Pytanie, którą wersję 14-54 posiada autor wątku(skoro ma E-3 to pewnie pierwszą). Dla posiadaczy drugiej wersji, OM-D z gripem może być sensownym rozwiązaniem.
Wersja do druku
Pytanie, którą wersję 14-54 posiada autor wątku(skoro ma E-3 to pewnie pierwszą). Dla posiadaczy drugiej wersji, OM-D z gripem może być sensownym rozwiązaniem.
Moim skromnym zdaniem system fotograficzny to ma Nikon ,Canon i może za jakiś czas Sony ,a inwestycje w inne marki są raczej ryzykowne-wiem że pewnie zostane ukrzyżowany za to co pisze ale Olympus ma w ***** klientów którzy kupili za kupe kasy puszki i szkła 4/3-ponoć superperspektywicznego systemu który miał mieć ponoć same zalety(sam dałem się na to nabrać) i bawi się teraz w mikro 4/3 system z bardzo dobrymi obiektywami i w dalszym ciągu gównianymi puszkami ,ale firmę szanuje za potencjał i czekam aż w Olympusie dowiedzą się o matrycach APS-C i FF i wtedy bardzo chętnie wróce do ich sprzętu.
:mrgreen:
W E-5 przerażają mnie szumy (masakra na wysokich czułościach ) oraz cena. Nie wiem dla czego producent potrafi wyprodukować taką puszkę jak E-3 z rekordowo niskimi szumami ( sugeruje się tutaj testami w miesięczniku Digital Foto Video ) a następnie wypuszcza następcę E-trójki z szumami rekordowo wysokimi. Krótko mówiąc firma potrafi wyprodukować coś dobrego ale nie bardzo jej na tym zależy. Dlatego postawiłbym na K-5. Przypuszczam ,że powrót do 10-ciu megapixeli byłby rozwiązaniem tego problemu. Ja czekam na następcę E-620-tki z szumami na poziomie E-520-tki. Wtedy zainwestuję w Olympusa.
"Eddie" napisał : "Jest na forum wątek o https://forum.olympusclub.pl/images/...lossarlink.gif E-5 , poczytaj, popatrz, pomyśl. Ostatecznie są to Twoje pieniądze i Ty sam decydujesz gdzie je ulokować. Nikt też nie powie Ci, z czego będziesz bardziej zadowolony. Ostatecznie ważny jest też fakt, że nie ma tu zbyt wielu, którzy są w stanie w pełni kompetentnie wypowiedzieć się o porównaniu obydwu rozważanych przez Ciebie korpusów."
Taaak, to jest dopiero znajomość tematu i rzetelna pomoc od fachowca. Chyba jakiś przekarmiony.:-P