Odp: E-M10 - OMD dla początkujących?
Cytat:
Zamieszczone przez
petreq
Z ciekawości - nie masz problemu z cłem?
Nie, cła nie ma jest tylko podatek 20 % i pobiera je kurier który dostarcza zamówienie lub płacisz przez internet podając numer przesyłki z avizo. Tylko, że ja importuję do Angli.
Jeżeli ceny się potwierdzą, to peny musza radyklanie potanieć... W sumie może zamiast e-pl5 bym go zanabył, ale nie zamiast e-m5.
Cytat:
Zamieszczone przez
sconner
Ciekawe z którym. Nie wiem czy ten naleśnik będzie tańszy czy droższy.
Generalnie propozycja optymalna - jak dla mnie. Poza niższą ceną najważniejszą przewagą nad GX7 są większe możliwości na długich czasach(bulb do 30 s. itd.) Ciekawe jakie będą ceny w OJ.
---------- Post dodany o 10:27 ---------- Poprzedni post był o 10:19 ----------
Dedukując na podstawie opisu i zdjęcia z Digital Camera nie będzie chyba problemu z wyjęciem baterii - jeśli ktoś będzie miał gripa, wystarczy zostawić "moduł wewnętrzny". Jest chyba rodzaj "cyngla" umożliwiający (mam nadzieję) błyskawiczne zdjęcie reszty gripa - która nie będzie przecież potrzebna przy fotografowaniu ze statywu.
oficjalne sample... w sumie chyba dobrze znana dobra jakość spod znaku O.
http://olympus-imaging.jp/product/ds...ple/index.html
Jedna drobna przewaga GX7 - Panas ma bracketing do 7 klatek. Drobiazg ale czasem ułatwia sprawę.
@dzarro w lewej części gripa jest przełącznik
Cytat:
Zamieszczone przez
petreq
Mnie to osobiście przeszkadza. Gwint statywu blisko komory baterii i karty SD. Zakładając PENa na statyw, aby wymienić baterię lub zrzucić zdjęcia należy najpierw wykręcić szybkozłączkę, aby móc to zrobić.
Ha! Sam sobie odpowiem - gwint statywu jest (raczej) przesunięty do osi obiektywu na tyle, że nie będzie już trzeba dokonywać karkołomnych działań!
Cytat:
Zamieszczone przez
luc4s
W sumie może zamiast e-pl5 bym go zanabył, ale nie zamiast e-m5.
A w czym EM-5 jest lepszy że warto ok 1,5 tysiąca dopłacić do ceny EM-10 :?:
(o ile plotki o cenie okażą się prawdziwe)
Cytat:
Zamieszczone przez
easy_rider
A w czym EM-5 jest lepszy że warto ok 1,5 tysiąca dopłacić do ceny EM-10 :?:
(o ile plotki o cenie okażą się prawdziwe)
Pewnie wyszli z założenia, że z uwagi na działania konkurencji, lepiej wystawić EM10, nawet kosztem E-M5.
Cytat:
Zamieszczone przez
petreq
Z ciekawości - nie masz problemu z cłem?
A nie jest tak, że Unijna taryfa celna mówi, że stawka na aparaty fotograficzne to 0% (kod 8525803000), a na obiektywy 6,7% (kod 9002110010)?
Pozdr