Odp: Adapter pod micro 4/3 - Nikon Canon
Cytat:
Zamieszczone przez
strOOs
Nie mam NEXa :)
Nex-3n kosztuje w sumie niewiele a matryca jak w Nex-6. Chodzi mi po głowie większa matryca do zdjęć księżyca i słońca a przy okazji można by z pleśniakami i innymi wynalazkami używać.
Cytat:
Zamieszczone przez
adambieg
Nex-3n kosztuje w sumie niewiele a matryca jak w Nex-6. Chodzi mi po głowie większa matryca do zdjęć księżyca i słońca a przy okazji można by z pleśniakami i innymi wynalazkami używać.
Ja tu kombinuję co zrobić żeby PL42.5 jakoś "ukryć", a mi z NEXem wyskakuje ;)
Nie, drugi system to za dużo. Od razu bym szukał ciekawych obiektywów, jakaś stałka, jakieś makro.. I by się dopiero zaczęło.
Jak koledzy pytaja to trzeba ich uświadomić. My też nie wszystko wiemy i też pytamy. Na to jest forum aby sobie pomagac i ewentualnie ukierunkowywać.
Cytat:
Zamieszczone przez
strOOs
Ja tu kombinuję co zrobić żeby PL42.5 jakoś "ukryć", a mi z NEXem wyskakuje ;)
Nie, drugi system to za dużo. Od razu bym szukał ciekawych obiektywów, jakaś stałka, jakieś makro.. I by się dopiero zaczęło.
No cena jest dobra:
http://www.ebay.com/itm/Commlite-Com...item5d44b74030
Jak koledzy pytaja to trzeba ich uświadomić. My też nie wszystko wiemy i też pytamy. Na to jest forum aby sobie pomagac i ewentualnie ukierunkowywać.
PS za taką kasę można kupic porządny obiektyw systemowy.
Cytat:
Zamieszczone przez
Jasand
PS za taką kasę można kupic porządny obiektyw systemowy.
Tylko jest jeden problem, nie zawsze takowe w systemie wystepuja.
pozdro
Metabones prezentuje Speed Booster ULTRA
Metabones prezentuje Speed Booster ULTRA, najnowszy reduktor ogniskowej dla systemu Micro 4/3 kompatybilny z obiektywami na mocowaniu Canon EF i Nikon http://digitalcamerapolska.pl/strefa-sprzetu/1899-metabones-speed-booster-ultra-reduktor-canon-nikon-dla-micro-4-3