14 jest zdecydowanie za jaskrawa
Najbardziej mi się podobają fotki 15 , 12 10 i 9
Te z poprzedniej serii wcale nie wydają się mi się nieciekawe....przykłuły wzrok na dłużej. Pozdrawiam
Wersja do druku
14 jest zdecydowanie za jaskrawa
Najbardziej mi się podobają fotki 15 , 12 10 i 9
Te z poprzedniej serii wcale nie wydają się mi się nieciekawe....przykłuły wzrok na dłużej. Pozdrawiam
Cześć a więc tak -moim skromnym zdaniem 13 -ostrość gdzieś uciekła 14 może muchomor powinien być ostry a liście rozmyte hmm...15 ślimak -przeszkadzają mi te patyki 16 -róża brak zdania (nie moje klimaty) 17-podoba mi się (może inaczej bym kadrował) Też zaczynam fotografować więc nie bierz tego co napisałem zbyt dosłownie :wink: Udanych kadrów życzę
Z ostatnich dwóch wrzutek, najbardziej wpadła mi w oko 017. Fajne miejsce, fajne kolorki: stalowoniebieska droga, soczysta zieleń i ten żółty kolor pól. Do szczęścia zabrakło nieba, ale nie można mieć wszystkiego :wink: A jeśli chodzi o kadrowanie? Nie znam się, ale chyba nie wyprowadzałabym tak drogi poza zdjęcie, wzrok wędruje po asfalcie, zakręca razem z nim i nagle, za szybko mz znajduje się poza kadrem. Dlatego chyba tak, jak robert1088 też inaczej bym kadrowała.
Szkoda, że 013 jest nieostre, bo przyjemne ma kolorki.
Pozdrawiam :)
Witaj, :-)
013- brakuje mi ostrości na jakimś jednym konkretnym punckie, widzę tylko pomarańczowe plamy na zielonym tle.
014- MSZ nie powinien być rozmyty a naostrzejszym punktem na focie, a liście jako tło rozmazane.
015- fajny ślimak, ale patyk przeszkadza, no i pobawiłabym się kolorami, bo niestety zbytnio zlewa się z tłem.
Podrawiam
Bardzo dziękuję za komentarze. Zastanawiam się czy już poprawione fotki wlepić jeszcze raz.
Jeszcze raz wielkie dzięki :] Pozdrawiam
Mam czas, więc wlepiam następne...
Zaznaczam że to moje pierwsze BW...
Jeszcze trochę a pokażę piękno Holandii...
Pozdrawiam wszystkich komentujących i tylko zaglądających :]
fajny pomysł z papryczkami :-) Nie wiedziałam że są takie fotogeniczne :-)
Ale MSZ wyglądałoby to lepiej gdyby nie były tak pocięte, ew połówki- tutaj troszeczkę wygląda to jak obierki czy coś...
Np. na bocznych zdjęciach połówki, rozkrojoną stroną do przodu, a na środkowym cała papryka- wszystko ułożone na tym samym poziomie i tle :-)
W takim razie koniecznie obejrzyj sobie cykl "Krnąbrne warzywa". Przykład z papryczkami tutaj: http://plfoto.com/1855827/zdjecie.html
Z Twoich nowych zdjęć podoba mi się kwiatek, ma takie nostalgiczne, leniwe barwy ;)
13,15,16,17 z nastawieniem na 17- stkę - tej drogi się trzymaj kobieto, bo bardzo fajne foty wyszły
powodzenia
PZdr