Odp: E-500 na E-3 czy E-30
Cytat:
Zamieszczone przez
Rafał Czarny
Jeśli nie potrzebujesz uszczelnień to bierz E30.
Jeżeli dobrze pamiętam, to E-3 też ma większy wizjer - tak czy inaczej przeskok będziesz miał niezły :) Jeżeli brakowało Tobie gripa, to przejście na E-3/30 rozwiąże też ten problem.
---------- Post dodany o 11:12 ---------- Poprzedni post był o 11:09 ----------
nyny - a Ty znowu swoje? Znów starasz się wykazać wyższość świąt Bożego Narodzenia nad Wielkanocą? Każdy powód jest dobry? Dżizas ..
Cytat:
Zamieszczone przez
nyny
Co akurat w tych kundlach przeszkadza bo niebardzo potrafie wykminic?
Nie lubię i już. Podobnie jak zupy szczawiowej i kobiet bez biustu, choć wiem, że zupa szczawiowa jest zdrowa, a w kobiecie najważniejsze jest wnętrze (cokolwiek to znaczy). Nie poprę tego żadnym racjonalnym argumentem, bo nie tym się kieruję w niechęci do kundli.
To Cię przekonało mam nadzieję. :)
Cytat:
Zamieszczone przez
RobertW3D
nyny - a Ty znowu swoje? Znów starasz się wykazać wyższość świąt Bożego Narodzenia nad Wielkanocą? Każdy powód jest dobry? Dżizas ..
Probuje wykazac Twoja nieudolne porownania, pozbawione merytoryki.
Obalilem Twoje mity w ciagu 5 minut., bys nie pisal ciagle tych samych sloganow i herezji przy kazdej okazji.
pozdro
Cytat:
Zamieszczone przez
Rafał Czarny
Nie lubię i już. Podobnie jak zupy szczawiowej i kobiet bez biustu, choć Wiem, że zupa szczawiowa jest zdrowa, a w kobiecie najważniejsze jest wnętrze (cokolwiek to znaczy). Nie poprę tego żadnym racjonalnym argumentem, bo nie tym się kieruję w niechęci do kundli.
To Cię mam nadzieję przekonało. :)
Trzeba tylko sprawdzić w sklepie ja szczekają i jest ok :)
Cytat:
Zamieszczone przez
nyny
Probuje wykazac Twoja nieudolne porownania, pozbawione merytoryki.
Obalilem Twoje mity w ciagu 5 minut., bys nie pisal ciagle tych samych sloganow i herezji przy kazdej okazji.
pozdro
Widzę, że Ty masz największy problem z popularnością Olków z cąłego forum. Jeżeli tak Ci strasznie przeszkadza to, że mniej jest Olków na allegro, to kup gdzieś ze 100 sztuk i wrzuć. Dla mnie to nie jest problemem. Od początku wchodziłem w ten system ze świadomością, że nie jest najbardziej popularny i jakoś mnie to nie boli. Za to Ciebie strasznie ...
EOT
Cytat:
Zamieszczone przez
pawli2
Dziękuję wszystkim. Jednak zostanę raczej przy olku. Obiektywy mi wystarczą no może jakąś stałkę dokupię, A jak rozpatrywać E-3 vs E-30. Profesjonalizm z "nowoczesnością"- jeśli 4 lata to nowoczesność. Ok. rozdzielczość większa jakieś rozwiązania technologiczne również??
E-30 jest troszkę nowszy, ale nie jest uszczelniony, ma delikatnie mniejszy wizjer, nie jest pancerny a więc jest troszkę lżejszy i mniejszy. Poczytaj sobie ten test: http://www.fotografuj.pl/Article/TES...us_E_30/id/206
---------- Post dodany o 11:44 ---------- Poprzedni post był o 11:43 ----------
Ciagle go tam porównują do E-510 i E-3
Cytat:
Zamieszczone przez
RobertW3D
Widzę, że Ty masz największy problem z popularnością Olków z cąłego forum. Jeżeli tak Ci strasznie przeszkadza to, że mniej jest Olków na allegro, to kup gdzieś ze 100 sztuk i wrzuć. Dla mnie to nie jest problemem. Od początku wchodziłem w ten system ze świadomością, że nie jest najbardziej popularny i jakoś mnie to nie boli. Za to Ciebie strasznie ...
EOT
Nie odwracaj kota, nie chodzi o popularnosc.
Chodzi o fakt, przytaczania przez Ciebie notorycznie uwag o zajechanych puszkach z niewiadomo jakimi przebiegami, z ktorych niemal kazda strzelala notorycznie na "slubach".
Pokazalem dobitnie, ze nie masz absolutnie racji, pomijam fakt dostepnosci, konkurencji cenowej, perspektywicznosci, czy systemu jako calosc.
Po prostu pisales banialuki argumentujac wybor Olka i tyle w temacie...
pozdro
Cytat:
Zamieszczone przez
RobertW3D
(...)Jest on też jak na obecne standardy mało ergonomiczny i przestarzały - brakuje mu przycisków z górnej częście korpusu - ISO, EV, WB, wybieraka (trzeba odrywać prawą rękę by zmienić parametry, przesunąć zoom po zdjęciu).
Z tym się w 100% zgadzam. Też mi tego brakuje.
to ja dorzucę jeszcze jedno pytanie, pasujące w tym wątku. Chcąc zostać z pełną premedytacją w 4/3, mając e500 i niezłe szkła, plany dokupienia jeszcze innych w tym systemie, czy jest rozsądnym kupić e5 korzystając z OJ??
A kupowanie sprzętu foto ma cokolwiek wspólnego z rozsądkiem???