Odp: IS a obiekty w ruchu
Cytat:
Zamieszczone przez
robert1088
Dasz radę . Chodzi o "chwyt " aparatu . Jestem praworęczny . Lewą rękę kładę na prawym barku - tworzy się taki mostek . Opierasz aparat - obiektyw na "mostku" i jazda . W moim wypadku się to sprawdza :grin:
Kurde.Moj chwyt:mrgreen::mrgreen::mrgreen:.Dodam jeszcze,ze miedzy wdechem a wydechem naciskac spust.Mozna tez na siedzaco oprzec mostek o kolano.Dlugie czasy sie sprawdzaja.
Cytat:
Zamieszczone przez
robert1088
Dasz radę . Chodzi o "chwyt " aparatu . Jestem praworęczny . Lewą rękę kładę na prawym barku - tworzy się taki mostek . Opierasz aparat - obiektyw na "mostku" i jazda . W moim wypadku się to sprawdza :grin:
Dobre, muszę wypróbować. "Klasycznym" chwytem, na pewno nie da rady :)
Cytat:
Zamieszczone przez
robert1088
Odbiegłem od tematu ,bo tu chodzi o IS
Wszystko co tyczy robienia zdjęć bez IS, się liczy :D
1 załącznik(ów)
Mirek cieszę się ,że masz podobne doświadczenia . Z tym oddechem nie wiedziałem - ciekawe .Helmuth dodam jeszcze ,że panoramując prowadzisz obiekt w kadrze jeszcze przed naciśnięciem migawki i chwilę po . Ale to już chyba wiesz . Czas 1\ 30 s daje moim zdaniem fajny efekt - no i chwyt aparatu . Powodzenia . Zapomniałem wal serią .
Cytat:
Zamieszczone przez
robert1088
Mirek cieszę się ,że masz podobne doświadczenia .
Czesto z lenistwa tak se na siedzaco kwiatki foce,jak statyw mi za ciezki.Czolem podpieram okiem lypie,pilotem wyzwalam,do galerii wstawiam i oceny otrzymuje nawet.:mrgreen::mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Czesto z lenistwa tak se na siedzaco kwiatki foce,jak statyw mi za ciezki.Czolem podpieram okiem lypie,pilotem wyzwalam,do galerii wstawiam i oceny otrzymuje nawet.:mrgreen::mrgreen:
Brawo , a wiesz świetnie ci to wychodzi:lol:
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Czolem podpieram okiem lypie,pilotem wyzwalam ...
Czemu pilotem?
Cytat:
Zamieszczone przez
helmuth
Czemu pilotem?
Zeby nie poruszyc.Poruszenie zawsze jest w momencie nacisku na spust najwieksze
Centus podoba mi się...
Cytat:
Zamieszczone przez
Centus
mozna stabilizacje wykorzystac tez do takich ujec
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Zeby nie poruszyc.
Starcza Ci rąk?
Lewa ręka na prawe ramię, w prawej aparat a gdzie pilot?
Cytat:
Zamieszczone przez
helmuth
Starcza Ci rąk?
Lewa ręka na prawe ramię, w prawej aparat a gdzie pilot?
A gdzie ja Ci napisalem,ze aparat w prawej??Aparat lezy na mostku,jesli nie lezy wygodnie to podpieram go czolem lypiac okiem we wizjer.W lewej dloni mam pilota i wyzwalam.Prawa reka pokazuje zonie co ma zrobic jak ja tworze dzielo,albo zamawiam kawe,piwo lub cos innego.Gesty mamy opanowane,jak w jednostkach tajnych.Jesli jest zajeta to drapie sie po lysinie.