Odp: Kalendarz OlympusClub 2013
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Dla użytkownika , czy dla sponsora? Jak Olek finansuje kalendarz, trudno się dziwić , że postawił ograniczenie sprzętowe, jak kalendarz będzie składkowy , mogą być w nim wszelakie fotografie niezależnie od użytego systemu, to takie trudne do pojęcia? A może zrobić dwa kalendarze?
Pozdrawiam AP.
Nie trudne do pojecia:)
Tyle, ze wtedy sie chyba powinien nazywac "Kalendarz częsci użytkowników posiadających e-system bedacych czlonkami OlympusClub na 2013 rok" :p
pozdro
Głos oddałem . Też będę zamawiał.
Cytat:
Zamieszczone przez
Krakman
Ja jak przygotowuję tej wielkości zdjęcia do publikacji to jest to: 300 DPI/cal i jednak w cmyku, ponieważ wszystkie maszyny poligraficzne drukują z CMYKa.
Technicznie, z naszej strony mamy dostarczyć zdjęcia w przyzwoitej rozdzielczości. Nikt nie wymaga od nas 300 dpi i CMYK-a. A artystycznie powinniśmy zaproponować i wybrać 12 zdjęć zrywających włosy i peruki z głowy, które każdy posiadacz kalendarza chętnie będzie oglądał w ciągu kolejnych miesięcy 2013, odkrywając kolejne detale na obrazach. Nad tym się skupmy. Mamy ten luksus, że nie martwi nas strona techniczna druku, że o finansowej nie wspomnę. Mamy okazje zrobić kolejny projekt, w którym klub będzie widoczny.
Jednak będę o pamiętał o Twoich umiejętnościach Krakman. To nie ostatni pomysł na ten rok :).
Cytat:
Zamieszczone przez
Krakman
Oczywiście można wysłać w RGB, ale jest ryzyko , ze kolory w finalnym produkcie będą inaczej trochę wyglądały.
Ryzyko, owszem jest. Ale.... zaryzykowaliśmy przy wizytówce klubu w DFV. Autorzy zdjęć tam zamieszczonych nie narzekali (nie doszły do mnie sygnały) na różnice w kolorach czy detalach. Można było samemu ocenić.
Cytat:
Zamieszczone przez
Krakman
Mają powyższe na uwadze proponuję ujednolicić pliki już "nagrodzone" do 300 DPI TIF oraz wym 30x40cm (bo zdaje sie taki miał być..)
Powiedzmy, że cmyk byłby wskazany. Moi zaprzyjaźnieni drukarze nie chcą przyjmować plików innych niż TIFy w cmyku..
Pomysł nawet ciekawy, ale nie obiecuje, że będzie potrzeba. Jak już napisałem po naszej stronie nie ma takich wymagań. Gdyby jednak dam znać.
Cytat:
Zamieszczone przez
Krakman
To tylko tak na marginesie, by było widać , że my znamy się na rzeczy wysyłając właściwe. I nie jesteśmy bandą amatorów......:wink:
Będzie okazja udowodnić. Jak pisałem to nie ostatni pomysł.
---------- Post dodany o 20:47 ---------- Poprzedni post był o 20:46 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
nyny
To jest kalendarz OlympusClub czy dziela skonczone z aparatow Olka?
I to i to.
---------- Post dodany o 20:48 ---------- Poprzedni post był o 20:47 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
konradkkk
hmm szkoda, że tylko z olka zdjęcia....
Niestety, ale... przy innym pomyśle, kto wie.
---------- Post dodany o 20:59 ---------- Poprzedni post był o 20:48 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
A może zrobić dwa kalendarze?
Zróbmy jeden, do końca. Zobaczymy jak nam pójdzie. Przed nami jeszcze zbiórka zdjęć, głosowanie, zebranie papierów. Mam nadzieje, że pójdzie sprawnie. Zwłaszcza, że razem z kalendarzem muszę jeszcze jedną rzecz zrobić. Na drugi na prawdę nie ma czasu.
świetna inicjatywa... głos w ankiecie oddałem... szkoda że rok ma tylko 12 miesięcy bo cztery kategorie to ciut za mało... :-)
Cytat:
Zamieszczone przez
nyny
Nie trudne do pojecia:)
Tyle, ze wtedy sie chyba powinien nazywac "Kalendarz częsci użytkowników posiadających e-system bedacych czlonkami OlympusClub na 2013 rok" :p
Nyny, ale zdjęcia z PEN-ów też mogą wziąć udział w konkursie :).
---------- Post dodany o 21:04 ---------- Poprzedni post był o 21:03 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
jagger
świetna inicjatywa... głos w ankiecie oddałem... szkoda że rok ma tylko 12 miesięcy bo cztery kategorie to ciut za mało... :-)
Jeśli ten się uda, to będzie powód by pomyśleć co przygotować na 2014 :).
Cytat:
Zamieszczone przez
hades
Nyny, ale zdjęcia z PEN-ów też mogą wziąć udział w konkursie :).
A peny to nie e-system? :esystem:
Cytat:
Zamieszczone przez
nyny
Peny to Pen-system:-P
Cytat:
Zamieszczone przez
nyny
Nie przypominam sobie bym podkreślał, że zdjęcia mogą pochodzić wyłącznie z E-Systemu :).
Cytat:
Zamieszczone przez
nyny
Peny to Pentagram-system...
No włąśnie - kompakty też mogą być :P W sumei jakiś krajobraz podwodny z kompakta nie byłby zły ;)