Odp: Różności moje. (Uczę się patrzeć i widzieć).
Cytat:
Zamieszczone przez
urzyszkodnik
Fajnie ze wypowiadacie sie na temat moich fotek. Spiesze wyjaśnić, ze to filtr "dramatyczny". Ma wady. Duzo wad. Ale tez maskuje wlasnie twarze na korzyść sytuacji. Nie lubię skupiać sie na detalach budowy anatomicznej. Bardziej sytuacja mnie ciekawi. Jest to powód wyboru takiej a nie innej "obróbki".
Mnie również kadry pasują, ale obróbka jest moim zdaniem nie do przyjęcia. Rozumiem, że masz jakieś motywy, dla których używasz tego filtra, ale sądzę, że lepiej byłoby spróbować uzyskać odpowiedni efekt w postprocesie, wtedy miałbyś większą kontrolę nad efektami.
W chwili obecnej zdjęcia laduja prosto na telefon i z niego sa wysyłane. Możliwości sa skromne. Bedzie moze lepiej gdy siądę do kompa. Ale to jeszcze pare dni sie zejdzie. Na ta chwile jest "surówka" niemal. Tak wiec teges... :)
Na dzis, na Wielka Sobotę, mam zdjecie z wczoraj. Inaczej ciut wołane, inaczej kadrowanie - bo i zdjecie inne.
Kocham polskie klimaty. Cisza i spokoj wiejskich klimatów jest piękna. Można za tym tęsknić.
Wesołych Świat !!! - kolejny raz - dla Was wszystkich :)))
Ps.
Jak poprzednio - zgrane prosto na telefon. Na telefonie wołane. Z telefonu dodane.
pzdr :)))
Cytat:
Zamieszczone przez
urzyszkodnik
Na dzis, na Wielka Sobotę, mam zdjecie z wczoraj. /.../
pzdr :)))
Podoba mi się, ma wszelkie cechy, kiczowatego obrazka ludowego artysty,
sprzedawanego na jarmarku czy bazarze i .... podoba mi się.
Nie łatwo z takim tematem się zmierzyć, choćby i podświadomie.
Nie było miejsca na brak świadomości.
Niestety - zdjecie jest jak najbardziej, w pełni zaplanowane. Takie podejście epl5 do normalnego zdjęcia.
Kapliczkę znalazłem po ośmiu latach nieobecności na "swoim".
Na pewno tam wrócę. Tyle ze sprzetowo przygotowany juz nieco lepiej (d700 i 35-70 + lampki jakies albo blenda) ...moze uda sie zrealizować to, co widze na ta chwile tylko ja :) a odpustowy kicz bedzie na pewno :)
Dzięki za miłe słowa :)
Cytat:
Zamieszczone przez
urzyszkodnik
Nie było miejsca na brak świadomości.
Niestety - zdjecie jest jak najbardziej, w pełni zaplanowane. Takie podejście epl5 do normalnego zdjęcia.
Kapliczkę znalazłem po ośmiu latach nieobecności na "swoim".
Na pewno tam wrócę. Tyle ze sprzetowo przygotowany juz nieco lepiej (d700 i 35-70 + lampki jakies albo blenda) ...moze uda sie zrealizować to, co widze na ta chwile tylko ja :) a odpustowy kicz bedzie na pewno :)
Dzięki za miłe słowa :)
To mam taką prośbę: pamiętasz Chełmońskiego "lecą żurawie"? Skombinuj materiał, albo wypożycz ciuch dla łebków
i w tym stylu zrób inscenizację modlitwy niebożątek.
Nie znam "lecą żurawie". Lukne zaraz na Google.
Ps.
No i cos tam znalazłem. Pomysł jest podobny. Jesli/gdy bede robił, zrobie tez na pewno olkiem. Żebym mógł zapodac tutaj. Ale to chwilke sie zejdzie. Dziecko juz mam. Jeszcze rodziców trzeba przekonać... Po świętach pewnie do tematu wrócę. Na lato pomysł kolejny...niestety analogi moje daleko zostały...a to super miejsce na bw na filmie jest. Szkoda, ale cóż.
A i tło jest super. Uwielbiam takie miejsca. I zawsze tło u mnie tak samo ważne jest jak osoba na zdjęciu. Mowie o planowanych, nie o street-cie. Pokazać nie mam co niestety z Olka. Za krótko go mam. Ale czasu troszke, i bedzie. Bo ja w sumie to paro systemowy jestem...
:)
Cytat:
Zamieszczone przez
urzyszkodnik
Nie znam "lecą żurawie". Lukne zaraz na Google.
"Bociany" 1900r. często opisywane błędnie: "lecą żurawie"
---
edit:
strój ten Masz też na obrazie: "Babie lato" 1875
To ja moze " Cisza w wąwozie " rok 2012 zapodam.
Niestety (albo stety) : f301, 50mm, neopan 400.
Moze klimat nie taki sam, ale chyba za bardzo nie odbiega...
Ps.
i takich mam większość niestety...
Cytat:
Zamieszczone przez
urzyszkodnik
To ja moze " Cisza w wąwozie " rok 2012 zapodam.
Niestety (albo stety) : f301, 50mm, neopan 400.
Moze klimat nie taki sam, ale chyba za bardzo nie odbiega...
Ps.
i takich mam większość niestety...
Czemu: "niestety" ?