Eeee, no tu zes sie zapedzil ;)
Jest jeszcze Turbol, choc rzadko zaglada, Kasprzyk, itd. , tyle ze na kazdego z nich przypada i teraz strzelam z 10 robiacych zoltym i czerwonym wcale nie gorzej :)
pozdro
Wersja do druku
Ciekawe, na przykład na takim Allegro bida ze szkłami do Olympusa (mowa oczywiście o systemie 4/3, nie u4/3) Poza tym uważam, że swoimi tekstami o trollach i lustrze dajesz świadectwo o sobie. Nawet mnie nie znasz, a już obrażasz ;) Szkoda, bo fajny ze mnie gość i staram się żyć tak, by pomagać, a nie szkodzić. Namawianie do zmiany systemu jest formą pomocy właśnie. Przykro mi, że tego nie rozumiecie. Ja nie mówię, że Olympusem nie da się zrobić fajnych zdjęć. Niestety Olympus ogranicza w wielu przypadkach wykonanie dobrego. Nikt nie kupuje sprzętu z myślą, aby się męczyć, tylko po to, aby był jak najbardziej przyjazny w użytkowaniu.
Nyny, oczywiście że tak. Tyle, że gdyby autor wątku miał jedno zero więcej na końcu kwoty do wydania, to nie zadawał by tu takiego pytania.
Droplet za E3 chciał 900 (dziewięćset) złotych. Do tego 70-300 i w jaśniejszych miesiącach chyba można próbować.
Sent from my GT-P7320 using Tapatalk 4
[QUOTE=DarKnur;1009959] Wysłałem już zapytanie o ten używany 70-300 za ~~950zł od ręki QUOTE]
Na allegro masz "od ręki" taki obiektyw za 750zł z gwarancją. Nie kombinuj za dużo tylko weź się za robienie zdjęć, za rok, dwa będziesz już wiedział sam co Ci jest potrzebne aby się rozwijać. http://allegro.pl/olympus-zuiko-digi...609974206.html
@Koriolan:
Uzywany zestaw E3+ZD70-300 nalezy zaleznie od wiatrow liczyc 2500-3000pln.
Uzywany zestaw D300+N70-300 3000-3500pln.
Wiec niejako cenowo, ogniskowo to samo :)
Chyba nie musze pisac co osobiscie bym wybral ;)
pozdro
Fotosnajper, moje pieniądze wydaję na co chcę, mogę kupić sobie np. Smienę za 10000 zł i robić foty.
Twoje wywody mnie nie interesują, jeśli ten system tobie nie odpowiada, to po co tu zaglądasz.
Mam wrażenie, ze inne systemy płacą tobie za nawracanie niewiernych na jedynie słuszny system.
Czy czasem nie jesteś pracownikiem serwisu, tego jedynie słusznego systemu, który ma poważne problemy
z naprawą własnych produktów?
A może to siły wyższe nakazały tobie nawracać niewiernych.
Jak ja nie cierpię takich nawiedzonych " fachowców ", od debilnych krucjat.
Przemyśl sobie swoje postępowanie, zapamiętaj, że każdy człowiek ma prawo wydawać swoje pieniądze
według własnej woli i Tobie nic do tego.
I do tego kreuje się na wielki autorytet w dziedzinie fotografii.
@Nyny - chyba trochę przeszacowales. Swój 70-300 sprzedałem za 700. Ile Droplet chciał za E3, pisałem. Na alle wiszą chyba 3 sztuki E30 po max 1300.
To jest około 2 tysi.
Malutki bonus - olkowe duże 70-300 mialo opinię najlepiej ostrzscego z bezlustrami (sprzed M1) obiektywu dużego E.
Wzialem srenie obserwowane od jakiegos czasu, jak sie czeka to i N70-300 mozna ponizej 1kpln dostac, a i d300 widzialem ze ponizej 1500pln biegaly.
I tu i tu jak sie ma czas mozna cos ciekawego za niewielkie pieniadze ustrzelic, i porownojac te cenowe okazje nadal chetniej wybralbym zoltego :)
pozdro
Absolutnie rozumiem. Chodzi mi o udowadnianie , że Olkiem się nie da.
Pozdrawiam.