Skomplikowane to wszystko:) Zazdroszcze tym co początki mają już za sobą i co udzielają teraz porad innym :)
Wersja do druku
Skomplikowane to wszystko:) Zazdroszcze tym co początki mają już za sobą i co udzielają teraz porad innym :)
Witam wszystkich!
Kombinuje trochę z obróbką tzn. uczę się metodą prób i błędów :) Nie bardzo wiem co robię źle a co dobrze więc bardzo proszę o poprawki, wskazówki, porady itd. Dziękuje :)
Lubie takie wesołe dziecięce portrety :) Spróbuj się pobawić narzędziem "poziomy" w programie oraz wyostrzaj zdjęcia po zmniejszeniu :)
Pozwoliłem sobie na 3 wariacje :)
Świetne! Lubie czrno białe w twoim wykonaniu tylko że ta dziewczynka ma przepiękne rude włosy i chciałam zachować je w bardzo żywych kolorach :)
Jeśli chodzi o wyostrzanie to właśnie tak robie:) Wyostrzam po zmniejszaniu ale coś mi nie wychodzi :( Czy masz na myśli żeby wogóle ich nie wyostrzać przed zmniejszaniem??? Bo ja troszkę wyostrzylam zanim zmniejszylam ale tak minimalnie a później jeszcze raz po zmniejszeniu. To chyba właśnie robie źle:D
No jeśli wywołujesz RAWa w Camera RAW to zostawiam wyostrzenie na parametrach domyślnych. Jeśli coś kadruje w programie a potrzebuje dużego formatu zdjęcia to do delikatnie podostrzam. I nawet jeśli to duże wyostrzone zdjęcie potrzebuje w formacie "do netu" to po zmniejszeniu wyostrzam je ponownie :)
Witaj na forum. Wg mnie jak na początek całkiem przyzwoicie ale proponuję dużo oglądać, czytać, pytać i poprawiać warsztat dążąc do najlepszych co ja też nieustannie staram się robić.
Witam wszystkich ponownie:)
Oto kilka zdjęć z dzisiejszego spaceru. Proszę o komentarze, poprawki i opnię. Dzieki wszystkim:))
Na pierwszym zdjęciu coś mi się stało na bluzeczce Julki a dokładnie na ramieniu :???: Nie bardzo wiem co zrobiłam źle bo na orginale tego nie ma więc to jest ewidentnie moja wina:oops: Achh coś mi pod górkę idzie ta obróbka:( A trzecie chyba lekko prześwietlone trochę dziwne bo filtr miałam:eek: A może mi się tylko wydaje dlatego prosze o opinie i porady.
I jeszcze jedno mam:) Tym razem nie dziecko a widoczek chociaż w rzeczywistości był nieco lepszy:D