Odp: Mój teścik - łódzki spacerek z mZD 17/1,8
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Widać liczył na szkielko za 800PLN.
Napisał max 1500 PLN, nazywając cenę nieporozumieniem, co by sugerowało, że ta cena będzie dużo wyższa niż 1500 zł, a tego przecież jeszcze nie wiemy. Niestety - na podstawie cen w $ trudno oszacować cenę w złotówkach. Przelicznik cen poszczególnych szkieł Olka jest bardzo różny, cena tak przeliczanego dolara kształtuje się od niewiele ponad 2 do prawie 4 złotych.
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Nie ma siły, dziurę budżetową Wujka Olka musimy powolutku zasypywać także i my płacąc za nasze zabawki.
w takim razie chętnie pomogę - tylko że ja prosty wiejski chłopak jestem, i do zasypywania dziury mogę się stawić z łopatą i taczkami. Może nawet kogoś bym do pomocy zwerbował? ale jak Wujek Olek oczekuje że na wezwanie stawię się od razu z Caterpilerem i wywrotką to <gest Kozakiewicza> niech se zasypuje sam.
W niemieckim Amazonie 550 EUR (link: http://www.amazon.de/Olympus-M-ZUIKO...dp/B00A7QIHCK/)
Swoją drogą świetnie to przeliczyli, teraz poproszę na złotówki 550 PLN :D
Zdjęcia przedstawione przez apz bardzo ciekawe. Ja natomiast po raz kolejny mam dylemat. Szukam dla siebie jakiejś mniejszej stałki i bardzo mocno zastanawiam się nad zakupem albo prezentowanego w tym wątku obiektywu, albo mZD 20, który też wydaje się ciekawy. Posiadanie dwóch jednak nie ma dla mnie sensu, więc mam mały dylemat, na który się zdecydować.
Cytat:
Zamieszczone przez
osiem1984
Zdjęcia przedstawione przez apz bardzo ciekawe. Ja natomiast po raz kolejny mam dylemat. Szukam dla siebie jakiejś mniejszej stałki i bardzo mocno zastanawiam się nad zakupem albo prezentowanego w tym wątku obiektywu, albo mZD 20, który też wydaje się ciekawy. Posiadanie dwóch jednak nie ma dla mnie sensu, więc mam mały dylemat, na który się zdecydować.
Kup sigmę 19 zapłacisz 1/3 ceny ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
klikacz
Kup sigmę 19 zapłacisz 1/3 ceny ;)
Jakie światełko i jaka szybkośc focusa no i co najważniejsze jaka jakość zdjęć w stosunku do takiego 17 :)?
---------- Post dodany o 09:47 ---------- Poprzedni post był o 09:44 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
osiem1984
Jakie światełko i jaka szybkośc focusa no i co najważniejsze jaka jakość zdjęć w stosunku do takiego 17 :)?
Właśnie sprawdziłem, światełko 2.8 - odpada.
Cytat:
Zamieszczone przez
osiem1984
albo mZD 20, który też wydaje się ciekawy.
Masz jakieś przecieki o nowym szkiełku? Podziel się, nie bądź żyła ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
romek1967
Masz jakieś przecieki o nowym szkiełku? Podziel się, nie bądź żyła ;)
Hehe, pokiełbasiło mi się z rozpędu :) Miałem na myśli Panasa 20 1.7 :)
Cytat:
Zamieszczone przez
osiem1984
To co, może głosowanie co wybrać zrobimy? Ja głosuje za panasem ;-)
No takie głosowanie może okazać się pomocne :) Na pewno, któreś z tych dwóch szkiełek zakupię. Swoją drogą namówiliście mnie na OM-D, później na mZD 45 - dobrze Wam idzie. Pomóżcie i w tej kwestii..