chomsky !! Ty też masz problemy z żoną, a ja myślałem że tylko ja :mrgreen:
Wersja do druku
chomsky !! Ty też masz problemy z żoną, a ja myślałem że tylko ja :mrgreen:
To może założymy klub WWiWPDZ (wzajemnego wsparcia i wymyślania powodów do zakupu)? :-) Mi ostatnio udało się wzbogacić system o ZD35 i FL50, więc mogę coś podpowiedzieć ;-)Cytat:
Zamieszczone przez zibi1303
kązdy ma kłopoty z żoną. Jak ich nie ma tzn że żona kogoś ma... :mrgreen: ;)
chomsky przynajmniej zarabia sprzętem na sprzęt...ja wywalam kaskę w "hobby"
Z drugiej strony inni przepuszcają mamonę na wódę lub dzi..ki więc ....
I jeszcze narzekają na słoną zupę
Hehe ... ten ostatni argument nie trafi chyba do żadnej kobiety ;-) Dla mnie fotografia to cały czas hobby, ale coraz poważniej zaczynam myśleć o zwrocie z inwestycji ... i od września zaczynam ... :-) zobaczymy co z tego wyjdzie :-)Cytat:
Zamieszczone przez lessie
Ale teraz już EOT :-)
A żony hobby nie mają?
;)
Żony oceniają zdjęcia w dwóch kategoriach - "ładne" i "nie-ładne" ... słowa "technicznie-ładne", "dlaczego-takie-ładne", "czym-je-zrobiono" nie znajdują się w żadnej kategorii ani alfabecie. Zastosowanie ich w połączeniu z ceną osprzętu jaki byłby potrzebny do jego zrobienia wywołu strach, lęk (co z moim futrem? ;-) ), paraliż a na końcu złość (oszalałeś!? 2(3/5/7/9)k PLN za obiektyw!? ;-) )Cytat:
Zamieszczone przez grizz
ooooooo fachowo, przedstaw złote myśli. Przydadzą się coniektórym :DCytat:
Zamieszczone przez RobertW3D
Najprostszy sposób - pokazujesz ładne zdjęcia zrobione konkretnym osprzętem i pytasz się czy są ładne. Jeżeli tak, to idziesz dalej - pytasz się czy też chciałaby móc takie mieć / robić. Jeżeli uzyskujesz kolejną odpowiedź twierdzącą, to już jest nieźle :-) Ale teraz najtrudniejsze - musisz wykazać dlaczego przy obecnym stanie sprzętu tego nie uzyskasz I(!), że zakup ten jest niezbędny I(!) nie zrujnuje to rodzinnego budżetu (Twój pies/rybki/dzieci będą mieć co jeść, a żona nie będzie skazana na wyprzedaże ;-) ) Do tego mogą posłużyć taki argument - to jest bardzo dobre i posłuży przez wieeele dłuuuugich lat :-) Dla tych, co lubią mieć coś lepszego niż "Zośka spod 32 .." - ona na pewno takich ładnych zdjęć nigdy nie będzie mieć :-) Dalsze pomysły w zamkniętych kółkach przy piwku :-)Cytat:
Zamieszczone przez fotomic
Tylko Radek na dobrze :mrgreen: pod tym względemCytat:
Zamieszczone przez grizz
Wniosek dla singli - dobierajcie sobie żonę pod kątem zainteresowań :-) Jak chcecie mieć taką, która ma bzika na punkcie fotografii (bo hobby czy zainteresowanie to za mało), to szukajcie po kursach fotograficzny i w klubach :-) A już najlepiej bierzcie taką, co ma sprzęt lepszy od Was - nie będzie problemu z przekonaniem, że potrzebujecie czegoś lepszego :-D :twisted:Cytat:
Zamieszczone przez zibi1303
EOT :)