Odp: Osłony przeciwsłoneczne
Jak byłem w HK w 2009 r. to ceny tam były połowę niższe, niż u nas
przypomnij proszę jaki był w tym czasie kurs USD ?
Cytat:
Zamieszczone przez
viruuss
Jak byłem w HK w 2009 r. to ceny tam były połowę niższe, niż u nas
przypomnij proszę jaki był w tym czasie kurs USD ?
podobny do dzisiejszego, albo i wyższy z tego co pamiętam. Coś koło 3 zł.
Piszcie na PW o linka, nie róbmy tu koncertu życzeń.
Cytat:
Zamieszczone przez
ahutta
Zamówili takie z rzemieniem ze skóry zamiast sznurka. Wszystkie rzemienie był zapleśniałe, gdy otwarli. Brak możliwości zwrotu. .
To tak jak z serami, wysyłają i po drodze pleśnieja. A ludzie jedzą zapleśniałe sery i nic... :roll:
Dostałem odpowiedź od producenta, niestety chyba gra nie warta zachodu. Ceny w hurcie sa na poziomie 6$, do tego przesyłka UPSem ponad 100$ + VAT w Polsce i opłata za przelew międzynarodowy. Cła z tego co się zorientowałem, nie ma na artykuły fotograficzne.
Przeliczyłem wszystko na spokojnie. Pogadałem ze znajomym, mógłby to wziąć normalnie na swoją firmę, musiałbym mu jednak coś odpalić, za to byłoby legalnie z fakturą VAT. Dużą część kosztu stanowi przesyłka, dlatego sprawę stawiam tak. Kto by był zainteresowany, ale nie śpieszy mu się z osłonką, to proszę, żeby mi napisał na priv ilość i typ. Ta deklaracja jest tylko orientacyjna dla mnie i jeżeli ktoś się rozmyśli, to świat się nie zawali. Jeżeli znajdą się chętni na co najmniej 10 osłonek każdego typu (poza tymi dla 75 i 12), to złożę zamówienie, jeżeli nie, to w połowie stycznia napiszę, że jednak nic z tego. Proszę o komentarz, też co o tym sądzicie.
Ceny są takie (+koszt przesyłki, pewnie z 6-7 zł):
|
|
dla |
|
| LH-J55B |
ED 9-18, ED 12-50 |
50 zł |
| LH-J61D |
ED 40-150 |
45 zł |
| LH-J61F |
ED 75 |
110 zł |
| LH-J40B |
ED 45 |
55 zł |
| LH-J48 |
ED 12, 17 |
130 zł |
| LH-J40 |
ED 14-42 |
45 zł |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zamawiałem osłony firmy JJC do 12-50 i 40-150 w sierpniu 2012 po 9$ na E-bay - przesyłka za free. Służą mi do dzisiaj. Od oryginałów z wygórowanymi do absurdu cenami różnią się tylko napisami.
Najkorzystniej zamówić samemu bo do spółki ..... jaskółki :)