Tak będzie wyglądał tył:
Zaskoczenia nie ma. Jest za to wbudowana lampa.
---------- Post dodany o 08:47 ---------- Poprzedni post był o 07:34 ----------
Wersja do druku
Tak będzie wyglądał tył:
Zaskoczenia nie ma. Jest za to wbudowana lampa.
---------- Post dodany o 08:47 ---------- Poprzedni post był o 07:34 ----------
Ciekawe jakie będzie miał gabaryty , czy bliżej mu będzie do X100 czy też do X-1 Pro. Ten ostatni to wielki kloc.
Chyba bliżej mu do X100. W rzucie z góry widać, że na pewno jest chudszy niż X-Pro1. W pozostałych wymiarach chyba podobny.
Moja symulacja wielkości wygląda tak od frontu. Odnośnikiem jest wielkość bagnetu.
Aparacik prezentuje się fajnie , moim zdaniem szczególnie tylna i górna ścianka.
Fuji potrafi robić ładne aparaty :)
---------- Post dodany o 13:36 ---------- Poprzedni post był o 12:54 ----------
Jednak bardziej X100 :)
Obawiam sie ze cena tego korpusu będzie oscylowała w granicach 4500-5000 u nas.Jeżeli reszta parametrów jest podobna do x1pro, to nie wierze ze rezygnacja z wizjera hybrydowego obnizy znaczaco cenę, chyba ze zrobią oszczędnosci na podzespołach, w tym "osłabią" osiagi matrycy.
Poki co cena to wrozenie z fusow. Ale jesli chca naprawde spopularyzowac system, to musza dac cene w okolicy tych 4000 zl z jakims (moze byc tanim) szklem. W koncu jak pisalem wczesniej, w noczym nie jest to bardziej skomplikowany model od X100, ktore kosztowalo wlasnie okolo 4000 zl, wiec bez jaj.
O w dziuple! Pieknie to wyglada! Taki x100 size ale z bagnecikiem i szkielkami. Mniam. Brak optycznego wizjera nawet nie przeszkada, skoro ma byc EVF to spoko. Grunt aby był dobrej jakosci i duzy, jak np. w nex-7. :mrgreen: Ogolnie musze przyznac, ze tak jak x100 podoba mi sie na zaboj tak x-pro1 w ogole, ale juz e-x1 widze, ze bedzie kolejnym zgrabnym aparacikiem i pewnie przyciagnie wiecej chetnych niz drozszy starszy brat.
Jesli chodzi o design, to nadal archeologia, ale taki trend- pokrętełka, skórka, trochę kantów-jednym słowem zachowawczo, no ale mnie nikon v1 sie podoba , tak ze może marudzę :)