Odp: Radiowy wyzwalacz do lampy
Miałem RF-602 w wersji do Nikona i po tygodniu odsprzedałem komuś z forum bo się usypiał i synchro spadało do 1/160 zamiast 1/250.
Dzisiaj wiem, że to bez znaczenia i żałuję, że pozbyłem się niezłego sprzętu ;-)
Nie usypiał się tak, żeby nie błysnąć, jak to robią Pixel-e. Tylko synchro...
Pozdrawiam.
Nowy filmik o lampkach które już znamy. Fajne to jest bo można sterować mocą każdej lampy zdalnie.
http://www.youtube.com/watch?v=LXwb7NWCSLI
T.
Energią Panie, energią... Moc razy czas (Ws).
JrX też to ma z lampami Canona lub Nikona i niektórymi studyjnymi.
Pozdrawiam.
Cytat:
Zamieszczone przez
Joki
Energią Panie, energią... Moc razy czas (Ws).
JrX też to ma z lampami Canona lub Nikona i niektórymi studyjnymi.
Pozdrawiam.
Ale tu chodzi o palnik jakiego nie ma C, N, O, S, P itd., sterowanie to tylko fajny dodatek :)
Cytat:
Zamieszczone przez
fret
Ale tu chodzi o palnik jakiego nie ma C, N, O, S, P itd., sterowanie to tylko fajny dodatek :)
Dokładnie tak. A z takim sterowaniem dostaje się fajna prawie studyjną lampę w kompaktowych rozmiarach.
Z najnowszym nadajnikiem dodatkowo dostajemy synchro przy czasach krotszych niż 1/250!!! (na razie testowali dla Canona).
Wg. mnie to są świetne lampki dla zaawansowanego strobisty dające mu zdecydowanie większe możliwości niż klasyczna mała lampa błyskowa.
T.
Cytat:
Zamieszczone przez
majeczek78
Ma ktos jakies nowe doswiadczenia z wyzwalaczami Yongnuo RF 602 lub RF 603 w pracy z Olkami? Jak synchronizuja, jak z tym wybudzaniem? Ja myslalem o zakupie New Pixel Pawn ale na forum znalazlem info o wycofaniu z produkcji (mozliwe ze chodzilo o tego starszego bez New w nazwie ) a dodatkowy odbiornik ciezko znalesc a i chyba kosztuje prawie tyle co caly zestaw. Zastanawiam sie na co sie zdecydowac......
http://betterfamilyphotos.blogspot.c...mpus-om-d.html
Aaa... palnik fajny ale wątek jest o sterowaniu. ;-)
Ja w końcu zakupiłem Pixel Soldier i do tego kabelek do wyzwalania zdalnego migawki. Jestem happy.
Udało się komuś przerobić Yongnuo RF-603 z podanego wyżej przeze mnie sposobu? Chcę sobie go kupić do e-pl5.