5 załącznik(ów)
Odp: Rzadkie lub mało znane militaria
Cześć,
Bardzo piękne i ładnie ujęte sprzęty wojenne.
Chciałbym się podzielić tym co kiedyś znalazłem w domu. Mieszkam we Wrocławiu i na dodatek w tej części miasta, która nie była uszkodzona przez działania wojenne. To tylko kilka fotek, autor jest dla mnie nie znany. Pewnie on lub jego rodzina mieszkała wtedy, gdzie ja teraz mieszkam.
Może ktoś z forumowiczów rozpozna co za smiercionośne urzadzenia przedstawiają.
Załącznik 77337Załącznik 77338Załącznik 77339Załącznik 77340Załącznik 77341
Pozdrawiam,
Paweł
Na 2ce osławiona 88-mka FLAK, w jej przeciwpancerną wersję uzbrojono Tygrysy. Bardzo dobre, skuteczne działo, zarówno jako FLAK czyli przeciwlotnicze jak i przeciwpancerne. Czołgów nie rozpoznaję niestety :(
Ten pierwszy czołg to chyba czeska produkcja przejeta po aneksji Czechosłowacji.
Pierwszy czołg to będzie PzKpfw 38(t) Ausf.G SdKfz140, drugie zdjęcie to oczywiście niemieckie działo przeciwlotnicze Flak 18.
Cytat:
Zamieszczone przez
henry1
Ten pierwszy czołg to chyba czeska produkcja przejeta po aneksji Czechosłowacji.
Cytat:
Zamieszczone przez
slaszysz
Pierwszy czołg to będzie PzKpfw 38(t) Ausf.G SdKfz140,
Brawo Panowie, Lehky Tank vz. 38 czyli PzKpfw 38(t).
Jestem pod wrażeniem, bardzo dziękuję.
Może jeszcze ktos rozpozna ten drugi czołg (choć armatę ma dość małą).
Pozdrawiam.
Drugi czołg trochę podobny do radzieckiego T-28, ale coś mi wieża nie pasuje. Może jakaś nietypowa odmiana.
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
BIKER
wątek zaiste bardzo ciekawy, ale pewnie zapas fotek na wyczerpaniu. To może ja coś z archiwum przedstawię i zapytam:
co to jest i czy znacie coś z historii tego pojazdu:?::grin:
Witaj BIKER!
Mogę Cię uspokoić - mój zapas fotografii dotyczący tego tematu jest bardzo bogaty, ale zgodnie z tytułem wątku postanowiłem wrzucać tylko rzeczy stosunkowo mało znane i według mnie warte pokazania. Postaram się wrzucać coś częściej.
Jeżeli zaś chodzi o pytanie dotyczące Twojej fotki wygląda mi to na Sd.Kfz.251, lub jego czeską wersję OT-810 taką jak ta:Załącznik 77442 zdjęcie robiłem na tegorocznej ''Operacji Południe'' w Bielsku-Białej.
3 załącznik(ów)
Tym razem wrzutka z tegorocznego IDEB-u w Bratysławie: ZUZANA / TATRAPAN / S-300PM-1