Odp: Olympus M.Zuiko Digital ED 7-14 mm f/2,8 PRO
Cytat:
Zamieszczone przez
gietrzy
Armat świat :mrgreen:
Trzeba odkładać,
szkoda że tak długo przyjdzie nam czekać
Ciekawe ile osób tak naprawdę skorzysta ze światła f/2.8 na szerokim?? Do wnętrz kościółków trzeba będzie przymknąć... w plenerach tym bardziej.
Osobiście wolałbym jasny 12mm + coś z adapterem ze starego 4/3
Ciekawa nowa propozycja :)
Będziemy mieli do wyboru dwa zoomy ultra szerokokątne.
Choć niestety kompletnie nie dla mnie, nie umiem robić zdjęć z szerokiej perspektywy.
Cytat:
Zamieszczone przez
nightelf
Choć niestety kompletnie nie dla mnie, nie umiem robić zdjęć z szerokiej perspektywy.
Czego nie umiesz? Hmm.. jeśli zdjęcia krajobrazów w Twojej galerii należą do Ciebie to jesteś w dużym błędzie. Mi osobiście bardzo się one podobają.
Ciekawe ile będzie kosztować to cacko, skoro za panasonicowe 4,0 trzeba 4 tysiaki wyciągnąć
Cytat:
Zamieszczone przez
nightelf
Nowa propozycja ... Będziemy mieli na co robić i to jest też jakaś motywacja do większej aktywności zawodowej...
A co do perspektywy nic nie szkodzi by się nauczyć.
---------- Post dodany o 22:27 ---------- Poprzedni post był o 22:24 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
Jan_S
Ciekawe ile będzie kosztować to cacko, skoro za panasonicowe 4,0 trzeba 4 tysiaki wyciągnąć
Jedyna słuszna odpowiedż patrzac od strony wytwórcy brzmi dużo. Z punktu widzenia nabywcy i użytkownika - za dużo, w fotografii tanie są tylko stare manuale i analogowe body i to nie wszystkie...
Napiszę tak... Miałem kupić sobie Samyang 7.5, żeby mieć interesujący mnie szeroki kąt i mimo, że nie gustuję specjalnie w fish foto to pewnie bym sobie jakoś prostował i był zadowolony z efektu. Potem pomyślałem, że może Olek wypuści jakąś stałkę 7, co przy posiadaniu 12-40 najbardziej by mnie satysfakcjonowało. Wypuszczą 7-14, więc pewnie stałki nie będzie. Nie pozostaje nic innego jak po prostu odkładać odczekać rok na ukazanie się obiektywu, potem jeszcze po zakupie 3 miesiące [ciach] i trzeba kupić:) Grzechem będzie tego nie zrobić. APZ, masz zamiar zakupić?
Cytat:
Zamieszczone przez
osiem1984
Napiszę tak... Miałem kupić sobie Samyang 7.5, żeby mieć interesujący mnie szeroki kąt i mimo, że nie gustuję specjalnie w fish foto to pewnie bym sobie jakoś prostował i był zadowolony z efektu. Potem pomyślałem, że może Olek wypuści jakąś stałkę 7, co przy posiadaniu 12-40 najbardziej by mnie satysfakcjonowało. Wypuszczą 7-14, więc pewnie stałki nie będzie. Nie pozostaje nic innego jak po prostu odkładać odczekać rok na ukazanie się obiektywu, potem jeszcze po zakupie 3 miesiące i trzeba kupić:) Grzechem będzie tego nie zrobić. APZ, masz zamiar zakupić?
7-14? Nie. Przymierzam sie do mZD 40-150 i ew do mZD 300, chyba, jeśli pokaże sie jakiś zoom w przedziale 150-300 to wolałbym zooma.
7-14 jest daleko w moich propriorytetach. Musiałby być świetny pod światło bym go zakupił. Nie lubie specjalnie fotografować architektury, a to jedyny sposób bym go mógł wykorzystać.
Mam Samiego i ZD 9-18 i 12-stki z zoomach, na razie wystarczy.
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
7-14? Nie. Przymierzam sie do mZD 40-150 i ew do mZD 300, chyba, jeśli pokaże sie jakiś zoom w przedziale 150-300 to wolałbym zooma.
7-14 jest daleko w moich propriorytetach. Musiałby być świetny pod światło bym go zakupił. Nie lubie specjalnie fotografować architektury, a to jedyny sposób bym go mógł wykorzystać.
Mam Samiego i ZD 9-18 i 12-stki z zoomach, na razie wystarczy.
W Twojej galerii często pojawiają się bardzo miłe widoczki, pomyślałem, ze może będziesz chciał go zakupić, aby móc więcej objąć.