estetyce i wrażeniach w odbiorze.
Masz rację, nie jestem jeszcze gotowy.
Dlatego wolę iść do kina na film, który ma dużą oglądalność niż na film, który zebrał wyśmienite recenzje wprawnych, przygotowanych do oceniania ale w trakcie jego projekcji, ludzie wychodzą z kina.
Cytat:
Zamieszczone przez
helmuth
Wypowiedziałeś się w temacie ale wydaje mi się, że obraziłeś wiele osób :???:
Wydaje się mi , że to był Twój post Henryku...
Poza tym nie musimy się spierać.
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Wydaje się mi , że to był Twój post Henryku...
Tak, to mój post.
Tym razem nie dopisałeś czegoś, czego nie powiedziałem.
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
...Ja napotykam na taki eufemizm: "...to tylko zabawa"...
To pewnie moje określenie. Uściślając, tak rywalizację w popRAWce traktuję jako "zabawę" w tym sensie, że nie podchodzę do tego śmiertelnie poważnie. Samą obróbkę staram się robić "na poważnie" na tyle na ile potrafię.
Moze by tak rozdzielic poprawke od przeprawki.
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Moze by tak rozdzielic poprawke od przeprawki.
Saboor tak proponował łońskiego roku.
Cytat:
Zamieszczone przez
ahutta
Saboor tak proponował łońskiego roku.
Łoński rok to jest od łona ? :roll:
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
Łoński rok to jest od łona ? :roll: