na jednym zdjęciu widać "pielgrzymkę" idącą gęsiego - piękna rzecz ; D za 2tyś jeśli chcesz mega-zoom'a o świetnych możliwościach to zdecydowanie FUJI XS-1 - tyle że brakuje Ci 400sta parę złotych : (
Wersja do druku
na jednym zdjęciu widać "pielgrzymkę" idącą gęsiego - piękna rzecz ; D za 2tyś jeśli chcesz mega-zoom'a o świetnych możliwościach to zdecydowanie FUJI XS-1 - tyle że brakuje Ci 400sta parę złotych : (
Dzieki wielkie na razie jestem w fazie zbierania informacji i porównywaniu różnych modeli ale mysle ze na świeta sprawie sobie prezent :)
a co myslicie o Sony SLT-A37K albo o NIKON D3200 ??
Toruń
Tak mi się wydaje, że powinieneś pozbyć się mostu z lewej i tego kawałka krzaczorów po prawej.
o cos takiego własnie mi chodziło, bo bez mostu i krzaków mam z innego miejsca zrobione :)
a tu mijanka :)
W panoramie chodziło mi abyś obciął z lewej most a z prawej trochę krzaków.
Druga fotka całkiem, całkiem ale chyba trzeba było o góry więcej zostawić :) i ją lekko naprostować. Ja ją naprostowałem po swojemu :)
no pantograf by sie przydał u góry ale kurcze to wszytko na szybko było robione bo akurat na zakręcie mijaliśmy podciąg i nie chciałem nic przegapic
Tak się domyślałem. Ale wiesz co? Jakby Cię nie traktowali na takich forach to potem zawsze zyskujesz trochę inne spojrzenie na pewne rzeczy. Tylko pamiętaj rób zdjęcia jak chcesz aby mieć z tego zabawę i nie daj wcisnąć się w ramy i wyciągaj dla siebie najwięcej jak się tylko da :)
RUCH CHORZÓW podróżuje :grin:
oczywiście dziękuję za wszystkie rady spostrzeżenia i sugestie :)
Tu wcześniejsze 2 dwa zdjecia sprzed mijanki
i z wizyty we Wrocławiu :)
Z mojej strony nie ma sprawy chociaż ja noob jestem ale co będę mógł to podpowiem a przynajmniej moje odczucia :)
Powiem tak - 1 lepsza od dwójki ale i tak tamto z poprzedniego postu było od tych 100 razy lepsze. Co do 3 to dla mnie też nic specjalnego, chociaż ten okrąglak jednak coś daje. Musisz trochę zacząć bawić się jakimiś programami do obróbki i wyciągać ze zdjęć jakieś rzeczy kosztem innych. W tym 3 może trzeba by było trochę rozjaśnić tłum i przyciemnić niebo? Takie na szybko przerobione 3 zdjęcie :)