Hmmm, live....
Popatrzę, poszukam, popytam.
Mam co prawda gdzieś Knopixa startującego z płytki, ale to straszna staroć; oprócz tego mam też S.U.S.E. tyle że wersję instalacyjną.
Wersja do druku
Hmmm, live....
Popatrzę, poszukam, popytam.
Mam co prawda gdzieś Knopixa startującego z płytki, ale to straszna staroć; oprócz tego mam też S.U.S.E. tyle że wersję instalacyjną.
Ciekaw jestem czy ten plik importowało by Nero Vision?
Ale po co tak kombinować, FormatFactory albo Pazera poradzą sobie ze wszystkim, są darmowe i łatwe w użyciu. Raz się wybiera, starczy na sto lat :)
FFmpeg jest również na Windowsy.
Proponuję nagrać krótki plik .TS (30s) z tego samego źródła i na nim dokonać próby (krótki czas konwersji)
Zmodyfikowane na Windows komendy podane przez Bodzipa:
01 treść należy zapisać w pliku nazwa.bat, uruchomić w katalogu z plikiem nazwa.TS, oraz ffmpeg-em.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
for %%a in ("*.mts") do ffmpeg.exe -i "%%a" -f avi -r 25 -s vga -vcodec mpeg4 -b 900k -g 300 -mbd 2 -cmp 2 -subcmp 2 -bf 2 -vtag DX50 -acodec copy "%%~na_DX50_VGA_640x480.avi"
for %%a in ("*.m2ts") do ffmpeg.exe -i "%%a" -f avi -r 25 -s vga -vcodec mpeg4 -b 900k -g 300 -mbd 2 -cmp 2 -subcmp 2 -bf 2 -vtag DX50 -acodec copy "%%~na_DX50_VGA_640x480.avi"
for %%a in ("*.ts") do ffmpeg.exe -i "%%a" -f avi -r 25 -s vga -vcodec mpeg4 -b 900k -g 300 -mbd 2 -cmp 2 -subcmp 2 -bf 2 -vtag DX50 -acodec copy "%%~na_DX50_VGA_640x480.avi"
cls
pause
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
02. użycie jak wyżej
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
for %%a in ("*.mts") do ffmpeg.exe -i "%%a" -acodec copy -vcodec libx264 -preset slow -crf 22 "%%~na_mp4_slow_orgXorg.mp4"
for %%a in ("*.m2ts") do ffmpeg.exe -i "%%a" -acodec copy -vcodec libx264 -preset slow -crf 22 "%%~na_mp4_slow_orgXorg.mp4"
for %%a in ("*.ts") do ffmpeg.exe -i "%%a" -acodec copy -vcodec libx264 -preset slow -crf 22 "%%~na_mp4_slow_orgXorg.mp4"
cls
pause
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Powyższe skrypty po uruchomienu, automatycznie wyszukają i przekonwertują pliki .mts, .m2ts, .ts, więc najlepiej (dla wprawy) próbować z jednym
plikiem do konwersji.
Powodzenia:wink:
To ja też zapytam: mam 72 movy h264 w HD. Potrzebuje wszystko złączyć do kupy. W sumie zajmuje to 13GB. Co darmowego potrafi to połączyć? (z reguły są ograniczenia do jakiejś pojemności).
Nikt nie ma pomysłu?