chyba to byl taki pstryczek po prostu, nie zwrociles uwagi przy naciskaniu spustu na to co masz w kadrze, skupiles sie pewnie na prawej str. tylko:) jak masz jeszcze surowke to pokombinuj:grin:
Wersja do druku
chyba to byl taki pstryczek po prostu, nie zwrociles uwagi przy naciskaniu spustu na to co masz w kadrze, skupiles sie pewnie na prawej str. tylko:) jak masz jeszcze surowke to pokombinuj:grin:
18 przemawia do mnie.
Co do 19-tki i "Trzech muszkieterów", to to faktycznie pasuje. Tam kolejno od lewej to Nikon, Pentax i Olympus ;-)
Tomek
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
A to jeszcze takie mam :)
20. Nature fights I
Tomek
Tym razem wygrzebane z jesiennych spacerów po cmentarzach krakowskich:
21. red-n-yellow
Załącznik 31913
Pozdrawiam
Tomek
!6 i 17 z Bielska podobają się bardzo, mamy tutaj więcej fajnych uliczek ze starymi kamienicami, Pozdrawiam z BB
22. slide_n_glide
http://farm5.static.flickr.com/4029/...ea47f2768d.jpg
Pozdrawiam
Thomasso
I jeszcze..
23. Tu byłem - Sauron
Załącznik 32077
Tomek.
No dobra. Po dluzszej przerwie. W ostatni weekend szalalem posrod łąk testujac rozne konfiguracje makro - szkla manualne, pierscienie posrednie i makrokonwerter DCR-250.
Pare fotek sie chyba nadaje do pokazania. Chocby pogladaowo jakby ktos sie zastanawial jakie mozliwosci daje taki konwerter itp itd.
To jedziemy:
24. Nie wiem co to, chyba jakas osa, w kazdym razie zdjecie tylko delikatnie przyciete, owad mial oryginalnie z 2-3mm dlugosci. Obiektyw OMZ 50mm/3.5 (na f11) + pierscien 14mm + DCR-250
Załącznik 32532
25. To samo co wyzej.
Załącznik 32533
26. Wnetrze tulipana. Sprzet jak wyzej.
Załącznik 32534
27. Wnetrze tulipana. Slupek (?). Bez cropowania. Obiektyw OMZ 135mm/2.8 (na f16) + pierscien 14mm + DCR-250. Jak widac potencjal jest - w porownaniu do nr 26 :)
Załącznik 32535
28. Kawalek mlecza :) Sprzet jak w 24. Bez cropowania.
Załącznik 32536
Thomasso
Fajnie powychodziły te makro-fotki :) Też zastanawiam się nad DCR-250 i chętnie oglądam efekty jego pracy. Muszę tylko zobaczyć więcej zdjęć w zestawie z 40-150. A wracając do zdjęć to połączenie żółty/czarny jest jednym z tych, które najbardziej mi odpowiadają :)
Po przegrzebaniu starych zdjec, znalazlem cos takiego, "portretowego".
Troche przepaly na rece, myslalem ze da sie uratowac wywolujac, ale nie moge RAWa znalezc. Na razie chodzi mi glownie o kompozycje, czy w miare "daje rady"? :)
29.
Załącznik 32899
Tomek