Odp: Nieźle się zaczyna - E-520
Cytat:
Zamieszczone przez
ahutta
Tu się durnia nie robi. Każdy ma prawo zadać nawet najbardziej banalne pytanie, a zdarza się, że nawet starzy wyjadacze coś nowego odkryją.
Cieszy, że zaprzyjaźniasz się z aparatem :)
W tej kwestii bym podyskutował. Z autopsji wiem że zadając banalne pytanie można nałapać jak biedny w torbę. Prawda panie Mirku?
Dzięki romeq. Strasznie drogie szkła :) Mówię o wszystkich do Olympusa.
Cytat:
Zamieszczone przez
specta
Dzięki romeq. Strasznie drogie szkła :) Mówię o wszystkich do Olympusa.
Oj ostatnio zeszły z ceny i to moooocno :)
Zapewne masz rację, być może zeszły, ale dla mnie to i tak obecnie cokolwiek poza zasięgiem :) No jak się chciało ... to się ma.
Cytat:
Zamieszczone przez
krisder
W tej kwestii bym podyskutował. Z autopsji wiem że zadając banalne pytanie można nałapać jak biedny w torbę. Prawda panie Mirku?
Cos konkretniejszego moze masz?? bo nie lapie.Fakt zlosliwym bardzo,ale nie uwlaczam.:-P
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Cos konkretniejszego moze masz?? bo nie lapie.Fakt zlosliwym bardzo,ale nie uwlaczam.:-P
Dlatego jestem dosyć ostrożny z zadawaniem głupich pytań - najważniejsze, że jest dyskusja, a ja się co nie co dowiaduje. A Pan Mirek54 nałapał ? :)
Cytat:
Zamieszczone przez
specta
A Pan Mirek54 nałapał ? :)
Raczej nałapali od Pana Mirka :mrgreen:
Fakt 14-54 i 12-60 to niestety dosyć drogie szkła :(
Z tańszych do takiego body jak E-520 myślę że warto byłoby na początek zakupić dwa które nie nadwyrężą tak mocno budżetu:
OLYMPUS ZD 14-45mm 1:3.5-5.6
OLYMPUS ZD 40-150mm 1:3.5-4.5 (starsza jaśniejsza wersja)
Obiektywy te cieszą się raczej dobrymi opiniami jak na swój poziom cenowy a używane można w tej chwili trafić w dobrym stanie za ok. 700 zł za obydwa.
Cytat:
Zamieszczone przez
rlada
Fakt 14-54 i 12-60 to niestety dosyć drogie szkła :(
Z tańszych do takiego body jak E-520 myślę że warto byłoby na początek zakupić dwa które nie nadwyrężą tak mocno budżetu:
OLYMPUS ZD 14-45mm 1:3.5-5.6
OLYMPUS ZD 40-150mm 1:3.5-4.5 (starsza jaśniejsza wersja)
Obiektywy te cieszą się raczej dobrymi opiniami jak na swój poziom cenowy a używane można w tej chwili trafić w dobrym stanie za ok. 700 zł za obydwa.
Dziękuję za konkretną odpowiedź. Mam tylko jedno pytanie czy ten 14-45mm przy zbliżonym f do tego mojego kitowego 14-42mm to jest rzeczywiście jakiś przełom ? Zapewne to pytanie z koszyka durnowatych :)
Cytat:
Zamieszczone przez
specta
Dziękuję za konkretną odpowiedź. Mam tylko jedno pytanie czy ten 14-45mm przy zbliżonym f do tego mojego kitowego 14-42mm to jest rzeczywiście jakiś przełom ? Zapewne to pytanie z koszyka durnowatych :)
Musisz uwierzyć na słowo. Choć fajnie byłoby, gdybyś mógł osobiście "pomacać" i porównać :)
Ja ze swojej strony poleciłbym jeszcze obiektyw do portretu i makro 35mm [Olympus Zuiko 35mm 3.5 macro do 4/3], który już można poniżej 400PLN zakupić. Najlepiej byłoby oczywiście 50mm, ale to już wyższa półka cenowa :)