Odp: Adrszpasko-Teplickie skały - skalne miasto
Cytat:
Zamieszczone przez
ggolus
Kiedy cdn? Bo fajne. Na bramie z cytatami nie było mojego? "Qui penis aqua turbum?"
Jutro, bo muszę kolejne fotki podobierać :)
Cytat:
Zamieszczone przez
outsider
:-) Czesi mają w tym miejscu 'małą' niespodziankę dla turystów, którzy zbliżą się do tego strumyka. Po dwukrotnym zawołaniu "Karokonoszu daj nam wodu" facet na górze uruchamia "wodospad". Prawdziwy wodospad rozbryzgujący się na wszystkie strony. Zazwyczaj część turystów w popłochu opuszcza jaskinię (trzeba do niej wejść aby podziwiać wodospad) :-D
A to tej historii nie znałem :) Fakt nie napisałem, że Wielki wodospad spada do jaskini. Nie dziwię się, że ludzie uciekają, bo stoi się praktycznie pod nim :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Fatamorgana
JAhutta- skoro Teplickie Miasto zaliczone to pora teraz na Elbsandsteingebirge- czyli Saksońskie piachy. :)
Pozdr.
Zaliczone owszem, ale na razie tylko liźnięte i już mnie korci żeby tam wrócić i pochodzić w miejsca, gdzie nie udało nam się dojść. W końcu 2 dni to mało czasu, szczególnie gdy się jest mieszczuchem, który całe dnie przy komputerze spędza.
Cytat:
Zamieszczone przez
ahutta
System mnie zdradził, że posta edytowałem :D
Nie, zwyczajnie czytam o jakimś problemie, a ja tam nic takiego nie widzę.
Cytat:
Zamieszczone przez
ahutta
No masz, wywołałem :D
Oj tam, na portal poszło.
Cytat:
Zamieszczone przez
hades
Oj tam, na portal poszło.
Miło mi. No to teraz muszę się starać :)
Cytat:
Zamieszczone przez
ahutta
Miło mi. No to teraz muszę się starać :)
Staraj się, staraj, świetnie zacząłeś i wypadałoby bajecznie kontynuować, a kiedyś potem zjawiskowo zakończyć :grin:
bardzo urokliwe miejsce wśród tych skał, dobrze się podróżuje razem z tobą
Będąc kilka lat temu w tych miejscach miałam wrażenie, że część ardspachska jest zrobiona pod turystę masowego - że i na wózkach by dało radę, i z wózkami dziecięcymi, i dla starszych osób :)
Miejsca urokliwe niewątpliwie, bardzo atrakcyjne dla dzieci, dla których "zwykłe" góry mogą być nudne.
Dla mnie cuda natury.
Fajna relacja, ładnie fotograficznie pokazane Skalne Miasto, byłem tam w 2009 jesienią. Ludzi było tyle, że by zrobić sobie foty przy bramie czekaliśmy 35 minut. Piękne skały ale bardzo ucywilizowane. My w weekend zwiedziliśmy właśnie Skalne Miasto, Szczeliniec Wielki, Błędne Skały, Kapliczkę Czaszek i to na spokojnie, tyle że byliśmy bez dzieci. Nocowaliśmy w Kudowie Zdroju.
Dzięki za wpisy. Jest dokłądnie tak jak pisze bufetowa, część adrszpaska jest lajtowa. Owszem jest kilka miejsc, gdzie wchodzi się po schodach, ale generalnie można traktować jako "wyjście do parku". Po stronie Teplic jest już bardziej dziko.
Tytuł jakoś mało zachęcający i dopiero dzisiaj tu zawitałem. A tutaj całkiem fajny opis wojaży z fotkami i to rzut beretem od Polski :)
Cytat:
Zamieszczone przez
CzaRmaX
Tytuł jakoś mało zachęcający i dopiero dzisiaj tu zawitałem. A tutaj całkiem fajny opis wojaży z fotkami i to rzut beretem od Polski :)
Jakoś nie mam pomysłów jak copywriterzy z interii, więc tytuł jest jaki jest ;)