Odp: Olympus E-PL5 - gdybania
Kolejna garść info na temat PENa E-PL5:
http://www.43rumors.com/e-pl5-front-...like-the-e-p3/
z przodu aparat ma wyglądać jak E-P3, tył ma być podobny do E-PL3. Dla mnie super. Wg mnie taki aparat może powalczyć w marketach o klienta jak równy z równym z Sony NEX 5N.
Mnie zdecydowanie bardziej podoba sie wyglad E-pl3. W marketach raczej nie powalczy bo E-P3 przynajmniej moim zdaniem nie jest marketowy - to raczej produkt dla kogos kto wie co chce i kto docenia bardziej ergonomie od wyglądu. Ja jako laik na poczatku odrzuciłem E-P3 właśnie ze wzgledu na jego wygląd. Teraz mam inne spojrzenie ale przecietny marketowy klient moim zdaniem nawet nie zatrzyma się obok niego. Za produktami Sony stoi wielki korporacyjny marketing i trudno bedzie Olympusowi z nim walczyć przynajmniej o tak zwanych marketowych klientów.
sony nex 5 wygląda jak komórka z doklejonym gripem i i bagnetem . przez ktory mógłby się przecisnąć, mógłby mieć nawet złotą matrycę i tak bym go nie brał, nie ma nic gorszego jak robić zdjęcia aparatem ,na którego człowiek patrzeć nie może
Gusta są różne, dla mnie E-P3 pod względem wizualnym jest świetny i od początku mi się podobał. Jak go wziąłem pierwszy raz do ręki wiedziałem, że to jest to:D Podoba mi się też nutka vintage obecna w tym modelu.
Byle mógł mieć wymienny grip, albo doczepiany jakoś, bo ten standardowy płytki nie jest zbyt wygodny w trzymaniu.
Cytat:
Zamieszczone przez
danmacz
sony nex 5 wygląda jak komórka z doklejonym gripem i i bagnetem . przez ktory mógłby się przecisnąć, mógłby mieć nawet złotą matrycę i tak bym go nie brał, nie ma nic gorszego jak robić zdjęcia aparatem ,na którego człowiek patrzeć nie może
A i owszem jest - robic zdjecia na ktore sie patrzec nie moze :) Dla mnie aparat jest tylko narzedziem - bardziej mnie interesuje to co produkuje niz to jak wyglada