A jak obrabiasz? W PS-ie "Mieszajac kanaly" monochromatycznie?
Wersja do druku
A jak obrabiasz? W PS-ie "Mieszajac kanaly" monochromatycznie?
:)zebym to ja wiedziala co to znaczy mieszac kanaly monochromatycznie:)
obrabiam fotki w ps-ie. robie tak rozne dziwne rzeczy ktore czasem daja niezle efekty:)
niech zyje skromnosc;)
:) Czyli przelaczasz sie w tryb szarosci? Jest lepsza metoda, dajaca duzo lepsze efekty. Najpierw przelaczas sie z "Warstwy" na "Kanaly i patrzysz, na ktorym kanale jest to, czego najabrdziej chcesz (np. widzisz, ze na czerwonym jest najwiecej szczegolow, a poniewaz chcesz duzo szczegolow, to przy mieszaniu zostawisz duzo czerwonego kanalu). Jak juz sie zorientujesz co i jak, to klikasz na "Warstwa"->"Nowa warstwa dopasowania"->"Mieszanie kanalow". Zaznaczas box przy "Monochromatycznie" i mieszasz, az do uzyskania najlepszych efektow :) Jesli chcesz zachowac pierwotna jasnosc fotki, to po zsumowaniu wszystkich punktow procentowych ze wszystkich kanalow powinno Ci wyjsc 100. Nastepnie bawisz sie "Poziomami", by poprawic kontrasty.Cytat:
Zamieszczone przez Sabina
Pzdr
Ja bym to widziała tak:
Dziewczyny to zawsze tu maja ful serwis :-)
Po za tym widac ze masz ciagoty.
Pzdr.
Najbardziej podoba mi się wersja kolorowa - myslę, że nie tylko chmury są atutem tego zdjęcia, ale także oświetlone przez słońce pola na dalszym planie - pewnie większy format pokazałby to jeszcze bardziej.
Fotki (olympus, widok3) ciemne. Wymagają sporej korekcji tonacji. Fotce (widok2) również wyjdzie na dobre delikatna korekcja tonacji. Wyciągniesz troszkę szczegółów z roślinności drugiego planu. Fotki (skrzyczne, drzewo) IMO są ok.
jakos w ogole nie pasuje mi ta wersja prawie jak grafika, jakos dla mnie najlepsze jest w kolorze, ale dzieki za opinie :D
No, a co :mrgreen: , nas tutaj jest malutko :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez Peniek242
Co do drzewka, najbardziej mi się podoba to drzewko w kolorze oraz drzewko przerobione przez RE.
komentujcie