Odp: Co wybrać lepsze Body np. E-3 E-30 czy obiektyw
Za 2000 można mieć 20 butelek Johnnie Walkera 0.7 Black Label.
Cytat:
Zamieszczone przez
darkelf
Za 2000 można mieć 20 butelek Johnnie Walkera 0.7 Black Label.
No i teraz naprawdę nie będzie wiedział na co się zdecydować.
Cytat:
Zamieszczone przez
Bambus81
Tylko 50D to ani e-30, ani e-30, ani nawet obiektyw;-)
Faktycznie, teraz ma tak rozbudowana szklarnie, ze ciezko bedzie mu zmienic...
IMHO: majac to co napisal w pierwszym poscie, to jest ten moment kiedy ta zmiana systemu moze byc najmniej kosztowna:)
pozdro
Wiedziałem, że pisząc o foto ślubnym dostanie mi się po uszach :-) Ale jakoś polubiłem Olympusa, Chyba zdecyduję się na ZD 14-54 (używke można kupić za 1200-1400, a nówka ok 2400. Tylko które lepsze z niebieskim paskiem II chyba czy ten wcześniejszy. na ZD 12-60 to mnie raczej nie stać, tymbardziej że te focenie za pieniądze to raczej sporadycznie.
Ten z "niebieskim paskiem" ostrzy po kontraście.
https://forum.olympusclub.pl/threads...em.?highlight=
Cytat:
Zamieszczone przez
pawli2
Wiedziałem, że pisząc o foto ślubnym dostanie mi się po uszach :-) Ale jakoś polubiłem Olympusa, Chyba zdecyduję się na ZD 14-54 (używke można kupić za 1200-1400, a nówka ok 2400. Tylko które lepsze z niebieskim paskiem II chyba czy ten wcześniejszy. na ZD 12-60 to mnie raczej nie stać, tymbardziej że te focenie za pieniądze to raczej sporadycznie.
Cytat:
Zamieszczone przez
pawli2
Na tego typu fotach z ludźmi z bliska nie zauważysz różnicy.
Pozdrawiam AP.
Cytat:
IMHO: majac to co napisal w pierwszym poscie, to jest ten moment kiedy ta zmiana systemu moze byc najmniej kosztowna
Dlatego napisałem o 50D, pakowanie 1600-1900 (więcej to już głupota ) w puszkę która jakościowo nic lepszego nie oferuje to bezsensowny ruch.
jakość zdjęć nie poprawi body, zdecydowanie zainwestuj w szkła...szum to chleb powszedni w Olympusie:wink:
pewniejszy zakup używanego szkła niż body
Kiedys miałem E-510 + kitowe obiektywy później przeskoczyłem na E-30 + ZD12-60 i jestem bardzo zadowolony z tego zestawu i zdecydowanie plecam. Różnicę w jakości zdjęć zauważyłem znaczną, ale to raczej zasługa obiektywu niż puszki więc też proponuję zainwestować w dobre szkło